disco automat- pytanie
Moderator: Jerry
- Teodrynn
- jestem tu nowy...
disco automat- pytanie
witam Wszystkich forumowiczów!
Jestem świeżo upieczonym właścicielem LR Discovery 2.5Tdi, automat 1996'. Autko spisuje się wyśmienicie.Po dokładnym przejrzeniu przez mechanika , auto jest w stanie b.dobrym.Powymieniałem oleje filtry itd. teraz zajme sie rozrządem. i mysle ze byloby to wszystko.
Martwi(ciekawi) mnie jedna rzecz, jadąc na najwyzszym biegu powyzej 100km/h po odjęciu gazu pojawiaja sie delikatne szarpniecia auta, nie wiem czy jest to rzecz normalna w automacie, czy cos jest nie tak.
Proszę o pomoc w tej kwestii...
Z góry dziękuję Teodrynn
Jestem świeżo upieczonym właścicielem LR Discovery 2.5Tdi, automat 1996'. Autko spisuje się wyśmienicie.Po dokładnym przejrzeniu przez mechanika , auto jest w stanie b.dobrym.Powymieniałem oleje filtry itd. teraz zajme sie rozrządem. i mysle ze byloby to wszystko.
Martwi(ciekawi) mnie jedna rzecz, jadąc na najwyzszym biegu powyzej 100km/h po odjęciu gazu pojawiaja sie delikatne szarpniecia auta, nie wiem czy jest to rzecz normalna w automacie, czy cos jest nie tak.
Proszę o pomoc w tej kwestii...
Z góry dziękuję Teodrynn
Disco300 Tdi Automat
Re: disco automat- pytanie
Dyskoteką nie jeździ sie powyżej 100 km/hTeodrynn pisze: jadąc na najwyzszym biegu powyzej 100km/h
Marcin (gucio1234)
caly czas tak jezdze...gucio1234 pisze:Dyskoteką nie jeździ sie powyżej 100 km/hTeodrynn pisze: jadąc na najwyzszym biegu powyzej 100km/h
pedal gazu ma dwie pozycje ON i OFF

gdzie ?gucio1234 pisze:Dyskoteką nie jeździ sie powyżej 100 km/hTeodrynn pisze: jadąc na najwyzszym biegu powyzej 100km/h
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
w łagrzedarkman pisze:gdzie ?gucio1234 pisze:Dyskoteką nie jeździ sie powyżej 100 km/hTeodrynn pisze: jadąc na najwyzszym biegu powyzej 100km/h

LR Rendzi stajla 

ale niecierpliwyTeodrynn pisze:Jjaks konkret, co do mojego pytanka?czy dalsze polemki "obok"??

no i jakie obok jak w pierwszym poście Olek napisał Ci o efekcie wagonowym
czyli luzy w napędzie: krzyżaki, wały, mosty, reduktor ... - zacznij od pierwszych dwóch czy jakoś tak, bo ja się nie znam

LR Rendzi stajla 

Jaja se robisz czy to foch z dąsemTeodrynn pisze:Jedno pytanie... WTF?? jaks konkret, co do mojego pytanka?czy dalsze polemki "obok"??

Jeszcze tydzień nie minął od zadania pytania - a ty już odpowiedź chesz??
Przecież zanim się odpowie, zastanowić się trzeba

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
@TRAWOLT juz Ci w sumie odpowiedzial ... Dodam tylko ze to normalne przy luzach pod spodem, dla uspokojenia dodam ze tez tam mam jak wychamowuje na swiatlach a automacik przezuca do jedyneczki jest lekkie DUP ... U mnie luz na krzyzakach.

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
- Discotheque
-
Adamek pisze:@TRAWOLT juz Ci w sumie odpowiedzial ... Dodam tylko ze to normalne przy luzach pod spodem, dla uspokojenia dodam ze tez tam mam jak wychamowuje na swiatlach a automacik przezuca do jedyneczki jest lekkie DUP ... U mnie luz na krzyzakach.
Majac XJta i Dane 35 powinienes byc przyzwyczajony do dup na swiatlach

Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
TaaaDiscotheque pisze:Adamek pisze:@TRAWOLT juz Ci w sumie odpowiedzial ... Dodam tylko ze to normalne przy luzach pod spodem, dla uspokojenia dodam ze tez tam mam jak wychamowuje na swiatlach a automacik przezuca do jedyneczki jest lekkie DUP ... U mnie luz na krzyzakach.
Majac XJta i Dane 35 powinienes byc przyzwyczajony do dup na swiatlach- sworzen sie klania.

Ale ja mam tam w Diskaczu ... W Jeepie jak na razie wszystko w porzadku jest

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
Student pisze:yyyy... a kto ten WTF, o który on później pyta?
What The Fuck; w wolnym tłumaczeniu 'Co do cholery'
http://www.miejski.pl/slowo-WTF
wniosek prosty...nasz pytajacy jest wulgarny,a oczekuje konkretnej od powiedzi, ktorej i tak nie zrozumie...
- Teodrynn
- jestem tu nowy...

bardzo przepraszam,laik ze mnie w tych sprawach.1sze 4x4,ale juz po 3ech tyg jazdy w lesie doceniam te auto.zero zmartwien dot czy zawiesze sie itd.

Ostatnio zmieniony pt kwie 25, 2008 9:15 pm przez Teodrynn, łącznie zmieniany 1 raz.
Disco300 Tdi Automat