Przystawka odbioru mocy w Gzie

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
Waldemar

Post autor: Waldemar » wt mar 16, 2004 10:52 pm

No Panie Waldku Sopciak proponuje sie tam wybrac bo ja byłem ostatnio tam z 2 lata temu moze cos sie zmieniło i sie podzielic wrażeniami :D W sumie z 3miasta tez masz nie daleko :P
Gaz 69 M 1960 - pół wieku i jeszcze jeździ.

Awatar użytkownika
marcin-gaz
Kontaktowanie:

Post autor: marcin-gaz » wt mar 16, 2004 10:55 pm

Tak dobra rada ja mam za daleko a może jakies wiadomosci dobre uda sie przewieść. Jeśli tylko odwiedziny beda owocne prosimy o komentarz :)2
widze światełko w tunelu........ koniec remontu blisko :-)))))
www.bracia-gaz.neostrada.pl

Awatar użytkownika
MOC
Kontaktowanie:

Post autor: MOC » śr mar 17, 2004 8:18 am

no widzisz ja bylem u niego w zeszlym miesiacu, facet wg mnie jest uczciwy i solidny jezeli sadzil bym inaczej to przeciez nie powierzyl bym mu swojej furki w celach przerobek, z tego co widze i wiem to zrobil juz kilka porzadnych samochodzikow i wykonuje rowniez aktualnie jeden przystosowany do RMPST'ow, na swoja robote daje gwarancje, a jezeli waldek mi nie wierzysz to ja jestem wstanie pojsc o zaklad ze na tej wyciagarce to przeciagnie twojego syfa przez tamtejsze jeziorko po dnie i nic sie nie stanie, jezeli nie to odwolam wszystko co dotychczas powiedzialem na forum. Wiec jak idziesz w ten zaklad :)5 8)
Do Sopociak: jak bedziesz i masz mozliwosc to zrob zdjecia tej wyciagarki i przystawki mocy i wowaczas porozmawiamy z forumowiczami :wink:
MOC&OFFROAD-GOOD IDEA :)21
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4 :)13

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » śr mar 17, 2004 8:54 am

Ja jeszcze do żuce swoje trzy grosze i dodam tylko tyle ze każdy potrafi narzekać że chujowo zrobione za drogo. To ja sie zapytam jak każdy taki kozak to czemu se sam nie zrobi tylko daje mechanikowi jak wie lepiej od niego jak zrobić i lepiej sie na tym zna??. No i czemu se sami nie pozakładacie V8 czy innych tylko k... wkładacie żuki, wołgi, perkinsy??? Sami k.... specjaliści to w czym problem??

Leon
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Leon » śr mar 17, 2004 9:27 am

Ja jeszcze do żuce swoje trzy grosze i dodam tylko tyle ze każdy potrafi narzekać że [cenzura] zrobione za drogo. To ja sie zapytam jak każdy taki kozak to czemu se sam nie zrobi tylko daje mechanikowi jak wie lepiej od niego jak zrobić i lepiej sie na tym zna??. No i czemu se sami nie pozakładacie V8 czy innych tylko k... wkładacie żuki, wołgi, perkinsy??? Sami k.... specjaliści to w czym problem??

.....ziew :)27

Awatar użytkownika
marcin-gaz
Kontaktowanie:

Post autor: marcin-gaz » śr mar 17, 2004 9:28 am

Artur pisze:Ja jeszcze do żuce swoje trzy grosze i dodam tylko tyle ze każdy potrafi narzekać że [cenzura] zrobione za drogo. To ja sie zapytam jak każdy taki kozak to czemu se sam nie zrobi tylko daje mechanikowi jak wie lepiej od niego jak zrobić i lepiej sie na tym zna??. No i czemu se sami nie pozakładacie V8 czy innych tylko k... wkładacie żuki, wołgi, perkinsy??? Sami k.... specjaliści to w czym problem??
Od tego zaczoł sie temat chce zrobić przestawke sam próbowałem się czegos dowiedziec żeby nie popełniać włędów już popełnionych jak to mówią nie warto wywarzać otwartych drzwi.
Dlatego szukam zdjęć porad rysunków mając jakieś podstawy biore sie do roboty. Doceniam w ten sposób forumi i uczestników którzy maja wartościowe info do podzielenia sie niemi.

Awatar użytkownika
marcin-gaz
Kontaktowanie:

Post autor: marcin-gaz » śr mar 17, 2004 9:30 am

Gadam dużo ale dla wiadomości zainteresowanych w gazie tylko resory oddawałem do kowala zresztą dobrego sąsiada reszta prac to własna inwencja rodzinna, ale żeby sie za coś brac trza mieć podstawy stąd me pytania.

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » śr mar 17, 2004 1:33 pm

Artur pisze:Ja jeszcze do żuce swoje trzy grosze i dodam tylko tyle ze każdy potrafi narzekać że [cenzura] zrobione za drogo. To ja sie zapytam jak każdy taki kozak to czemu se sam nie zrobi tylko daje mechanikowi jak wie lepiej od niego jak zrobić i lepiej sie na tym zna??. No i czemu se sami nie pozakładacie V8 czy innych tylko k... wkładacie żuki, wołgi, perkinsy??? Sami k.... specjaliści to w czym problem??
Ja Artur sam sobie wstawiłem meśka :)21
ale remot silnika to dałem mechanikowi :)21
Gazy 69

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » śr mar 17, 2004 2:39 pm

Darek pisze:
Ja Artur sam sobie wstawiłem meśka :)21
ale remot silnika to dałem mechanikowi :)21
Brawo :)2 bo ja też se sam wstawiam :)21 i nie kasztanie na inych co sami wstawiaja , bo ci mają pojęcie i nie kasztanią na innych robotę.

Awatar użytkownika
DZIK_I_CZAPAJEW

Post autor: DZIK_I_CZAPAJEW » wt mar 30, 2004 7:09 am

...ziew... :D
cichy samochodzik

Awatar użytkownika
Waldemar

Post autor: Waldemar » wt mar 30, 2004 9:05 am

Ja tez sobie sam motor mesia zapodałam, sama gaza robie, maluje spawam, elektryka od podstaw, sam czasem znajomym cos gdziebie jak mam czas i wiem co ile kosztuje ale ten Pan z czarnego to kur.. as przestworzy jest w tym co robi ( nie to zeby dobrze robił ). A byłem u nieg wtedy jak sobie gaza kupiłem bo miałem problemy z reduktorem hmm raczej go nie miałem i akurat złapałem go na naprawie dwóch UAZów i sie dobrze przyjzałem, a jak powiedział mi cene reduktora to butów wyskoczyłem.

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » wt mar 30, 2004 11:19 am

Waldemar pisze:Ja tez sobie sam motor mesia zapodałam, sama gaza robie, maluje spawam, elektryka od podstaw, sam czasem znajomym cos gdziebie jak mam czas i wiem co ile kosztuje ale ten Pan z czarnego to kur.. as przestworzy jest w tym co robi ( nie to zeby dobrze robił ). A byłem u nieg wtedy jak sobie gaza kupiłem bo miałem problemy z reduktorem hmm raczej go nie miałem i akurat złapałem go na naprawie dwóch UAZów i sie dobrze przyjzałem, a jak powiedział mi cene reduktora to butów wyskoczyłem.
No oni asy to są nieda sie ukryć. Mają taką Bemke starą rekina jeszcze 520 bodajże podnoszę maskę a tam :o o ku...rwa silnik masia wstawiony 300D co nie da się da się. Przez pół godziny płakałem ze smiechu :)20

Awatar użytkownika
Waldemar

Post autor: Waldemar » wt mar 30, 2004 11:44 am

o kur... hehe no ładnie z tą BMW <hahaha>

Awatar użytkownika
marcin-gaz
Kontaktowanie:

Post autor: marcin-gaz » pn kwie 05, 2004 9:05 pm

Dodatkowe Pytanie czy ktos jest w stanie podac wymiary kola które znajduje sie w oryginalnej przystawce takiej jak na linku http://www.rajdy4x4.pl/samochody/gazik/przystawka/ Chodzi mi o wymiar ilośc zębów i takie tam

Awatar użytkownika
marcin-gaz
Kontaktowanie:

Post autor: marcin-gaz » wt kwie 06, 2004 7:24 am

Ponawiam pytanie powazna sprawa:

Dodatkowe Pytanie czy ktos jest w stanie podac wymiary kola które znajduje sie w oryginalnej przystawce takiej jak na linku http://www.rajdy4x4.pl/samochody/gazik/przystawka/ Chodzi mi o wymiar ilośc zębów i takie tam

Zapala
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Zapala » wt kwie 06, 2004 12:51 pm

Spokojnie, spokojnie :lol: ponieważ jestem jej posiadaczem, to mogę udzielić odpowiedzi na Twoje pytanie, ale dopiero jutro, bo muszę odkręcić przystawkę od reduktora.

Awatar użytkownika
MOC
Kontaktowanie:

Post autor: MOC » wt kwie 06, 2004 5:15 pm

i zaraz wszystko stanie sie jasne 8)
MOC&OFFROAD-GOOD IDEA :)21
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4 :)13

Zapala
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Zapala » pt kwie 09, 2004 8:40 pm

Sorry, że tak długo to trwało, dokonałem pomiaru dane są takie:
liczba zębów: 36,
średnica koła: 65 mm, wystaje 23mm poniżej górnej krawędzi reduktora,
wysokość zębów: 8 mm,
szerokość zęba przy podstawie: 6,7 mm
szerokość zęba u góry: 2,5 mm

Pozdrawiam Zapała

Awatar użytkownika
marcin-gaz
Kontaktowanie:

Post autor: marcin-gaz » pt kwie 09, 2004 8:52 pm

jesteś gość jak dla mnie dzieki serdeczne :)2

wielkanocne Bóg zapłać

Awatar użytkownika
pol
Kontaktowanie:

Post autor: pol » sob kwie 10, 2004 10:19 am

Zapala pisze:Sorry, ¿e tak d³ugo to trwa³o, dokona³em pomiaru dane s± takie:
liczba zêbów: 36,
¶rednica ko³a: 65 mm, wystaje 23mm poni¿ej górnej krawêdzi reduktora,
wysoko¶æ zêbów: 8 mm,
szeroko¶æ zêba przy podstawie: 6,7 mm
szeroko¶æ zêba u góry: 2,5 mm

Pozdrawiam Zapa³a
ooo witam kolege, kope lat, gazik juz jezdzi?

pawel

suzifan
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: suzifan » sob kwie 10, 2004 8:50 pm

może tu trza uderzyć
http://www.gaz-serwis4x4.com.pl/

Zapala
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Zapala » wt kwie 13, 2004 10:38 am

ooo witam kolege, kope lat, gazik juz jezdzi?

pawel
Kope lat, Gaziorka niestety sprzedałem, teraz walczę z Uazem, ale reduktor z przystaweczką mam odłożony na półkę, bo do najpiękniejszego samochodu jakim jest GAZ 69 jeszcze wrócę. :D

A jak tam Twoja wyciągarka z Stara, działa jeszcze, sprawdziło się to rozwiązanie, czy nie ??

Pozdrawiam Zapała

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”