niewielkie straty w starszych autach.bena lotnicza do dromadera ma 120 oktanów+-.starsze jedzą to aż miłoPrzemy pisze:nie liczac szkod jakie by narobilo takie paliwo to jakiego "kopa" miala by jakas benzynkakabbbatunio pisze:tyle ze chyba paliwo lotnicze nosi nazwe suchego, zwz na zmniejszona ilosc smarowideł:D:D:D jak myślicie po ilu by wypluło zawory
glupie pytanie
Moderator: Kosiarz
tel. 500 590 696
- kabbbatunio
koleszka moj do laguny zalał 10 l i troszku nie chciała latac wcale
na dłuzsza mete chyba trza by było pomotac graty na takie paliwo,
bo raczej jak latasz na zwykłym a dasz takie to bedzie krucho
przykład miałem w modelarskim 2takt motor
na 0% nitro ustawiony hasał
na 10% trza było iglica pomajstrowac i wyregulowac dziada na nowo
na dłuzsza mete chyba trza by było pomotac graty na takie paliwo,
bo raczej jak latasz na zwykłym a dasz takie to bedzie krucho
przykład miałem w modelarskim 2takt motor
na 0% nitro ustawiony hasał
na 10% trza było iglica pomajstrowac i wyregulowac dziada na nowo
Wszystko się delikatnie modyfikowało i nikt rozumny na czyto nie lał wynalazkówPrzemy pisze:nie liczac szkod jakie by narobilo takie paliwo to jakiego "kopa" miala by jakas benzynkakabbbatunio pisze:tyle ze chyba paliwo lotnicze nosi nazwe suchego, zwz na zmniejszona ilosc smarowideł:D:D:D jak myślicie po ilu by wypluło zawory
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Do golfa jedynki 1,5D zalaliśmy 2litry kujawskiego ze spożywczego jak brakło, a stacji w okolicy nie było i też pojechał. dlaczego? bo to stary konstrukcyjnie silnik był... zero elektroniki, a z elektryki to tylko alternator, rozrusznik i niedziałajace świece żarowe... co do pompowtrysków, to chyba siadaja na opale, bo pompowtryskiwacz jest smarowany paliwem, tak?
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
nie tylko u nas leja "olej z pierwszego tloczenia" w tamtym roku jechalem do Monachium i w nocy zatrzymuje sie na Aralu by zatankowac a tam helmut 3 kartony butelek litrowych i leje do zbiornika na koncu dola moze z 10 litrow ON i pojechal... a lal to do starego merca... co jak co nie bylo by to dziwne bo u nas o tym tez slyszalem ale on to robil legalnie na stacji!!
# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
Nie masz pojęcia o czym piszesz. Nie ma takiego kraju UE, w ktorym olej opalowy jest paliwem rolniczym. Paliwa rolnicze w UE sa zwyklymi ON z dodatkiem barwnika, objete specjalną "formą dofinasowania" ze strony panstwa.tigerr pisze:to samo paliwko które u nas jest opałem we francji i belgii jest paliwem rolniczym a jest inne dlatego ,że podatek jest mniejszy i kary za używanie tego wbrew zaleceniom urzedu skarbowego są większe.
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
@Videlec u nas rolnicy sie sami dofinansowują opalowymVidelec pisze:Nie masz pojęcia o czym piszesz. Nie ma takiego kraju UE, w ktorym olej opalowy jest paliwem rolniczym. Paliwa rolnicze w UE sa zwyklymi ON z dodatkiem barwnika, objete specjalną "formą dofinasowania" ze strony panstwa.tigerr pisze:to samo paliwko które u nas jest opałem we francji i belgii jest paliwem rolniczym a jest inne dlatego ,że podatek jest mniejszy i kary za używanie tego wbrew zaleceniom urzedu skarbowego są większe.

@ap4x4 to tak na nas działa forum

[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
- piotr_popiel
- jestem tu nowy...
- piotr_popiel
- jestem tu nowy...
od prawie roku mieszkam na wsi gdyż kupiłem tu dom i miejscowi leja opałek zakupiony na lewizny po kosztach cirka about ~~2,5PLN zatem oszczędność widać.... ja sie w to nie bawię gdyz mam swoje dojścia do prawdziwej ON a piec mam na miał 

[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
Na oleju z biedronki to sam widzialem jak znajomy do busa zalal i jechal.... zreszta czasem na drodze mocno frytkami czuc toto ten olej:)ap4x4 pisze:No no zaczynacie się rozkręcać![]()
Był olej opałowy![]()
Był olej do smażenia![]()
Co wy tam jaracie![]()
Ja też chcę mieć takie wizje
Może na wodzie gazowanej też wtedy pojadę
L200 99r. 31x10.5R15 AT 4 furtki....byl:( teraz x-trail:)