Moderator: Student
Nie wiem czo o tę informację Ci chodzi? ale dostałem dosłownie przed chwilą informację o mostach w nowych UAZ-ach. Otio treść informacji o mostach:Ranger pisze:Co to sa za mosty hipoidalne w nowym Uazie Hunter?? Coś więcej proszę
? Jakieś blokady to ma
? Przód widziałem że na spręzynach tył resory ale jakies takie duże te mosty.
Niestety na ten temat nie posiadam żadnych informacji. Mój człowiek natomiast zachwala "afgany" i twierdzi, że są lepsze od tych nowych. Nie wiem, nie mam ani jednych ani drugichRanger pisze:dzieki za info. a nie wiesz jak z ich wytrzymałością??? i blokadami? pozdrawiam
EEEEEEEEEE. Z tego co wiem most hipoidalny ma wałek atakujący opuszczony niżej (w przypadku osobówek) po to by obniżyć tunel w środku auta. W terenówkach można atak umieścić wyżej i już mamy wał parę centymetrów wyżej. Generalnie chodzi o to że atak nie jest w jednej osi z kołem tależowym.Władek pisze:Nie wiem czo o tę informację Ci chodzi? ale dostałem dosłownie przed chwilą informację o mostach w nowych UAZ-ach. Otio treść informacji o mostach:Ranger pisze:Co to sa za mosty hipoidalne w nowym Uazie Hunter?? Coś więcej proszę
? Jakieś blokady to ma
? Przód widziałem że na spręzynach tył resory ale jakies takie duże te mosty.
Mosty Speyster (nazwa pochodzi od włoskiego licencjodawcy)
to nowoczesne mosty nie wymagające rozpoławiania przy naprawie.Mają
zakończone kulą sworznie zwrotnicze oraz pokrywe rewizyjną przekładni
głównej.Jest to ich zaleta ale i poważna wada w terenie.Jeśli brnący stary
UAZ zostawiał pomiędzy koleinami bruzdę to Hunter działa jak pług.Najlepsze są jednak Afgany. Cena Speysterów to 3000 za przód i 2700 za tył.
Czy o to chodziło? Jeśli nie, to sorry. Pozdrawiam!
Nie wiem czy jedno przeczy drugiemu! Przytaczam tylko informację, co wyraźnie zastrzegłem.---Ryba--- pisze:EEEEEEEEEE. Z tego co wiem most hipoidalny ma wałek atakujący opuszczony niżej (w przypadku osobówek) po to by obniżyć tunel w środku auta. W terenówkach można atak umieścić wyżej i już mamy wał parę centymetrów wyżej. Generalnie chodzi o to że atak nie jest w jednej osi z kołem tależowym.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość