Klub Isuzu Trooper i nowe forum Trooperowców zaprasza!!!
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
Klub Isuzu Trooper i nowe forum Trooperowców zaprasza!!!
Zapraszamy użytkowników i miłośników samochodów Isuzu na nowe forum klubu: trooper4x4 o adresie strony: http://www.trooper4x4.pl/ Forum zostało stworzone w celu bliższej integracji użytkowników pojazdów marki Isuzu by stworzyć wyróżniające się z tłumu grono!!! Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w dyskusjach, ratowaniu ludzi w problemach technicznych i wspieraniu się we wspólnych wypadach w teren! Zapraszam na forum: http://www.trooper4x4.pl/forum/
Trooper 2.6i - Nie ma o czym pisać na forum bo wszystko już zostało omówione... więc po co forum?
a tytaj nie pasi? po kiego h..a to nowe forum... poza tym stare forum to kopalnia wiedzy a nowe to co oferuje? poza tym sam duch przewodni tego nowego to jakas porazka. Zeby wyrozniac sie z tlumu? to ja proponuje golfik trojeczka i spojlerki... no i oczywiscie lampka pod podloga...
BMW X5 3.0 D rocznik 2002
-
- jestem tu nowy...
Kolego wszystkim nam smutno że Polacy przegrali mecz ale to nie powód żebyś siętu tak chamsko wywnętrzał. Jak ci nie pasuje to nie korzystaj. Poinformowałem tylko tych którzy mogą sobie nie zdawać sprawy że taka strona istnieje i że jest do niej przypięte forum. Czy ktoś będzie korzystał czy nie jego sprawa. Z wyróżnianiem się z tłumu to po pierwsze nie żaden duch przewodni jak to słodko ująłeś - po prostu miło jest spotkać na czasem na drodze drugiego użytkownika troopera biorąc pod uwagę rzadkość występowania w Polsce tego auta. Co do tego golfika trójeczki:) Widzisz tak to już jest że ludzie cieszą się swoimi autami, remontują je, dokładają halogeniki, poszerzają nadkola żeby weszły większe koła, itp. itd. Tak to już jest a to że poczujesz się dumnie kiedy przykuwasz czyiś wzrok na ulicy jest twoje. Pozdrawiamh5n1 pisze:a tytaj nie pasi? po kiego h..a to nowe forum... poza tym stare forum to kopalnia wiedzy a nowe to co oferuje? poza tym sam duch przewodni tego nowego to jakas porazka. Zeby wyrozniac sie z tlumu? to ja proponuje golfik trojeczka i spojlerki... no i oczywiscie lampka pod podloga...
Trooper 2.6i - Nie ma o czym pisać na forum bo wszystko już zostało omówione... więc po co forum?
Hmm chyba w innejPolsce mieszkamy... Gdzie sie nie ruszę od przynajmniej 2-3 lat to widuję same Troopery. A to 2,8 a to 2,6 a to 2,2 czy 2,3 w rocznikach do 1992. O "nowych" nie wspomnę bo średnio 3-4 razy dziennie się mijam z takimi tylko w Trójmieście.crazyivan0 pisze: po prostu miło jest spotkać na czasem na drodze drugiego użytkownika troopera biorąc pod uwagę rzadkość występowania w Polsce tego auta.
Więc nie bardzo rozumiem pojęcie "rzadkości" że może o rzadkie blachy chodzi, że gniją??

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

- fourup
- Kontaktowanie:
Panowie, ale osso chozzi?
Trooper4x4.pl to strona założona i zarządzana przez Silvestra (znanego większości naszych tutejszych forumowiczów), powstała jakieś 2 lata temu (albo i dłużej), więc nie rozumiem o co tyle dymu?
Strona jest, rozwija się, posiada bardzo dużo fajnych materiałów, ale nigdy nie stanie się konkurencją dla tego forum. Może być jego uzupełnieniem, formą równoległej alternatywy, ale nie konkurencją...
To chyba tyle w temacie.
Szalony Ivan pewnie chciał sę wykazać, organizując samorzutnie akcję promocyjno marketingową Silvestrowi, ale niewiele mu z tego wyszło, prócz zadymy, jak to na "jestem tu nowy" przystało (mnie też to kiedyś nie ominęło
)... 
Trooper4x4.pl to strona założona i zarządzana przez Silvestra (znanego większości naszych tutejszych forumowiczów), powstała jakieś 2 lata temu (albo i dłużej), więc nie rozumiem o co tyle dymu?
Strona jest, rozwija się, posiada bardzo dużo fajnych materiałów, ale nigdy nie stanie się konkurencją dla tego forum. Może być jego uzupełnieniem, formą równoległej alternatywy, ale nie konkurencją...
To chyba tyle w temacie.
Szalony Ivan pewnie chciał sę wykazać, organizując samorzutnie akcję promocyjno marketingową Silvestrowi, ale niewiele mu z tego wyszło, prócz zadymy, jak to na "jestem tu nowy" przystało (mnie też to kiedyś nie ominęło

~fourup/zupka
Troopek był
Opuzu Frontper się już nie buduje...
GG:7509837
GSM:660264573
Troopek był

Opuzu Frontper się już nie buduje...

GG:7509837
GSM:660264573
-
- jestem tu nowy...
He he może i troche zadymy narobiłem ale jak jest zadyma to ludzie czytają i każdy chce dorzucić swoje czy grosze. A przy tym jak się okazało ( pomimo że strona istnieje już dłuugo ) nie każdy wiedział o istnieniu strony. Ale tak na marginesie - dawno już się nie spotkałem z tak zadufaną w sobie i "agresywną" społecznością jak terenowcy ( bez urazy panowie - nie wszystkich to dotyczy, ale wystarczy poczytać troche na forum by widzieć jak traktuje się niektórych "nowych" ludzi ). Pozdrawiam i bez urazy:)
Zapewniam Cię że tu poziom jak i sposób "zadufania" i traktowania "nowych" jest naprawdę łagodny i stonowany. Nie będe nawet podawął adresu forum na którym mam okazję w sposób prawie nieskrępowany pojeździc po "nowych" razem z większością administracji jak i "starych" użytkowników. Ciesz się zaprawdę gościnnością tutejszą 

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

Tylko w polskiej spolecznosci internetowej na forach istnieje syndrom ilosc postow oraz podzialy nowy/stary. Stara szkola uczyla tego, ze forum internetowe bylo miejscem wzajemnej pomocy, nikt nie zwracal uwagi na ilosc postow lecz jakosc, dzisiaj sa czasy "rywalizacji", bardzo dobrze, tylko szkoda, ze ten element wszedl juz chyba na stale w polskie fora internetowe. Na szczescie sa miejsca, w ktore jeszcze warto zagladac, w ktorych zwroca sie do Ciebie zyczliwie, w ktorych mozesz podyskutowac niezaleznie od statusu.Nahen pisze:Nie będe nawet podawął adresu forum na którym mam okazję w sposób prawie nieskrępowany pojeździc po "nowych" razem z większością administracji jak i "starych" użytkowników. Ciesz się zaprawdę gościnnością tutejszą
Isuzu Monterey 3.1 LTD, +2", Safari snorkel, Superwinch, KL78 32"
• trooper4x4.pl
• trooper4x4.pl
Serg jesteś modem na jakimś forum które ma zarejestrowanych tak minimum z 10 000 luda i dzienni erejestruje się minimum 2-3 nowych?
Twój pogląd chyba wywodzi się stąd że nie miałeś nigdy okazji z takiej pozycji spojrzeć na forum jako "miejsce pomocy". Powiedz mi ile razy można pisać o tych samych sprawach? 2x?3x? 100x? 1000x?? ile na forum które ma na oko ponad kilka milionów postów, jakieś 20 działów w każdym z nich po minimum 100-250 oddzielnych tematów można znaleźć informacji jeżeli co drugi nowy przychodzi i zamiast poszukać zapytać w odpowiednim miejscu wychodzi z założenia że mu się nalezy i zakłada million pierwszy raz nowy temat dotyczący sprawy milion dwa razy już omawianej?
Jakie miejsce pomocy? A gdzi ejest napisane w jakim fragmencie konstytucji tego kraju że ja jako użytkownik forum mam obowiązek pomagać? Albo milion razy powtarzac w kółko te same informacje bo "nowy Kazio" nie potrafi sam poszukać?
Niestety wraz ze wzrostem popularności i dostępności takich dobrodziejstw jak internet i m.in. fora internetowe wprost proporcjonalnie społeczeństwo idiocieje i ulega procesowi wtórnego analfabetyzmu.
Twój pogląd chyba wywodzi się stąd że nie miałeś nigdy okazji z takiej pozycji spojrzeć na forum jako "miejsce pomocy". Powiedz mi ile razy można pisać o tych samych sprawach? 2x?3x? 100x? 1000x?? ile na forum które ma na oko ponad kilka milionów postów, jakieś 20 działów w każdym z nich po minimum 100-250 oddzielnych tematów można znaleźć informacji jeżeli co drugi nowy przychodzi i zamiast poszukać zapytać w odpowiednim miejscu wychodzi z założenia że mu się nalezy i zakłada million pierwszy raz nowy temat dotyczący sprawy milion dwa razy już omawianej?
Jakie miejsce pomocy? A gdzi ejest napisane w jakim fragmencie konstytucji tego kraju że ja jako użytkownik forum mam obowiązek pomagać? Albo milion razy powtarzac w kółko te same informacje bo "nowy Kazio" nie potrafi sam poszukać?
Niestety wraz ze wzrostem popularności i dostępności takich dobrodziejstw jak internet i m.in. fora internetowe wprost proporcjonalnie społeczeństwo idiocieje i ulega procesowi wtórnego analfabetyzmu.
)

A, apropos pomocy i odsylania "nowych" do wyszukiwarki - wielki sens by mialo takie pogrupowanie tematów, zeby nowi nie musieli przekopywac forum na oslep praktycznie. Szukając jakiegos waznego zagadnienia czesto wyszukiwarka wywala mase postów, w ktorych istota tematu jest schowana w gąszczu pierdół, jak w tym wątku - pierdoły o rolkach i rowerach
Wiadamo, ze taki katalog tematyczny to masa roboty i nie wymagam tego od adminów i modów, wiec moze wystarczyloby, zeby Ci "starzy" obeznani wskazywali pytającym "o to samo po raz setny" linki do postow zawierających odpowiedzi? To bylaby istotna pomoc, nie wymagająca rozpisywania sie.

Wiadamo, ze taki katalog tematyczny to masa roboty i nie wymagam tego od adminów i modów, wiec moze wystarczyloby, zeby Ci "starzy" obeznani wskazywali pytającym "o to samo po raz setny" linki do postow zawierających odpowiedzi? To bylaby istotna pomoc, nie wymagająca rozpisywania sie.
Defender 90
Oj Panowie, Panowie. Tyle krzyku o... nowe forum 
Tak jak napisał kolega Fourup - tamto forum to żadna konkurencja, bynajmniej jego powstanie nie miało takiego zamiaru. Aby było jasne - w wielu sprawach opieram się na informacjach z forum4x4 i jawnie o tym mówię. Po prostu dążę do tego, aby właściciele jednej konkretnej marki mogli znaleźć jak najwięcej potrzebnych informacji w jednym miejscu. Może kiedyś uda się ten cel osiągnąć...
Tak więc dajcie już spokój sprawie. Jak mawiają - dajcie sobie raz po mor.. twarzy i strzelcie browara na zgodę
Ad. wypowiedzi Atomka - niestety racja. Przykładowo ktoś zakłada temat o oponach, a wątek kończy sie na wybuchających głowicach przy benzynie 2.6 Czasami po temacie nie sposób jednoznacznie określić co siedzi "w środku"
Nie ma się co oszukiwać - tylko "starzy" forumowicze mogą kojarzyć gdzie czego szukać, a przeglądając 12 zakładek po 50 tematów każda to nieraz wieczora brakuje... Ale to moje zdanie 

Tak jak napisał kolega Fourup - tamto forum to żadna konkurencja, bynajmniej jego powstanie nie miało takiego zamiaru. Aby było jasne - w wielu sprawach opieram się na informacjach z forum4x4 i jawnie o tym mówię. Po prostu dążę do tego, aby właściciele jednej konkretnej marki mogli znaleźć jak najwięcej potrzebnych informacji w jednym miejscu. Może kiedyś uda się ten cel osiągnąć...
Tak więc dajcie już spokój sprawie. Jak mawiają - dajcie sobie raz po mor.. twarzy i strzelcie browara na zgodę

Ad. wypowiedzi Atomka - niestety racja. Przykładowo ktoś zakłada temat o oponach, a wątek kończy sie na wybuchających głowicach przy benzynie 2.6 Czasami po temacie nie sposób jednoznacznie określić co siedzi "w środku"

Silvestr
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
ja muszę się zgodzić z przedmówcami ile razy to słyszałem nie ma wyszukiwarki no i ambitnie próbowałem ale może anal
fabetyzmwtórny dotyczy mnie hehe nie wiem przegladałem setki tematów o niczym w poszukiwaniu czegoś co dla starego wyjadacza z forum bylo by drobnostką aby napisac ale nie nie napisze tylko odeśle do wyszukiwarki hehe 

Re:
Przykładem jest ten temat:) jak i połowa innych, dziesiątki razy zakładane na nowo tematy, opisane tak perfekcyjnie ze chyba nie da sie juz bardziejNahen pisze:Ale właśnie przez takie podejście "zamaist odsyłac to w 5 sekund napisze" jest taki bajzel... No i przez to że akurat na tym forumjest mega potężne zjawisko kasztanenia
Trooper 2.6MPI - 33" a'la SIMEX
BMW 320D
"Burn Your Tire, Not Your Soul"
BMW 320D
"Burn Your Tire, Not Your Soul"
Re: Klub Isuzu Trooper i nowe forum Trooperowców zaprasza!!!
Panowie po co tyle krzyku.... jest nowe forum....niech będzie... przeciesz one mogą sie wzajemnie uzupełniać poza tym te dwa miejsca to nie jedyne w których szukamy potrzebnych nam informacji w necie dotyczących naszych drogich autek. Ja naprzykład na forum tu nie wymienionym wykopalem też sporo info dotyczącego mojego autka... A co do nowych posiadaczy 4x4 którzy zaczynają dopiero swoją przygode w tej dziedzinie (ja też sie do nich zaliczam) dopero sie uczą... nabierają szlifu...
Ja nieustannie poznaje swoje auto... i szacun dla tych którzy są kopalnią wiedzy i są praktykami w tej dziedzinie i potrafia pomóc nowicjuszom!!!
Ja nieustannie poznaje swoje auto... i szacun dla tych którzy są kopalnią wiedzy i są praktykami w tej dziedzinie i potrafia pomóc nowicjuszom!!!
OPEL Monterey 98 - 3.1D
WOJO OKO
WOJO OKO