podswietlenia przyciskow deski y61
Moderator: Kosiarz
- patroleky61
- jestem tu nowy...
podswietlenia przyciskow deski y61
witam.mam pytanie czy w y61 podswietlane sa po wlaczeniu swiatel przyciski:
1.awaryjne migacze
2.wlacznik diff lock
3.ogrzewanie tylnej szyby
4.spryskiwacze reflektorow
5.regulacja wysokosci swiatel(czy swieci wszystko czy tylko cyfra na ktorym sa poziomie swiatla)?
6.włącznik HEAT
7.regulacja lusterek.
u mnie zaden z tych przyciskow nie swieci i nie wiem czy to wina spalonych zarowek czy tak powinno byc.
1.awaryjne migacze
2.wlacznik diff lock
3.ogrzewanie tylnej szyby
4.spryskiwacze reflektorow
5.regulacja wysokosci swiatel(czy swieci wszystko czy tylko cyfra na ktorym sa poziomie swiatla)?
6.włącznik HEAT
7.regulacja lusterek.
u mnie zaden z tych przyciskow nie swieci i nie wiem czy to wina spalonych zarowek czy tak powinno byc.
PATROL Y61 2.8
-
-
Re: podswietlenia przyciskow deski y61
ja mam jak Ty;) wkurza szczegolnie brak podsw. ogrzeawnia tylnej szyby 

wszystkie te włączniki świecą tzn mają podświetlenie
regulacja wysokości świateł tylko cyferka
najcześciej przyczyną są spalone "mikrożarówki" takie banieczki z drucikami , można też zastosować jako nowość zamienniki diodowe...... : http://www.allegro.pl/item504300213_dio ... amoch.html
regulacja wysokości świateł tylko cyferka
najcześciej przyczyną są spalone "mikrożarówki" takie banieczki z drucikami , można też zastosować jako nowość zamienniki diodowe...... : http://www.allegro.pl/item504300213_dio ... amoch.html
Michał Bartosiak
a że zapytam o Y60, też powinny się wszystkie włączniki świecić? Bo podobnie jak u kolegi, nie świeci mi włącznik ogrzewania, wycieraczki, A/C, p. mgielnego...
W Y60 nie świecą.
Mówię o pierwszych latach produkcji.
Mówię o pierwszych latach produkcji.
Sprostowanie.
Świeci się włącznik dmuchawy tylnej. Od ogrzewania szyby zapala się po włączeniu.
Świeci się włącznik dmuchawy tylnej. Od ogrzewania szyby zapala się po włączeniu.
- patroleky61
- jestem tu nowy...
rozumiem ze w takim razie musze te wszystkie przelaczniki rozebrac i wymienic zarowki. skoro u mnie nic nie swieci.a jak jest z przelacznikami szyb? podswietlony jest jedynie napis auto?
PATROL Y61 2.8
- cinek30
- jestem tu nowy...
Swieci sie tylko napis Auto no i jeszcze od stabilizatora i intensywnosci oswietlenia wskaznikow
OGRYZEKy60
LONGgRy61
LONGgRy61
- patroleky61
- jestem tu nowy...
a te pozostale od ogrzewania tylnej szyby,diff locka,spryskiwaczy reflektorow ,heat nie swieca ? koledzy pisali wyzej ze powinny byc podswietlone
PATROL Y61 2.8
Te co pisali tez świecą. I jeszcze radio jak masz Nissan oryginał i panel klimy.
Razem gdzieś chyba ze dwadzieścia.
Cały dzień roboty.
Powodzenia.
Razem gdzieś chyba ze dwadzieścia.
Cały dzień roboty.
Powodzenia.
nie powinno tak być, dziś to porobiłem i powinien być podświetlony zarówno przycisk spryskiwacza reflektorów, jak i przycisk podgrzewania szyby tylnej( w tym dodatkowo po nacisnieciu zapala sie dodatkowa zarówka)krzys6505 pisze:Sprostowanie.
Jakiego koloru macie u siebie jeszcze oryginalne podswietlenia tych wszystkich przyciskow i sterowanie klimy na desce w Y61?
po PGRowska Nyska z sześćdziesiątego pierwszego*
hoso-maki sushi '93
turbowanna '99
hoso-maki sushi '93
turbowanna '99
A zauważyłeś, że akuracik w tym poście pisałem o Y60?ktoś pisze:nie powinno tak być, dziś to porobiłem i powinien być podświetlony zarówno przycisk spryskiwacza reflektorów, jak i przycisk podgrzewania szyby tylnej( w tym dodatkowo po nacisnieciu zapala sie dodatkowa zarówka)krzys6505 pisze:Sprostowanie.
Jakiego koloru macie u siebie jeszcze oryginalne podswietlenia tych wszystkich przyciskow i sterowanie klimy na desce w Y61?