jodełki
Moderator: Student
jodełki
Witam,
mam do nabycia za symboliczna kwotę jodełki na felgach 16 w rozmiarze 750x16, nie zastanawiałbym sie gdyby nie szerokość gumy 18cm, moja zmota nie jeżdzi po czarnym wiekszośc po lesie i ląkach, czy lepej kasy dołżyć i kupić nalewki 225/70R15 ?
mam do nabycia za symboliczna kwotę jodełki na felgach 16 w rozmiarze 750x16, nie zastanawiałbym sie gdyby nie szerokość gumy 18cm, moja zmota nie jeżdzi po czarnym wiekszośc po lesie i ląkach, czy lepej kasy dołżyć i kupić nalewki 225/70R15 ?
Re: jodełki
Witam,morzesz jeszcze powiedziec do jakiego auta chcesz to zalorzyc tz.waga auta jaki motor.
uaz, 4c90
225/70/15 to strasznie małe będą 

- morte36
-
- Kontaktowanie:
o właśnie jak się sprawdzają jodełki w terenie? są typowo terenowe ale słyszałem że się strasznie kopią i na jaki teren są super a gdzie wymiękają?
UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
Z dwojga złego wziąłbym rolniki, 225/70 to rozmiar dobry do suki, nie uza. 7,50-16 to jakieś 32" niestety wąskie, w kopnym piachu będzie lipa, na asfalcie dramat, ale skoro i tak nie jeździsz...
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Jodelki 7,50-16 to jakies 32 cale napewno sa wyzsze od 31 kopia simeks bo porownywalem,do uaza sa zawaskie, w gaziku jezdzi sie nanich bardzo dobrze poniewarz jest mniejszy i lrzejszy.Ale rozmiar 225/70 r 15 to juz napewno zamale pakiet startowy do uaza zaczyna sie od 31x10,5.Na jodelkach otym rozmiarze jezdzilem na gazie i uazie a dokladnie testowalem te opony na rajdach w uazie sa zawaskie i auto sie wkopuje a w gaziku powiem ze jest bardzo dobrze napewno lepiej od 31x10,5 nawet kopia simex niema polotu.
Jodelka to opona niezastapiona w blocie glinie torfie wodzie itp,w piasku szuter twarda nawierzchnia trzeba zapomniec otej oponie bo sie nienadaje wcale ,na asfalcie wogle niema jazdy.
Jerzeli musisz wybrac pomiedzy jodelka a 225/70 R15 to jodelka bedzie 100 razy lepsza tympardziej ze po czarnym nie smigasz.
Jodelka to opona niezastapiona w blocie glinie torfie wodzie itp,w piasku szuter twarda nawierzchnia trzeba zapomniec otej oponie bo sie nienadaje wcale ,na asfalcie wogle niema jazdy.
Jerzeli musisz wybrac pomiedzy jodelka a 225/70 R15 to jodelka bedzie 100 razy lepsza tympardziej ze po czarnym nie smigasz.
- chiquito83
mialem takie i robily ale trzeba sie od nowa nauczyc jezdzic praktycznie
znaczy delikatnie z butem, raz wtopilem po progi na takiej lace gdzie dresy golfami jezdzily

znaczy delikatnie z butem, raz wtopilem po progi na takiej lace gdzie dresy golfami jezdzily
zasadniczo to moj pewnie lżejszy od gazika (cabrio po całości)
a do tego skrocony o 50cm

Jak warzy ponirzej 1500 kg morzesz smialo jodelki o rozmiarze 7,50-16 zalorzyc.
- chiquito83
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3052murson pisze:Jak warzy ponirzej 1500 kg morzesz smialo jodelki o rozmiarze 7,50-16 zalorzyc.
no to klamka zapadła, biore rolniki
To daj znać jak sie na nich jezdzi uazem.
Murson, pożyczysz mi tych jodełek na testy to zobaczymy ja one się sprawują w uazie.
No i potwierdzam że te jodły w gazie na miękkim-mokrym super.
Murson, pożyczysz mi tych jodełek na testy to zobaczymy ja one się sprawują w uazie.
No i potwierdzam że te jodły w gazie na miękkim-mokrym super.
Niema problemu Dardes wezmiesz jodelki a pozniej simekxs i sam porownasz lerza w gararzu,a wlasnie smigalismy na jednym z wertepow byles umnie pilotem przypomnialem sobie i smigalismy gazikiem na tych jodelkach to sam widziales jak wymiataja.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7882057
powinno być odwrotnie ,nie?
chyba że facet wierzy że tak się będą mniej zużywać na czarnym
optymista
powinno być odwrotnie ,nie?
chyba że facet wierzy że tak się będą mniej zużywać na czarnym

ja tam mam w uazie simexy 32x9,5xr15 i jestem bardzo zadowolony 

w sumie 1353 KM 
no replacement for displacement!

no replacement for displacement!
zdecydowanie odwrotniewojtii pisze:powinno być odwrotnie ,nie?

tak założone sie szybciej zapychają?
- morte36
-
- Kontaktowanie:
albo jeździ częściej na wstecznymwojtii pisze:powinno być odwrotnie ,nie?

UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
nie zapychają, tylko dobrze robią na wstecznymszychu pisze:tak założone sie szybciej zapychają?

Wreszcie wypróbowałem jodełki, w porównaniu do tego co miałem to rewelacja. Prawdą też jest to że z gazem delikatnie trzeba 

- chiquito83
zauwazylem ze ludzie tak jodly zakladaja jak juz prawie bieznika nie maja, mozna wtedy od biedy jeszcze na nich troche pojezdzicZeed pisze:zdecydowanie odwrotniewojtii pisze:powinno być odwrotnie ,nie?