Jaka jest procedura zmiany silnika??

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
kUBI

Post autor: kUBI » pt sty 07, 2005 9:20 am

dostałem nowy dowód przy rejstracji gazika...numerów silnika juz w nim nie ma...a facet w urzedzie powiedział ze zaczynaja traktowac silnik jako czesc zamienna i ich to juz nie interesuje????....zapytałem co mam zrobic jak silnik wymienie, a on na to ze nic...DZIWNY JEST TEN KRAJ....co urząd to inne procedury i pomysły....
"Jeżdżę z kim chcę"

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » pt sty 07, 2005 9:38 am

różne bywaja przypadki :)21 kolega mój zmienił sobie w tranzicie z 4 clindrowej rzędówki 2.0l na V 6 2.3l i miał ten sam nr sielnka nadal i nawet na przeglądzie sie jakoś nie czepiali i nadal ma wpis 2.0l pojemności. Tak więc różne sie rzeczy mogą zdarzyć :)21
Gazy 69

marcinsokol

Post autor: marcinsokol » pt sty 07, 2005 10:08 am

dostałem nowy dowód przy rejstracji gazika...numerów silnika juz w nim nie ma...a facet w urzedzie powiedział ze zaczynaja traktowac silnik jako czesc zamienna i ich to juz nie interesuje??....zapytałem co mam zrobic jak silnik wymienie, a on na to ze nic...DZIWNY JEST TEN KRAJ....co urząd to inne procedury i pomysły....
rozumiem ze taniej bedzie zgubic dowod?

Awatar użytkownika
kUBI

Post autor: kUBI » pt sty 07, 2005 10:23 am

marcinsokol pisze:
dostałem nowy dowód przy rejstracji gazika...numerów silnika juz w nim nie ma...a facet w urzedzie powiedział ze zaczynaja traktowac silnik jako czesc zamienna i ich to juz nie interesuje??....zapytałem co mam zrobic jak silnik wymienie, a on na to ze nic...DZIWNY JEST TEN KRAJ....co urząd to inne procedury i pomysły....
rozumiem ze taniej bedzie zgubic dowod?
:wink: ...kto wie czy to nie jest dobry sposób....w dowodzie numerów silnika nie ma, tylko pojemnosc skokowa
"Jeżdżę z kim chcę"

Awatar użytkownika
kubas

Kontaktowanie:

Post autor: kubas » pt sty 07, 2005 2:28 pm

mhm.. to zależy jak na to spojrzeć bo u nas wszystko jest możliwe :)21

niestety jednak zgubienie dowodu nic Ci nie da.. urząd komunikacji ma cosik takiego jak teczka Twojgo pojazdu i tam są wszystkie dane i dokumenty łącznie chybaze starymi dowodami(nie jestem pewny) tak czy tak pojemność silnika jest wciaż zadeklarowana i w razie czego to :( (wiesz oc i inne platnoci..) chociaż szczerze watpie by ktoś głęboko szukał po papierach i po różnych urzędach... praktycznie w numerach chodzi teraz juz tylko o to by nie byly w bazie skradzionych..
przyczajony Uaz, ukryty mercedes :)21
GG 141-99-54

Awatar użytkownika
kUBI

Post autor: kUBI » pt sty 07, 2005 2:36 pm

:lol: ...w urzedach mają taki porządek....ze mojemu gazikowi zakładali teczke...bo gdzies im wcielo czesc papierow....zadawali pytania i pisali..np.
-czy to benzyna czy diesel....?
padałem ze smiechu....
"Jeżdżę z kim chcę"

marcinsokol

Post autor: marcinsokol » pt sty 07, 2005 2:48 pm

nie chodzi mi o stacje kontroli jak zobaczy nowy dowod bez numerow to nie bedzie sie pytal o silnik w urzedzie wiadomo po staremu czyli pojemnosc mniejsza

Awatar użytkownika
Kaktus

Post autor: Kaktus » ndz sty 09, 2005 3:15 pm

w dowodzie nie ma jakie np. paliwo ale w kartotece wszystko jest kolor typ nadwozia pojemnosc itd. przy rutynowej kontroli moze nie maja do tego wgladu nie wiem ?? moze..... ale przy sprzedazy wszystko sie wyda moze ktos narobic obory !!

Awatar użytkownika
kUBI

Post autor: kUBI » pn sty 10, 2005 8:16 am

Kaktus pisze:w dowodzie nie ma jakie np. paliwo ale w kartotece wszystko jest kolor typ nadwozia pojemnosc itd. przy rutynowej kontroli moze nie maja do tego wgladu nie wiem ?? moze..... ale przy sprzedazy wszystko sie wyda moze ktos narobic obory !!
...tak też powiedzieli w urzedzie....ale to problem przy sprzedazy :wink:
"Jeżdżę z kim chcę"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”