Jaka jest procedura zmiany silnika??
Moderator: Student
dostałem nowy dowód przy rejstracji gazika...numerów silnika juz w nim nie ma...a facet w urzedzie powiedział ze zaczynaja traktowac silnik jako czesc zamienna i ich to juz nie interesuje????....zapytałem co mam zrobic jak silnik wymienie, a on na to ze nic...DZIWNY JEST TEN KRAJ....co urząd to inne procedury i pomysły....
"Jeżdżę z kim chcę"
-
-
rozumiem ze taniej bedzie zgubic dowod?dostałem nowy dowód przy rejstracji gazika...numerów silnika juz w nim nie ma...a facet w urzedzie powiedział ze zaczynaja traktowac silnik jako czesc zamienna i ich to juz nie interesuje??....zapytałem co mam zrobic jak silnik wymienie, a on na to ze nic...DZIWNY JEST TEN KRAJ....co urząd to inne procedury i pomysły....
marcinsokol pisze:rozumiem ze taniej bedzie zgubic dowod?dostałem nowy dowód przy rejstracji gazika...numerów silnika juz w nim nie ma...a facet w urzedzie powiedział ze zaczynaja traktowac silnik jako czesc zamienna i ich to juz nie interesuje??....zapytałem co mam zrobic jak silnik wymienie, a on na to ze nic...DZIWNY JEST TEN KRAJ....co urząd to inne procedury i pomysły....

"Jeżdżę z kim chcę"
mhm.. to zależy jak na to spojrzeć bo u nas wszystko jest możliwe
niestety jednak zgubienie dowodu nic Ci nie da.. urząd komunikacji ma cosik takiego jak teczka Twojgo pojazdu i tam są wszystkie dane i dokumenty łącznie chybaze starymi dowodami(nie jestem pewny) tak czy tak pojemność silnika jest wciaż zadeklarowana i w razie czego to
(wiesz oc i inne platnoci..) chociaż szczerze watpie by ktoś głęboko szukał po papierach i po różnych urzędach... praktycznie w numerach chodzi teraz juz tylko o to by nie byly w bazie skradzionych..

niestety jednak zgubienie dowodu nic Ci nie da.. urząd komunikacji ma cosik takiego jak teczka Twojgo pojazdu i tam są wszystkie dane i dokumenty łącznie chybaze starymi dowodami(nie jestem pewny) tak czy tak pojemność silnika jest wciaż zadeklarowana i w razie czego to

przyczajony Uaz, ukryty mercedes 
GG 141-99-54

GG 141-99-54
-
-
...tak też powiedzieli w urzedzie....ale to problem przy sprzedazyKaktus pisze:w dowodzie nie ma jakie np. paliwo ale w kartotece wszystko jest kolor typ nadwozia pojemnosc itd. przy rutynowej kontroli moze nie maja do tego wgladu nie wiemmoze..... ale przy sprzedazy wszystko sie wyda moze ktos narobic obory

"Jeżdżę z kim chcę"