...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Moderator: Kosiarz
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
W wersji turbo to i tak jakoś mniej widoczne jest niż w wersji wolnossącej w której to maksymalna dawka regulowana jest ciśnieniem atmosferycznym. Jak ciśnienie spada to katastrofa jest.

Hmmmm
mam pytanko;jaki poziom plynu chlodzacego powinien byc w tym gornym zbiorniczku ktory jest nad wyrownawczym(taki sam na zimnym i na cieplym?) bo cos mnie niepokoi
dzieki za odpowiedz
aha Patrol y61 2005

Tomek 79 nie panikuj, jak na razie wożę Ci jeszcze gratisową reklamę firmy na aucie po Warszawie i okolicy. Pod koniec miesiąca wyślę Ci fakturkętomek 79 pisze:nie gadaj od tygodnia chodze przybity![]()

PATROL K160 SD33T Krótki - 2szt
PATROL Y61 RD28Ti Krótki - sprzedany
PATROL Y61 TD42T LONG
PATROL Y61 TD42T LONG
a ja tobie wysle rachunki za leki antydepresyjne

a na powaznie zycze milej eksploatacji

a na powaznie zycze milej eksploatacji

Dzięki, właśnie wziąłem się za podrobienie na tip top tego co trzeba i już niedługo furka będzie do lotu
Problem z odpalaniem już rozwiązany,pali na dotyk, ale to już wiesz
Rama właśnie kończy się naprawiać
Jeszcze zostało z przodu dać amorki o większym skoku, bo te są za krótkie, no i powalczyć z wolnymi (za szybkimi) obrotami, ale na to już też mam koncepcję, jak pomoże to dam Ci znać.
Pozdrawiam

Problem z odpalaniem już rozwiązany,pali na dotyk, ale to już wiesz
Rama właśnie kończy się naprawiać
Jeszcze zostało z przodu dać amorki o większym skoku, bo te są za krótkie, no i powalczyć z wolnymi (za szybkimi) obrotami, ale na to już też mam koncepcję, jak pomoże to dam Ci znać.
Pozdrawiam

PATROL Y61 TD42T LONG
PATROL Y61 TD42T LONG
Regulacja wolnych obrotów w SD33T bardzo prosta rzecz.
Amorki na przód Polecam OME N19.

tak prosta ze jak pytalem Ciebie to mi nie powiedziales o co kaman 

Mówiłem ci ale ci się nie chciało.

byc moze nie pamietam 

Witam kolegę z okolic, akurat w tym egzemplarzu regulacja będzie dużo trudniejsza niż myślisz.N2O pisze:Regulacja wolnych obrotów w SD33T bardzo prosta rzecz.
Zderzak na pompie od wolnych już wykręcony na maxa, ale jeszcze są za wysokie. Mam schematy z budową pompy i wydaje mi się że da się jeszcze je obniżyć, tylko to juz wyższa szkoła jazdy.
Z amorkami muszę jeszcze dokładnie pomierzyć długości, ale przez dołożone sprężynki na przodzie ori są za krótkie.
PATROL Y61 TD42T LONG
PATROL Y61 TD42T LONG
Co do amorków to trochę dłuższe od oryginalnych są seryjne od Y60/Y61. Jak przesadzisz z wygięciem resora to wieszaki ci przewinie i połamie resory.
Co do tych obrotów - możliwe, że ktoś zrobił "profesjonalny tuning" podkręcając dawki paliwa na sekcjach, wtedy bez stołu u pompiarza się nie obejdzie.

Co do tych obrotów - możliwe, że ktoś zrobił "profesjonalny tuning" podkręcając dawki paliwa na sekcjach, wtedy bez stołu u pompiarza się nie obejdzie.

To że z długością nie mogę przesadzić to wiem, amortyzator musi ograniczyć wychył resora w przypadku wykrzyżu lub wyskoku w górę. To nie jest trudne do policzenia. Styczna pociągnięta z wieszaka nie może zrównać się ze styczną pociągniętą z paraboli resoru, bo może zaistnieć powrót wieszaka w przeciwną stronę. Myślę, że te od Y60 będą ok. Dzięki
Co do dawki na pompie, to nie jest tak prosto dodać dawki w rzędowej pompie (ale chyba ktoś coś przy tym motał). Z tego co już zdążyłem pobieżnie sprawdzić, to mamy dwie regulację dawki. Jedna jest zależna od ciśnienia doładowania, a drugiej jeszcze nie rozszyfrowałem.
Muszę troszku potłumaczyć manuala od pompy i może coś się uda wymotać na tych nastawach co są, bo jeździ przyzwoicie.

Co do dawki na pompie, to nie jest tak prosto dodać dawki w rzędowej pompie (ale chyba ktoś coś przy tym motał). Z tego co już zdążyłem pobieżnie sprawdzić, to mamy dwie regulację dawki. Jedna jest zależna od ciśnienia doładowania, a drugiej jeszcze nie rozszyfrowałem.
Muszę troszku potłumaczyć manuala od pompy i może coś się uda wymotać na tych nastawach co są, bo jeździ przyzwoicie.
PATROL Y61 TD42T LONG
PATROL Y61 TD42T LONG
Ta regulacja z tyłu pompy to jest dawka bez ciśnienia doładowania, a ta z boku pompy to regulacja dawki maksymalnej, czyli przy maksymalnym ciśnieniu doładowania i wciśnięciu gazu do oporu. Żadna z tych regulacji nie powinna mieć wpływu na wolne obroty.
Dziękuję za podpowiedź, tego właśnie nie byłem pewny, ale z tego co wynika w manualu, jest jeszcze taki dynks, którym ustawia się wstępn parametry wolnych obrotów.
To znaczy, chodzi o to że ustawiając, to wstępne, nadajesz jakby zakres działania śruby zderzakowej, ale tego jeszcze nie jestem pewien, więc się nie mądraluje.
Widzę, że my bliskie sąsiady jestemy
To znaczy, chodzi o to że ustawiając, to wstępne, nadajesz jakby zakres działania śruby zderzakowej, ale tego jeszcze nie jestem pewien, więc się nie mądraluje.
Widzę, że my bliskie sąsiady jestemy

PATROL Y61 TD42T LONG
PATROL Y61 TD42T LONG
No bliskie, bliskie, czasem nawet bardzo.

Ściągnąłeś sobie SD33T supplement?

Ściągnąłeś sobie SD33T supplement?
Nie wiem dokładnie, co to jest, to co ściągnąłem, ale jest tam akurat bardzo dużo o pompie wtryskowej i jej regulacji. Mam to w PDF-ie i jest podzielone na 10 części.
PATROL Y61 TD42T LONG
PATROL Y61 TD42T LONG
No to pewnie to o czym mówię.

Być może. Nawet jak nie uda się obnizyć tych obrotów to i tak można z tym żyć więc tragedii nie ma. Najpierw zajmę się amorkami i wymianą gum na polibusze, dzisiaj właśnie przyszedł komplecik. Najgorsze pewnie będą do roboty tulejki przedniego wieszaka.
PATROL Y61 TD42T LONG
PATROL Y61 TD42T LONG
Daj sobie spokój z polibuszami - tylko oryginalne tuleje metalowo-gumowe mają prawo działać bez szkody dla resorów(i bez luzów).

- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
Zawsze można w razie "W" zrobic hamulec wieszaka. takie patenty sa stosowane seryjnie w niektórych pojazdach. Sa też wieszaki trójkątnę ,które sie nie wywijają.N2O pisze:Jak przesadzisz z wygięciem resora to wieszaki ci przewinie i połamie resory.
Chcę być dezerterem, który ma SZANSĘ POWODZENIA
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
Można, można.

Już kupiłem, więc spróbuję. Zostawiam tylko ori silenblock w uszach resorów tych bez wieszaka na stałe do ramy, a reszta polibusze. Zobaczymy jak będzie.
A wracając do pompy, to w najgorszym przypadku, brak wolnych mogą powodować zużyte tłoczki w sekcjach (tak mi się wydaje)
PS Nad ew. zderzakiem zabezpieczającym, też rozmyślałem. Wyjdzie w praniu. Wszystko zależy jakie amorki się trafią.
A wracając do pompy, to w najgorszym przypadku, brak wolnych mogą powodować zużyte tłoczki w sekcjach (tak mi się wydaje)
PS Nad ew. zderzakiem zabezpieczającym, też rozmyślałem. Wyjdzie w praniu. Wszystko zależy jakie amorki się trafią.
PATROL Y61 TD42T LONG
PATROL Y61 TD42T LONG
...to kolege widzialem ostatnio na skrzyzowaniu Przyparkowej i Sadowej na Broniszach. Obmigany światłami, ale bez reakcji. Zastanawiałem się później długo czy ktoś na Przemyskich(chyba) blachcach przyjechałsobie na warszafke mobilna reklame robicpiotr e38 pisze:Tomek 79 nie panikuj, jak na razie wożę Ci jeszcze gratisową reklamę firmy na aucie po Warszawie i okolicy. Pod koniec miesiąca wyślę Ci fakturkętomek 79 pisze:nie gadaj od tygodnia chodze przybity![]()

po PGRowska Nyska z sześćdziesiątego pierwszego*
hoso-maki sushi '93
turbowanna '99
hoso-maki sushi '93
turbowanna '99
Może tak być, ale wtedy raczej by dawał nieźle na różne kolory z wydechu podając paliwo razem z olejem na wtryskiwacze(tak miałem w poprzednim silniku).
Człowiek jeszcze zafascynowany sprzętem, to i świata nie widzi 

PATROL Y61 TD42T LONG
PATROL Y61 TD42T LONG