Motanie - czyli robimy z Mitsu terenówkę
Moderator: Kosiarz
Re: Motanie - czyli robimy z Mitsu terenówkę
No przepraszam z silnika mi juz nie cieknie... Tylko z mostow, skrzyni i reduktora 

DziękiMasmo pisze:
@KML1 powiem Ci że Twoje Pajero jest piękne![]()
33" to jest jednak to. Może oleję te 32" i uderze w 33
. BTW jakie jest ET tych fajoskich felg

Bierz 33" teraz są w dobrej cenie, 32" występują chyba tylko w szerokości 11,5.
Co do ET to nie mam pojęcia, bo na felgach nie jest nigdzie napisane.
Gdybyś szukał takich felg i gdzieś wyczaił większą ilość, to chętnie dokupię 1 szt na zapas
Pajero II 94r Krótki. BFG 33/10,5 R 15 , Body lift 2". - Sprzedany
Chyba zostanę przy 16" więc w gre wchodzi 265/75R16 lub 285/75R16 ewnetualnie 255/85R16. Napalam się jak szczerbaty na suchary... Miałem budować wyprawówkę, która miała być niewybuchowa, zużywać umiarkowanie paliwo i dobrze jeździć po autostradach. Rosądniej jest nie przekraczać 32" ale diabełek kusi....KML1 pisze: Bierz 33" teraz są w dobrej cenie, 32" występują chyba tylko w szerokości 11,5....

Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.
..... no faktycznie auto które będzie 1.25 cm prześwitu będzie bardziej dzielne terenowo

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Zawsze coś i jaki LANSEskapada pisze:..... no faktycznie auto które będzie 1.25 cm prześwitu będzie bardziej dzielne terenowo

- cordoba_2004
-
i tym sposobem dochodzi się do granicy dzielącej auto od koparki albo auto do jazdy codziennej z elementami w teren albo koparka.
Podziwiam typ ludzi mających super auto terenowe z mega dodatkami a jeżdżących na co dzień oplem corsą 1.2 to tak jak by dziewczynę całować tylko w sobotę po pracy.
Ale każdy ma swoja filozofię którą trzeba uszanować.
Ja wolę filozofie auta terenowego na co dzień i co dzień można się cieszyć że tu się wjechało tego się wyciągło tam się pojechało
Podziwiam typ ludzi mających super auto terenowe z mega dodatkami a jeżdżących na co dzień oplem corsą 1.2 to tak jak by dziewczynę całować tylko w sobotę po pracy.
Ale każdy ma swoja filozofię którą trzeba uszanować.
Ja wolę filozofie auta terenowego na co dzień i co dzień można się cieszyć że tu się wjechało tego się wyciągło tam się pojechało

Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
Spoko spoko, do takiego zastosowania właśnie kupiłem AT-ki 30" na których nie jednego plaskacza objadęcordoba_2004 pisze:i tym sposobem dochodzi się do granicy dzielącej auto od koparki albo auto do jazdy codziennej z elementami w teren albo koparka.....

Traktuj delikatnie i z rozwagą to trochę wytrzymają. Jak ołów w nodze i pustka we łbie to wszystko urwiesz i ukręcisz.
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
To brzmi groźnie....BooBoo pisze:Traktuj delikatnie i z rozwagą to trochę wytrzymają.....

Nie No, na razie nie oszczędzam, przynajmniej tak mówi znajomy co mało w terenie jeździ
I na razie nic nie odpadło, osobiście staram się uważać, mniej pałować a więcej pomyśleć i jest dobrze

I na razie nic nie odpadło, osobiście staram się uważać, mniej pałować a więcej pomyśleć i jest dobrze

Pajero II 94r Krótki. BFG 33/10,5 R 15 , Body lift 2". - Sprzedany
kup se patrolaMasmo pisze:To brzmi groźnie....BooBoo pisze:Traktuj delikatnie i z rozwagą to trochę wytrzymają.....jak mi ktoś lansował takie teorie w Vitarze to nie mogłem zaliczyć jednego ciekawszego podjazdu żeby nie urwać przegubu
.

aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
mój narazie daje radę mimo tego, że przegub mi klekocze od rokumajcher pisze:kup se patrolaMasmo pisze:To brzmi groźnie....BooBoo pisze:Traktuj delikatnie i z rozwagą to trochę wytrzymają.....jak mi ktoś lansował takie teorie w Vitarze to nie mogłem zaliczyć jednego ciekawszego podjazdu żeby nie urwać przegubu
.
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Wybrałem podwozie i napęd Pajero właśnie dlatego że jest ma opinię najmocniejszego IFS-a. A tu mnie straszycie
Sztywnego nie chce do auta które ma jeździć dużo po drogach.

Sztywnego nie chce do auta które ma jeździć dużo po drogach.
proste sposoby są dla prostych umysłówmajcher pisze:kup se patrolaMasmo pisze:To brzmi groźnie....BooBoo pisze:Traktuj delikatnie i z rozwagą to trochę wytrzymają.....jak mi ktoś lansował takie teorie w Vitarze to nie mogłem zaliczyć jednego ciekawszego podjazdu żeby nie urwać przegubu
.

Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
To świadczyć tylko o tym jak względne jest powiedzenie jeździć w tereniepolaff pisze:
mój narazie daje radę mimo tego, że przegub mi klekocze od roku

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
U mnie jak przegub zaczał klekatoć na nocnym, to na dziennym padochł
Od roku to mi się reduktor poci
A tak na poważnie - po dwóch latach na 33/10,5 stwierdzam, ze to pomysł średni bez zmiany przełożeń. Wracam na 31, (fedimy i tak mają prawie 32)

Od roku to mi się reduktor poci

A tak na poważnie - po dwóch latach na 33/10,5 stwierdzam, ze to pomysł średni bez zmiany przełożeń. Wracam na 31, (fedimy i tak mają prawie 32)
Eskapada pisze:To świadczyć tylko o tym jak względne jest powiedzenie jeździć w tereniepolaff pisze:
mój narazie daje radę mimo tego, że przegub mi klekocze od roku
Ja zawsze w wszędzie podkreślam , że bawię się tylko. Nie jestem zawodowcem takim jak większość z Was. A klekocze trochę krócej - już chyba zauważyliście jakie mam tendencję do przesadzania

Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Sorry że odgrzebanie takiego truchłaacinski pisze:Jakby ktoś miał zamiar zapodać swojej jedynce dodatkowy akumulator to donoszę, że podstawa z anglika idealnie pasuje do europejczyka. Mało tego, pozostawione są fabryczne otwory i wysklepienie nadkola aby to całe ustrojstwo zamocować. Montowanie w tym tygodniu fotki niebawem.

Możesz dać te foty. Szukam miejsca na 2-gie aku w Karakanie. Może mnie coś natchnie...

po co Ci 2 akuMasmo pisze:Sorry że odgrzebanie takiego truchłaacinski pisze:Jakby ktoś miał zamiar zapodać swojej jedynce dodatkowy akumulator to donoszę, że podstawa z anglika idealnie pasuje do europejczyka. Mało tego, pozostawione są fabryczne otwory i wysklepienie nadkola aby to całe ustrojstwo zamocować. Montowanie w tym tygodniu fotki niebawem..
Możesz dać te foty. Szukam miejsca na 2-gie aku w Karakanie. Może mnie coś natchnie...

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Czy to takie dziwne ? Ja tez bede dokladal drugie aku. Wraz z separatorem. I webasto. I halogeny. I przetwornica. I co mi sie tam jeszcze zachce. To nie glupi pomysl, pomysl. Spisz w aucie bo Cie zona wywalila z chaty
Webasto pracuje cala noc przy -35 stopniach. Fajnie by bylo jeszcze rano odpalic fure i jechac do kochanki 

nie dziwne tylko po co pytałem 

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Przede wszystkim do lodówki ale wspomaganie pracy windy też chodzi mi po głowie.Eskapada pisze:...po co Ci 2 aku
Niestety fotek brak ale w budzie zostawione są otwory. Do przełożenia zbiornik spryskiwacza reflektorów.Masmo pisze:
Przede wszystkim do lodówki ale wspomaganie pracy windy też chodzi mi po głowie.
Zbiornik wyrównawczy pasuje elegancko w podstawie akumulatora i ma fabrycznie kształt dopasowany do drugiego aku. Niestety zapomniałem o tych zdjęciach.
Dziadek 2,5TD `98
A jak potrzebujesz fotek to moge zrobic, jeszcze nie rozbijam sie subarynka jak @acinski... 

Nie bój nic. Pojara jeszcze wróci. Jak się uda to w tym roku ale będzie to v6 ze względu na subaraka.
Dziadek 2,5TD `98