pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Moderator: Kosiarz
Re: pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
W sumie tak ale i nie. Moje pajero ma na tabluczce znamionowej... Numer nabity przez diagnoste.
Tak wiec nie zawsze da sie zerknąc co tam jest (karwa jak ja załuje ze nie mam vinu). W kazdy razie ja przełozenia policzyłem krecac kołem, pozniej potwierdziłem rozbierajac most przedni. Romek do krociaka bys potrzebował ? Byc moze bede mogł pomoc jakby co. Dowiem sie jutro jakie ratio ma tamten most i dam znac.

No komplet do przekładki z intercoolerem to będę miał z starego motoru.
Kupiłem silnik 2,5 td tylko bez intercoolera i słyszałem od kogoś że jest inne chłodzenie tłoków w tym silniku z intercoolrem i nie wiem co o tym myśleć.
CHciałbym to założyć i być pewnym że silnik się nie rozsypie.
Tak jak istnieje forum 4x4 tak też jest mitsubishi może tam ktoś podpowie.Znacie może adres www tego forum.
Kajen: Mam chyba ze 4 zwrotnice tylko nie do mojego typu chyba z Pajera II .Coś pisałeś że coś by Ci się przydało Napisz co i jak
? Jak sprawdza się ten intercooler.Znalazłem silnik na alle..... napisze ci PW co i jak i za ile!!!!!
Kupiłem silnik 2,5 td tylko bez intercoolera i słyszałem od kogoś że jest inne chłodzenie tłoków w tym silniku z intercoolrem i nie wiem co o tym myśleć.
CHciałbym to założyć i być pewnym że silnik się nie rozsypie.
Tak jak istnieje forum 4x4 tak też jest mitsubishi może tam ktoś podpowie.Znacie może adres www tego forum.
Kajen: Mam chyba ze 4 zwrotnice tylko nie do mojego typu chyba z Pajera II .Coś pisałeś że coś by Ci się przydało Napisz co i jak

JeepoMontero 2.5TDI BFG M/T33"
Tel. 601 88 67 10 Orange
Tel. 601 88 67 10 Orange
Kajen pisze:W sumie tak ale i nie. Moje pajero ma na tabluczce znamionowej... Numer nabity przez diagnoste.Tak wiec nie zawsze da sie zerknąc co tam jest (karwa jak ja załuje ze nie mam vinu). W kazdy razie ja przełozenia policzyłem krecac kołem, pozniej potwierdziłem rozbierajac most przedni. Romek do krociaka bys potrzebował ? Byc moze bede mogł pomoc jakby co. Dowiem sie jutro jakie ratio ma tamten most i dam znac.
Musze zerknąć na ta moja tabliczkę. Może na przednim moście też coś znajdę. Ale to chyba po weekendzie, bo mi Karolina zachachmeciła auto...

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
najpierw dowiedz się czy rzeczywiście Gabryjel robi takie mamorki ze sprężyną do pojary.bilans pisze:małe pytanko co mi da jeśli do pajero zapodam wzmacniane amortyzatory
tego typu :
(zdjęcie przykładowe) czy te sprężyny na amorku coś dają ..?
http://www.usaczesci.rzeszow.pl/?225,pl ... -(gabriel)
i więcej
http://www.americanparts.pl/czesci/kate ... r-tyl.html
B4=Sachs. Nie warto.cacek1 pisze:z tego co się orientuje to bilstein robi B4 czyli seria B6 są twarde podobno a czy robią do liftu +2bo tego nie wiem , jeśli pisze głupoty to mnie poprawcie .
B6 jest stosunkowo twarde - ale jest jak najbardziej ok. Przednie do Pajero 2 są dłuższe o kilka mm od "OME do liftu"

Innym wyjściem jest wsadzenie na tył miśka tylnego amora od J9 - jest dłuższy od miśkowego, ale dolne mocowanie ma na większą śrubę.
na 99% masz 4.875. A 5.285 były chyba tylko w Longach z małym dieslem.PiRoman pisze:Nadszedł czas zakupu mostu tylnego, wył wył i się wywył... Auto to krótkie Pajero 2,5 turbo z przechładzaniem z 92 roku z SS i blokadą (to chyba zawsze szło w parze). Z tego co czytam, to powinienem mieć przełożenie 5,286 vel 5,29. Czy znajdzie się odważny, który to potwierdzi?
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
dzięki damnIT
IT o morzliwiści regeneracji to niewiedziałem
IT o morzliwiści regeneracji to niewiedziałem
Pachero 3,0 cabrio gekon off road team
-
http://img18.allegroimg.pl/photos/400x3 ... 82883570_4
Czy to gniazdo (nie ucho) jest do mocowania haka? Wydaje mi sie, ze widzialem patent z wyciaganym hakiem, ktory sie wsadzalo w takie cos...
Czy to gniazdo (nie ucho) jest do mocowania haka? Wydaje mi sie, ze widzialem patent z wyciaganym hakiem, ktory sie wsadzalo w takie cos...
...gonimy kroliczka...
nie, to do mocowania haka typu NATO czyli wojskowego jak sama nazwa wskazuje - jakbyś chciał kuchnie polową np ciągnąć
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
-
Aha, dzieki.
W dobie McDrive i hotdogow na stacjach nie zamierzam ciagac za soba kuchni (chociaz grochowka lepsza niz cham-burger
)
W dobie McDrive i hotdogow na stacjach nie zamierzam ciagac za soba kuchni (chociaz grochowka lepsza niz cham-burger

...gonimy kroliczka...
Panowie doradźcie : chcę zmienić tylny most w Pajero I - 2,5TD 88r. na most z L200 ,moje przełożenia to 4.625 a w L200 to 4,875 . Jak do tego się zabrać ? Czy wymieniać również i przód i skrzynię.
EDIT: Miałi byc na PW. Sorrypio_olec pisze:Panowie doradźcie : chcę zmienić tylny most w Pajero I - 2,5TD 88r. na most z L200 ,moje przełożenia to 4.625 a w L200 to 4,875 . Jak do tego się zabrać ? Czy wymieniać również i przód i skrzynię.

Panowie (i ewentualne Panie) - czy ktokolwiek znalazł w P2 (konkretniej chodzi o r.97) moduł sterowania centralnego zamka? Gdzie to ustrojstwo zostało schowane?
Pajero 97 2,8TD wagon.
To ustrojstwo znajduje się na tunelu obok wajchy od hamulca ręcznego pod plastikami.
Grand Viertarka 2.0i śliczna blaszanka już nie seria,Galloper 2.5TCI AT BFG 32'',Lift 2''
Witam,dzisiaj podczas wymiany oleju zaobserwowałem cieknące przewody olejowe między skrzynią ASB a chłodnicą.Idą dwie rurki zasilanie i powrót czym można to zastąpić?.
Może wymienić całość na przewody gumowe tylko jakie aby tego nie rozpuścił olej
W oryginale jest to przewód miedziany a dokładnie rurka o średnicy ok 8mm.
Może wymienić całość na przewody gumowe tylko jakie aby tego nie rozpuścił olej

W oryginale jest to przewód miedziany a dokładnie rurka o średnicy ok 8mm.
Grand Viertarka 2.0i śliczna blaszanka już nie seria,Galloper 2.5TCI AT BFG 32'',Lift 2''
To jedź do kogoś kto ma praskę do zarabiania przewodów hamulcowych i ci dorobi odpowiednie rurki.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
- bilans
- Kontaktowanie:

będzie działać ?
nikt nie walczył z gaźnikiem

Ostatnio zmieniony ndz lis 07, 2010 6:15 pm przez bilans, łącznie zmieniany 1 raz.
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
Witam, obrotomierz przestał mi działać. Gdzie szukać przyczyny? dodam że rozebrałem licznik i na oko nic nie widać żeby coś się spaliło, oderwało lub coś w tym stylu. Mam silnik 2.8 i gdzie ten obrotościomierz jest podłączony??
do pompy wtryskowej.KPA3 pisze:Witam, obrotomierz przestał mi działać. Gdzie szukać przyczyny? dodam że rozebrałem licznik i na oko nic nie widać żeby coś się spaliło, oderwało lub coś w tym stylu. Mam silnik 2.8 i gdzie ten obrotościomierz jest podłączony??
Dzięki za odp.Ale co dalej jak sprawdzić co padło ?Kostki całe przy pompie.Przeglądam forum i znajduję tylko że było z zylion razy.
U mnie taki problem powstał kiedy na płytce drukowanej obrotomierza zrobił się zimny lut na jednej z nóżek potencjometru.
Wiem znalazłem akurat tego posta i zjechałem wszystkie luty lutownicą i nic .Co jeszcze mogę zrobić poza wymianą na nowy bo ten jest z białym podświetleniem 96r.Całość 250zł na allegro
Wymien moze ten czujnik
- bilans
- Kontaktowanie:
bilans pisze:mam zamiar wywalić obecny gaźnik (2,6 benzyna 4g54) podciśnieniowy i wstawić w jego miejsce gaźnik webera zwykły prosty co by mnie nie wkur... co o tym myślicie
? da radę ?
będzie działać ?
nikt nie walczył z gaźnikiem??

podobno po niewielkich modyfikacjach od fiata 125p. pasuje
Życie jest krótkie, a pić sie chce.
Pajero 2.6 87r. Darek
Pajero 2.6 87r. Darek
od 1,5 lub 1,6 dcm do 2,6dcm?Qsy pisze:podobno po niewielkich modyfikacjach od fiata 125p. pasuje
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
- bilans
- Kontaktowanie:
weber .. ? np żuk miał bodaj 2,1 a podstawa ta sama co fiata
to może np gaźnik od uaza
?? prosty jak cep (gdybam)

to może np gaźnik od uaza