A ja się podłączę jak dorobić lusterko wewnętrzne, motać do sufitu, kleić na szybę? Obecnie wygląda to tak:Wowos pisze:psawiak pisze:Szukam uchwytu lusterka wewnętrznego do Y60:
Ktoś poratuje?

Moderator: Kosiarz
A ja się podłączę jak dorobić lusterko wewnętrzne, motać do sufitu, kleić na szybę? Obecnie wygląda to tak:Wowos pisze:psawiak pisze:Szukam uchwytu lusterka wewnętrznego do Y60:
Ktoś poratuje?
Pozwolę się nie zgodzić - jeżeli zastosujesz taśmę dwustronną 3M i dotrzymasz technologii, to nie ma ch.. żeby odpadło.Wojtek_W pisze:Na tasme Ci predzej zcy pozniej odpadnie
RX01 pisze:Pozwolę się nie zgodzić - jeżeli zastosujesz taśmę dwustronną 3M i dotrzymasz technologii, to nie ma ch.. żeby odpadło.Wojtek_W pisze:Na tasme Ci predzej zcy pozniej odpadnie
Oryginalne lusterko przykrec. Przeciez po to wlasnie masz to wyciecie w obudowie lampek.oko_demona pisze:A ja się podłączę jak dorobić lusterko wewnętrzne, motać do sufitu, kleić na szybę? Obecnie wygląda to tak:Wowos pisze:psawiak pisze:Szukam uchwytu lusterka wewnętrznego do Y60:
Ktoś poratuje?
No to coś zje..liście - nie ma takiej opcji, żeby odpadło.Wojtek_W pisze: Kiedys kleilismy jakas dwustronna, czerwona - chyba wlasnie 3M. Jeden cm^2 mial miec chyba kilka dorbych kg nosnosci. Lusterko z tych ciezszych, bo bylo fotochromatyczne. Odpadlo po pol roku. Wszystko jak Pan Bog przekazal: odtluszczanie, dociskanie etc.
piotr e38 pisze:A więc decyzja zapadła, do 160-ki dokupuję Y61 2,8TD krótki i mam kilka pytań.
Przeznaczenie Y61 - turystyka łofrołdowa i ew. letkie taplanie w błocie. (do zadań specjalnych 160-ka)
Rozważam kilka opcji usprawnienia Y61 i proszę o wszystkie za i przeciw do danej opcji.
Na początek kuracja wzmacniająca motór- dmuchnąć troszku więcej + dołożyć dawkę. Jeździć do momentu, aż czapka podskoczy, potem inny silnik.
Koła 33x12,5 z tego co wyczytałem wystarczy lift 2'' coby nigdzie nie tarło-prawda?
Waga ponad standard: porządny zderzak przód + winda, porządny zderzak tył.
Opcja 1. Zostawić ori sprężyny, dać podkładki +5cm, mocne amorki( bilstein b6) +5cm i nic więcej
Opcja 2. Wsadzić sprężyny z grubszego drutu (firmowe +5cm), mocne amorki jw.
Opcja 3. Nic nie ruszać w zawiasie, ew. dobre amory i liftnąć budę +5cm.
Proszę kolegów o poradę lub jakąś ciekawszą opcję niż moje. Wszystkie za i przeciw mile widziane. Pozdrawiam
N2O pisze: Nie ma sensu robić liftu budy bo prawie seryjne Y61 mieści w nadkolach kółka 35".
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości