Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
- ostrokolowo
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Czyli, ze taki sam jak na wałek rozrządu?
Jest Vitara 
'90 1.6 8v 235/75/15 +4'' Radzik

w wielkim skrucie jest to brzydka nieporęczna lub nieużytecza rzecz czyli np kiera z samcasuzus1995 pisze:Nie te pieniądze...
A swoją drogą...
Co to są uryngoły?

Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

serwus ekipa
przy przedluzaniu i przerabianiu instalacji elektrycznej na sufitowa na co zwrocic uwage??
Jaka najlepiej uzyc grubosc przewodow oraz co polecacie aby uszczelnic miejsca laczone??
Chcialem na miejsca laczen dac koszulki termokurczliwe i dodatkowo tasma samowulkanizujaca objechac - da rade takie zlozenie??
przy przedluzaniu i przerabianiu instalacji elektrycznej na sufitowa na co zwrocic uwage??
Jaka najlepiej uzyc grubosc przewodow oraz co polecacie aby uszczelnic miejsca laczone??
Chcialem na miejsca laczen dac koszulki termokurczliwe i dodatkowo tasma samowulkanizujaca objechac - da rade takie zlozenie??
U 93 - Prawie oryginał
Joanna Brodzik Edition 

- ostrokolowo
Zrób na światłowodachmari pisze:serwus ekipa

Jest Vitara 

Noo swiatlowodem to bys mial niczym niezakloconyn sygnal 
Tylko jak swiatlem potem zasilic wyciagarke?

Tylko jak swiatlem potem zasilic wyciagarke?

Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->
Vitka'95 1,6 16V + 0,5T jakiegoś badziewia
Vitka'95 1,6 16V + 0,5T jakiegoś badziewia

- ostrokolowo
Chciałbym mieć czas, pieniądze i możliwości żeby odpowiedzieć:suzus1995 pisze: Tylko jak swiatlem potem zasilic wyciagarke?
"Podejmuję wyzwanie"

Jest Vitara 

Cześć. Mówisz o komputrze pod sufitem? Przewody najlepiej podobne jak oryginał, a na miejsca lutowania wystarczy termokurczliwa.mari pisze:serwus ekipa
Isuzu Trooper 3.1 LTD '94
rzeźbił ktoś przekładnię kierowniczą ze wspomaganiem np od poldolta w samuraiu
może jakaś inna od osobówki bo vitka i jimny cenowo nie pasuje

5.12 w mostach itp itd

Temat niedawno omawiany... Vitka anglik (o ile masz miejsce upchać od zewnątrz)viperecki pisze:rzeźbił ktoś przekładnię kierowniczą ze wspomaganiem np od poldolta w samuraiumoże jakaś inna od osobówki bo vitka i jimny cenowo nie pasuje
Bartek
z miejscem jest kiepsko bo 31' na skręcie i dobiciu ma kilka cm luzu do ramy i nadkola dlatego szukam czegos w miejsce orginalnej
a przy okazji Bartex ty chyba miałeś u siebie tylny most od vitki ( pytam bo mój sie uśmiecha i na łozyska nie wyrabiam) jak masz wal puszczony po skosie??
a przy okazji Bartex ty chyba miałeś u siebie tylny most od vitki ( pytam bo mój sie uśmiecha i na łozyska nie wyrabiam) jak masz wal puszczony po skosie??
5.12 w mostach itp itd

Jak byś jednak chciał upychać to daj znać to dokładnie zmierzę ile odstaje. U mnie Fedima 31" na 7 calowej feldze (popularna gwiazdka 5 ramion) 3cm dystans i jest ok mimo wysunięcia mostu 12cm do przodu.viperecki pisze:z miejscem jest kiepsko bo 31' na skręcie i dobiciu ma kilka cm luzu do ramy i nadkola dlatego szukam czegos w miejsce orginalnej
Most Vitary robi nadal

Bartek
to pomierz i podeślij foto jak możesz a jakbyś zalatwił taki kit od angola to jade z duuuża butlą rudej do Ciebie
5.12 w mostach itp itd

Z poldka bardzo wydajna i mocna. Jedną montowałem od wewnątrz ramy, ale zajmuje dużo miejsca. Teraz montuję po zewnętrznej. Koła 235/85R16, most do przodu 7cm, felgi ET-25 i było prawie na styk, więc zrobiłem nowy kawałek ramy, chowając przekładnię 2cm w ramę. Jest idealnie jak się podcina nadkole z przodu lub 2" bodylift.viperecki pisze:rzeźbił ktoś przekładnię kierowniczą ze wspomaganiem np od poldolta w samuraiumoże jakaś inna od osobówki bo vitka i jimny cenowo nie pasuje

Isuzu Trooper 3.1 LTD '94
Ja będę rzeźbić od Jimny angola w przyszłym tygodniu to porobie fotki
Chociaż od poldka też przekładnia leży i czeka

Chociaż od poldka też przekładnia leży i czeka
4x4 Tczew
Od poldolota pasuje ale właśnie na zewnątrz ramy - miałem już taki kit ale dodałem 
Ciekawe czy są poldoloty w wersji angol

Ciekawe czy są poldoloty w wersji angol

Fascynaci 4x4
SJ413 z 86r. po kilku drobnych modyfikacjach... zwany Żółtasem
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Witam,
w GV 2003 przestało się włączać fabryczne radio.
Bezpieczniki ok.
Podświetlenie klawiszy świecie gdy włączone są światła.
Jakieś pomysły?
pozdr
Y
w GV 2003 przestało się włączać fabryczne radio.
Bezpieczniki ok.
Podświetlenie klawiszy świecie gdy włączone są światła.
Jakieś pomysły?

pozdr
Y
Zestaw mam ale jest dość drogi bo mógł by być sprzedany tylko w komplecie z tym czymś czarnym do czego jest przykręconyviperecki pisze:to pomierz i podeślij foto jak możesz a jakbyś zalatwił taki kit od angola to jade z duuuża butlą rudej do Ciebie

Kupiłem u ludzi rozbebeszających sprzęty w Olkuszu więc pewnie będziesz miał jeszcze bliżej.
Żeby to wstawić trzeba wyczarować "blaszkę" pod kątem bo to tak wprost przykręcić się nie da.
Wystaje od ramy 8cm. Jak kupisz w zestawie pompę z mocowaniem to da sie przykręcić bez większych cudów.
Do kółka na wale dospawałem kółko z opla kadeta i mam vitarowy pasek. Jeszcze jakiś krzyżak z wejściem na wieloklin jest potrzebny i pasował z jakiegoś BMW ale już nie pamiętam jakiego.

Bartek
Bartex pisze:Temat niedawno omawiany... Vitka anglik (o ile masz miejsce upchać od zewnątrz)viperecki pisze:rzeźbił ktoś przekładnię kierowniczą ze wspomaganiem np od poldolta w samuraiumoże jakaś inna od osobówki bo vitka i jimny cenowo nie pasuje
Wyjdzie ze sie czepiam ale jak juz to jimny anglik na zewnatrz, pasuje na otwory w ramie, jest mniejszy i sporo mniej odstaje bo nie ma zadnej blaszki. wyglada mniej wiecej tak

Pozdrawiam
sj 425 606468554
i cały misterny plan w pizzzzdu wyladował skończy sie na vitarowym europejskim i już bo na zewnątrz nic nie wlezie btw jak przekładnia na zewnątrz ramy znosi "codzienną jazdę " samcem kamienie błocko i gałęzie nie urywają węży
w sumie to jeszcze jest jeden pomysł pełne hydrauliczne sterowanie jak w hameryce

w sumie to jeszcze jest jeden pomysł pełne hydrauliczne sterowanie jak w hameryce
5.12 w mostach itp itd

Czy posiada ktoś z Kolegów zdjęcia z tej strony: www.suzukiclubuk.co.uk/rocklobster.html, odnośnie przerobienia reduktorów na 4.16? Bo coś stronę zmienili.
Ludzi dzielą się na czystych i zadowolonych.
www.sudetyoffroad.pl
www.sudetyoffroad.pl
w moim avatarze masz zdjęcie 4.16, przyjrzyj się
to tajemnica lasu jest, poszukaj w internecie, zresztą nawet na tym forum opisywałem...
poza tym na tej stronie co podałeś było to źle zrobione bo cięte i spawana a tak się tego nie robi.

to tajemnica lasu jest, poszukaj w internecie, zresztą nawet na tym forum opisywałem...
poza tym na tej stronie co podałeś było to źle zrobione bo cięte i spawana a tak się tego nie robi.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Widziałem że było cięte i spawane, ja mam tokarza w kuźni który powiedział że to zrobi bez problemu, nie będzie spawane tylko wprasowywane i kołkowane.
Ludzi dzielą się na czystych i zadowolonych.
www.sudetyoffroad.pl
www.sudetyoffroad.pl
tokarką raczej ciężko będzie, chyba że rozhartuje... nóż tokarski od takiego materiału momentalnie odskakuje... to materiał nawęglany na ~3mm.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl