Moje długie Pajero zostało zarejestrowane przez poprzedniego ownera na 5 luda, choć desanty z tyłu zostały. Jeden z nich wymontowałem, żeby zmieścić butlę LPG. Ale chciałbym teraz przerejestrować auto na 6 osób. Dużo z tym zachodu? Trzeba do tego jakieś badanie techniczne?
Pozdro
Marcus
Przerejestrowanie Misia z 5 na 6 osób
Moderator: Kosiarz
Przerejestrowanie Misia z 5 na 6 osób
GG: 483578, V6 3500 24V DOHC, 1996
Pajero Owners Club Polska
Pajero Owners Club Polska
- Cromik
- jestem tu nowy...
Re: Przerejestrowanie Misia z 5 na 6 osób
Jedziesz na stację diagnostyczną. Diagnosta sprawdzi, że jest siedzenie i pasy muszą też być. Ja to robiłem przy okazji przeglądu. Z trzy osobowego naliczył się diagnosta dziewięć miejsc 

jak to była ciężarówka z zachodu to za jakiś czas pojawi się wezwanie do UCCromik pisze:Jedziesz na stację diagnostyczną. Diagnosta sprawdzi, że jest siedzenie i pasy muszą też być. Ja to robiłem przy okazji przeglądu. Z trzy osobowego naliczył się diagnosta dziewięć miejsc

2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie
witam,
miałem podobną sytuację - na potrzeby przywiezienia do kraju był przerejestrowany na auto ciężarowe - pojechałem na przegląd i dostałem tylko papier, że jest przystosowane do przewozu siedmiu osób - zachowałem status ciężarowego. Minęły już 4 lata i wszystko gra.
miałem podobną sytuację - na potrzeby przywiezienia do kraju był przerejestrowany na auto ciężarowe - pojechałem na przegląd i dostałem tylko papier, że jest przystosowane do przewozu siedmiu osób - zachowałem status ciężarowego. Minęły już 4 lata i wszystko gra.
co innego rejestrować na ciężarowy od razu przy sprowadzeniu a inna bajka zmiana z ciężarowego na osobowy po tym jak się nie płaci akcyzy auta już zarejestrowanego w PL
2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie
- Cromik
- jestem tu nowy...
Nie będzie u mnie wezwania z UC bo to się odbywało wszystko pomiędzy małżonkami z różnych krajów. Dłuższa historia ale legalna