Zaczep do holowania
Moderator: Student
Zaczep do holowania
Drodzy koledzy, czy macie w swoich explozjach zaślepioną, nagwintowaną dziurę w tylnym zderzaku? Facet, który mi sprzedawał auto, twierdził, że jest to miejsce na kulkę do haka, tyle że amerykańskie dyszle w przyczepach są wyższe niż europejskie więc ta dziura i tak mi się do niczego nie przyda. Tyle, że chciałbym wiedzieć, czy mogę tam zaczepić zwykła linkę czy kinetyka i nie urwę przy tym zderzaka? Czasem trzeba kogoś pociągnąć, zwłaszcza, że wiosna idzie, będzie fajne błotko i holowanie może się w związku z tym zdarzyć.
Ave Caesar!
Pajero znowu w przebudowie.
Photo by: pwiecko
- kra
-
- Kontaktowanie:
ja mam taka dziure 
szczesliwie mam tez oryginalny fordowski hak - niezle wyglada tyle, że mozna nim ladnie orac po ziemi na wiekszych dziurach - tutaj lepiej by sie sprawdzal ten nakrecany na zderzaku.
Wydaje mi sie, ze skoro przygotowali miejsce na wkrecenie haka to da sie bez urwania zderzaka ciagac za ten otwor.

szczesliwie mam tez oryginalny fordowski hak - niezle wyglada tyle, że mozna nim ladnie orac po ziemi na wiekszych dziurach - tutaj lepiej by sie sprawdzal ten nakrecany na zderzaku.
Wydaje mi sie, ze skoro przygotowali miejsce na wkrecenie haka to da sie bez urwania zderzaka ciagac za ten otwor.
A co wg Ciebie jest extremem? Faktycznie na rempste bym nim nie pojechał bo jakby nie do tego. Długi GR też...vandall1 pisze:No akurat Exem to sie po takim wielkim extremie jeżdzi![]()
Nie radzę-widziałem jak sie kiedyś złamał na muldzie /słupek dachem wyszedł/
Ale tak się składa gościumen, że parę razy wjeżdżałem w różne fajne miejsca explorerem i jakoś nie mam kompleksów przy innych autach.
Panowie, ja tu nie pytałem o ciąganie przyczepy kempingowej, żeby mi był hak potrzebny
Nie chcę, nie potrzebuję.
Ja pytam, czy moge jakiś śnurek do dziury w zderzaku przyczepić, żeby wtopioną furę sąsiada z błocka wyciągnąć czy też sąsiad w tymże błocku, razem z tym śnurkiem i moim zderzakiem wraz z połową samochodu w tym błocku zostanie
Co do extremy, to Vandall powinieneś trochę po wsiowych drogach dookoła Żukowa pojeździć na wiosnę to zobaczysz, że tak lajtowo zupełnie nie będzie:) Inna sprawa, że tutejsze kaszuby całkiem hardcorowe upalanie maluchami uprawiają, jak się wtopi, to go wynoszą (widziałem osobiście:)

Ja pytam, czy moge jakiś śnurek do dziury w zderzaku przyczepić, żeby wtopioną furę sąsiada z błocka wyciągnąć czy też sąsiad w tymże błocku, razem z tym śnurkiem i moim zderzakiem wraz z połową samochodu w tym błocku zostanie

Co do extremy, to Vandall powinieneś trochę po wsiowych drogach dookoła Żukowa pojeździć na wiosnę to zobaczysz, że tak lajtowo zupełnie nie będzie:) Inna sprawa, że tutejsze kaszuby całkiem hardcorowe upalanie maluchami uprawiają, jak się wtopi, to go wynoszą (widziałem osobiście:)
Ave Caesar!
Się nie upieram przy normalnym haku,ale jest to rozwiazanie gdyby przyczepa,gdyby jakiś klient z tylca nie wyhamował itepe.
Natomiast uważam,że nie jest to samochód do ostrego katingu i istnienie zwykłego haka mu wiele nie zaszkodzi.Łączka,szuter,no max u Stolema w Ostrzycach i raczej nie na "królu błota".
A wjeżdża każdy tam gdzie go własna wola pcha...
I nie mam checi na dyskurs,czy dobry,czy nie /w teren/.Oceniam go pozytywnie,a że bez zachwytu?
Natomiast uważam,że nie jest to samochód do ostrego katingu i istnienie zwykłego haka mu wiele nie zaszkodzi.Łączka,szuter,no max u Stolema w Ostrzycach i raczej nie na "królu błota".
A wjeżdża każdy tam gdzie go własna wola pcha...
I nie mam checi na dyskurs,czy dobry,czy nie /w teren/.Oceniam go pozytywnie,a że bez zachwytu?
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
Od tego czasu kiedy zadałem pytanie już raz mnie ciągli Ursusem za ten właśnie zaczep z tyłu to i wiem już, że jestkra pisze:Wlasnie mnie tknelo, ze powinienes miec zaczep do holowania pod zderzakiem specjalnie do celow holowniczych zrobiony
(analogicznie jak z przodu).
A w manualu polskim ( a wiesz skad mam hihi? ) wyczytalem zeby nie cholowac za zderzak/hak.

Manual - wstyd przyznać, ale czytałem po łebkach, światła, napędy itp. Holowanie mię umkło.
Ave Caesar!