Jak to jest u was rozwiazane?
PILNE!

Moderator: Student
Płacimy 1200 PLN i zakładają to fachowcy.......willard pisze:Szybka pilka. Koles zaklada mi instalacje i dzwoni z pytaniem jak podlaczyc ciepla wode do reduktora skoro z glowicy idzie ona na kranik nagrzewnicy z jednej strony i na pompe wody z drugiej. Ja mam pomysl wwiertki w kranik gdzies na dole, przed zaworem, ale to prymitywne. Mozna byc kran na stale odkrecic, za nim trojnik, potem znow zawor na wode do nagrzewnicy ale malo miejsca na takie rozwiazania...
Jak to jest u was rozwiazane?
PILNE!
No zawsze masz zawór wychodzący do nagrzewnicy.willard pisze:Dokladnie tak, maly obieg zamyka sie w bloku wiec dostanie sie do niego jest klopotliwe
Zapodali ci jakis wysoki mikser. Mi koles wrzucil taki so sie miesci obwodem wewnatrz kominka K131 plus wycial troche uszczelke z filtra mokrego i calosc sie spoko miesci pod maska (zostaje kolo 1cm). Oczywiscie do tego +++silikonuGikroV pisze:U mnie jest to zrobione tak: http://24img.com/725034620 (klik na [+] Enlarge - żeby powiększyć)
Wg mnie to jest głupie rozwiązanie bo ta wstawka między gaźnikiem a filterm powoduje że maska mi sie opiera na podniesionej części filtra. (przechodzą wibracje, odłazi farba, rdzewieje ciągle).
Właśnie dlatego załozyłem instalację samGikroV pisze:Wiecie co?... Jeśli jakiś "fachowiec" zrobi wam taką instalację jak moja... powieście go na najbliższym drzewie albo czym kolwiek... Wyobraźcie sobie sytuacje: ściemnia sie... Uaz po osie w bagnie... zaczyna padać... baa padać - lać a w zasadzie nap*****lać.. zasilanie gaz bo benzynki nie ma... nie można zakręcić ogrzewania... leje dalej... SAŁNA , NIC NIE WIDAĆ , WYCHODZĄC Z SAMOCHODU DOSTAJE SIE SZOKU TERMICZNEGO!!! Kurcze zakopałem sie i mnie coś trafiło! Musze jak najszybciej przerobić tą instalacje...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości