"""
Od dłuższego czasu szukałem firmy/osoby, która w sposób należyty pomaluje moją ramę, jednak poszukiwania nie dawały rezultatu ponieważ znajdywałem jedynie osoby, które wtrysną czarną maź bez czyszczenia, a mi nie chodziło o efekt wizualny tylko o rzeczową robotę. Poszukiwania i wszelakie ogłoszenia trwały długo, aż pewnego dnia z polecenia znanego w Krakowie mechanika Pana Arka Samborskiego dostałem kontakt, już podczas pierwszej rozmowy telefonicznej wiedziałem, że rozmawiam z osobą będącą w temacie. Jedynym moim utrudnieniem, które narzuciłem to preparaty chemiczne podawane na forach 4x4 przez @Zbowida czyli podkład Interplus 356, warstwa nawierzchniowa Interthane 990, do środka kabiny i drzwi zastosowałem wosk antykorozyjny Wurth podpatrzony przy remoncie Kylonowej 40

Cały proces przebiegał w etapach mycie, czyszczenie, malowanie podkładem, malowanie ostateczne i woskowanie, po każdym z tych etapów dostawałem telefon z prośbą o przyjazd i weryfikację działań. Najważniejsze i najdłuższy proces to czyszczenie rudej, efekt szlifowania oglądałem najdłużej i byłem zadowolony ponieważ wszędzie gdzie można było okiem sięgnąć było doczyszczone. Wiem, że idealnym rozwiązaniem byłoby zdjęcie i wypiaskowanie ramy, ale uważam, że w samochodzie, którego pierwsza rejestracja była w 2005 byłoby to przesadą, może następnym razem za parę lat.
W poniższym linku zdjęcia chodź zrobione telefonem, myślę, że dobrze prezentują to co mi się zrobiło samo czyli rdza i to jak zostało to posprzątane.
http://www.polkasteam.pl/wojciech/2012/ ... cja_hilux/
Wiadomo, że efekty zobaczymy za kilka lat czy to coś dało czy nie, ale jak dobrze doczyszczone i pomalowane tym czym najlepsze to trzeba mieć nadzieję, że zastopowałem "panią rudą"
Jak jesteście zainteresowani to piszcie bezpośrednio Jerzy Porębalski audi92_1971@o2.pl lub dzwońcie 784 834 994, dodam, że Pan Jerzy jest w stałym kontakcie z dystrybutorem firmy International producenta zastosowanych farb firmą http://www.lemir.net.pl
Nie czekajcie na większa rdzę teraz już macie gdzie to zrobić!!! - och szkoda, że nie miałem takiego kontaktu 2-3 lata temu

I najważniejsze, jeżeli kiedykolwiek w przyszłości kupię nowy samochód z ramą to pierwszą wycieczkę jaką zrobię to będzie dojazd do zakładu wykonującego konserwację!!!
To co powyżej napisałem to nie reklama to kontakt plus opis tego co zostało zrobione, żeby inni w potrzebie mieli łatwiej i nie szukali tak jak ja.
zadowolony i zakonserwowany
wojciech endurance