Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
musisz wyciąć i wspawac odwrotnie...
co ryzykujesz? że będzie biło albo że odpadnie podczas jazdy i kogoś zabije... w sumie więcej nic...
co ryzykujesz? że będzie biło albo że odpadnie podczas jazdy i kogoś zabije... w sumie więcej nic...
- Mietek603S
-
jeśli chcesz odwracać to załatw sobie trójkąty, ale na samym odwróceniu robota się nie kończy, najpierw sprawa wentyla, jeśli jest wysoka maszynka będzie tarła o zacisk i się w końcu urwie, już nie mówiąc o próbie pompowania opon, radze wywiercić nowy otwór z drugiej strony, a stary zaspawać lub wsadzić odwrotnie maszynkę jako korek,kakash pisze:Z jakim "ryzykiem" dla samochodu i dla mnie wiaze sie odwrocenie felg z oponami mt? Bo aktualnie przod haczy o przednie resory. Z gory mowie ze rozwiazanie chyba tymczasowe, bo bedzie lift na zawieszeniu ome / lovells i jak to nie pomoze to moze dystanse
e:/ gumy 225/70/15 felga we wzor kolo
jak już w ten sposób zamontujesz koła to z przodu powstaje problem obcierania felgi o zacisk, jeśli masz w miarę świeże klocki,wtedy musisz założyć dystans lub podkładki na szpilki, a następnie okazuje się ze masz za krótkie szpilki z przodu, i nakrętka łapie tylko w połowie swojej długości i trzeba zmienić szpilki,
lift zawieszenia nie rozwiąże problemu obcierania opon o resory bo ich położenie w stosunku do opon się nie zmieni, zawsze możesz ograniczyć skręt z czym jest najmniej problemów, albo kup porządne dystanse z nowymi szpilkami, tylko alu bo stalowe za bardzo ci obciąża kolo
MIETEK
Czy drążek między przekładnią kierowniczą a drążkiem łączącym zwrotnice w samuraiu z natury jest delikatnie wygięty mniej więcej po środku? Czy powinien być prosty jak drut?
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Nie rób scen - prosty ma być.KSikorski pisze:Czy drążek między przekładnią kierowniczą a drążkiem łączącym zwrotnice w samuraiu z natury jest delikatnie wygięty mniej więcej po środku? Czy powinien być prosty jak drut?
Powinienem mieć jakiś w zapasach nienaruszalnych

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Krzysiek,
pomyśl nad rozwiązaniem BIGa.
Wąs zwrotnicy MB123 i dwa oddzielne drążki.
U mnie teraz taki patent jest - drążki atomowe, wymienne wszystkie końcówki....
Suzuki Samurai & BMW & Opel & Ford in progress...
tylko czy przy takim rozwiązaniu drążek nie zahacza o ramę przy mocnym wykrzyżu ?gruszek pisze:Krzysiek,

jak możesz to fotkę wstaw

Samiec
mam pytanie. Od czego dopasuje docisk sprzegla do suzuki lj 80??
lub ewentualnie gdzie mozna takowe dostac?

Od sj410 pasuje.Kamil>< pisze:mam pytanie. Od czego dopasuje docisk sprzegla do suzuki lj 80??lub ewentualnie gdzie mozna takowe dostac?
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Było parę razy już na forum.szerokimost pisze:tylko czy przy takim rozwiązaniu drążek nie zahacza o ramę przy mocnym wykrzyżu ?gruszek pisze:Krzysiek,
U mnie teraz taki patent jest - drążki atomowe, wymienne wszystkie końcówki....(normalny zawias nie SPOA)
jak możesz to fotkę wstaw
Nic o ramę Ci nie będzie chaczyć.
Ja mam na przekładni Mavericka- ze wspomaganiem, więc niewiele by Ci dało zdjęcie.
Suzuki Samurai & BMW & Opel & Ford in progress...
Jimny M16A
JSA0SJ50000116107KSikorski pisze:Może ktoś podzielić się VIN-em Suzuki SJ w którym występował ręczny na wale napędowym? Chciałbym dokupić sprężynki do tego wynalazku, ale bez vinu będzie ciężko w ASO.
sj 425 606468554
Panowie... w seryjnym SJ413 przy wrzucaniu 4go biegu robi "chrup". Czy szybko przerzucam bieg, czy delikatnie - zawsze jest "chrup".
Chrup - dźwięk
Ktoś ma pomysł dlaczego tak się dzieje ?
Chrup - dźwięk

4x4 Tczew
4 czy 5?? przy wbijaniu 5 zawsze jest takie "puknięcie"...to chyba taki sygnał ostrzeżenie że to już piątka 

Pajero 2.5 93r. było i nigdy więcej!!
Suzuki Samurai 88r. 1.3 gaznik , sprezyna
Ride or Die ]:->
Suzuki Samurai 88r. 1.3 gaznik , sprezyna
Ride or Die ]:->
ŁeLeK pisze:Panowie... w seryjnym SJ413 przy wrzucaniu 4go biegu robi "chrup". Czy szybko przerzucam bieg, czy delikatnie - zawsze jest "chrup".
Chrup - dźwięk![]()
Powiedz pasażerowi, żeby odłożył chrupki... i wtedy sprawdź pomownie

Skrzyni Samca nigdy nie rozbierałem... ale czy to nie jest objaw słabości synchronizatora?
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
No fakt ... racjaŁeLeK pisze:Przy chrupkach było by : chrummmm

http://www.mudmasters-4x4.com
Zużyty synchronizator, ja przywykłem, ale można też wymienić albo naprawić skrzynię 

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
- ostrokolowo
Szybciej łatwiej i wygodniej wsadzić nową.Didymos pisze:Zużyty synchronizator, ja przywykłem, ale można też wymienić albo naprawić skrzynię
Jest Vitara 
'90 1.6 8v 235/75/15 +4'' Radzik

'90 1.6 8v 235/75/15 +4'' Radzik
Zdecydowanie szybciej, mi by się nie chciało babrać z remontem.
SJ416
ŁeLeK pisze:nie nie nieTylko 4-rty bieg
synchronizator, wymień skrzynie albo wysprzęglaj dwa razy przed zmianą biegu - czasami pomaga

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Jaka jest średnica bębna do hamulca ręcznego na wale? Będę zakładał tarcze z tyłu a zamiast bębna chce zamontować tarczę od motocykla. Temat był poruszany w 2006 ale nie wiadomo jak się zakończył.