Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
- apede
-
- Kontaktowanie:
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Santana z fabrycznym 1,3 16V z Jimnego (2002 rok). Ktoś wpadł na pomysł że jak jest 10 koni więcej to zrobimy szybciej... a dół jest jaki był 

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
to się wymień z KSikorskim główkami i obie strony będą zadowolone 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
- apede
-
- Kontaktowanie:
Mówisz
trza pomyśleć...
Swoją drogą to wcześniej złe mzimu mnie nakłaniało do pozbycia się sztrucla i teraz żałuję że opchnąłem niezałożone 6,5 lowrange.

Swoją drogą to wcześniej złe mzimu mnie nakłaniało do pozbycia się sztrucla i teraz żałuję że opchnąłem niezałożone 6,5 lowrange.

Są, w kilku modelach.slavok pisze:niema szybszych.
ha i tu zaczyna sie batalia na wiedze szczegółowa o suczach 

Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Jaka tam batalia, nie wszyscy muszą wiedzieć wszystko 
KSikorski, później sprawdze.

KSikorski, później sprawdze.

Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Witam
Pomijając dyskusję nad zaletami/ wadami lpg w x90 czy może mi ktoś poradzić jaką instalację zastosować? Silnik 1,6 16 v rocznik 1997?
Dziękuję
Pomijając dyskusję nad zaletami/ wadami lpg w x90 czy może mi ktoś poradzić jaką instalację zastosować? Silnik 1,6 16 v rocznik 1997?
Dziękuję

KSikorski
kompletu nie będę miał. Może jedną...
Najłatwiej będzie Ci znaleźć takie przełożenia u hien od jimnego. 1.5ddis. Tył.
nie kupuj w ciemno... niech liczą zęby!
kompletu nie będę miał. Może jedną...
Najłatwiej będzie Ci znaleźć takie przełożenia u hien od jimnego. 1.5ddis. Tył.
nie kupuj w ciemno... niech liczą zęby!
Obawiam się, że nie jest to precyzyjna odpowiedźSalata123 pisze:najnowszą

Sugeruje to, że każda instalacja pasuje do tego silnika, a to chyba nieprawda?
A ten silnik to sekwencja wtrysku paliwa? Jeśli tak to zakladaj gaz sekwencje. Jak nie to zostaje ci mikser albo blos. Blosa można założyć też i w pierwszym przypadku... Tak samo jak i mikser... Czy zwykła rurke z gazem
Więc co mam Ci napisać? Konkretny model parownika? I butli?

Witam
Od jakiego pojazdu podejdą ramoiona wycieraczek do Jimisa.Graty przekładkowe do Jimisa sa w cenie i szukam jakiejś alternatywy.
Pozdrawiam
Od jakiego pojazdu podejdą ramoiona wycieraczek do Jimisa.Graty przekładkowe do Jimisa sa w cenie i szukam jakiejś alternatywy.
Pozdrawiam
- apede
-
- Kontaktowanie:
Obczaj jakieś dełu. Może tico...
Do samuraia blizniaczo pasuja z suzuki carry,daewoo damas ...ale to juz tez u nas rarytasy,choc mozna na zlomowiskach trafic w przeciwienstwie do samuraia/sjŁosiowy pisze:Witam
Pozdrawiam
Nie wiem jakie sa w jimny,jesli oczka przelotowe to z jakiegos poloneza podejdzie
Kolega nie mial samuraiowych ,nagwintowal trzpienie i zalozyl od poldolota..w cenie piwa na zlomie.
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
- apede
-
- Kontaktowanie:
Przecież to za długie...daro 16v pisze:Kolega nie mial samuraiowych ,nagwintowal trzpienie i zalozyl od poldolota..w cenie piwa na zlomie.

a poobcinac elementow na ktore wiesza sie pioro nie mozna?..to stary typ mocowan wiec nie trzeba nic wywijac..a nawet jeslibys z innego auta zamontowal to ladnie wygrzac palnikiem po obcieciu i tez bedzie banglac..ehh na latwizne by chcial iscapede pisze:Przecież to za długie...daro 16v pisze:Kolega nie mial samuraiowych ,nagwintowal trzpienie i zalozyl od poldolota..w cenie piwa na zlomie.

Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413
Poczytałem na forum gazowników i zgłupłem jak zaczęli dyskutować nad wadami i zaletami różnych zestawów.Salata123 pisze:A ten silnik to sekwencja wtrysku paliwa? Jeśli tak to zakladaj gaz sekwencje. Jak nie to zostaje ci mikser albo blos. Blosa można założyć też i w pierwszym przypadku... Tak samo jak i mikser... Czy zwykła rurke z gazem![]()
Szukałem podpowiedzi od kogoś kto użytkuje instalację w 1.6 16 v i mu się ona sprawdza. Jeśli to takie proste, jak w cytacie to cacy.
Ale coś mi się wydaje, że skoro nie znasz rodzaju silnika w x90 to i co do gazu rada dość ogólna

Nie przesadzaj X90 to nie statek kosmiczny żeby trzeba było znać silnik i dobierać do niego cudowną instalację.
ps. zamiast szukać instalacji lepiej szukaj dobrego gazownika

Fascynaci 4x4
- apede
-
- Kontaktowanie:
No w sumie... nie wpadłem na todaro 16v pisze:a poobcinac elementow na ktore wiesza sie pioro nie mozna?..to stary typ mocowan wiec nie trzeba nic wywijac..a nawet jeslibys z innego auta zamontowal to ladnie wygrzac palnikiem po obcieciu i tez bedzie banglac..ehh na latwizne by chcial isc

Pytanie czy silniczek wydoli

Mam u siebie na silniku 1.6 16v tą samą instalkę którą miałem na 1.3 8v (pierwszej generacji). Dołożony tylko emulator wtryskiwaczy.heksa pisze:Poczytałem na forum gazowników i zgłupłem jak zaczęli dyskutować nad wadami i zaletami różnych zestawów.Salata123 pisze:A ten silnik to sekwencja wtrysku paliwa? Jeśli tak to zakladaj gaz sekwencje. Jak nie to zostaje ci mikser albo blos. Blosa można założyć też i w pierwszym przypadku... Tak samo jak i mikser... Czy zwykła rurke z gazem![]()
Szukałem podpowiedzi od kogoś kto użytkuje instalację w 1.6 16 v i mu się ona sprawdza. Jeśli to takie proste, jak w cytacie to cacy.
Ale coś mi się wydaje, że skoro nie znasz rodzaju silnika w x90 to i co do gazu rada dość ogólna
Nie komplikuj prostych rzeczy i nie pchaj się w instalkę sekwencyjną, bo to według mnie przerost formy nad treścią

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
No nie wiem, przecież na x90 mówią ufokqwai pisze:Nie przesadzaj X90 to nie statek kosmiczny żeby trzeba było znać silnik i dobierać do niego cudowną instalację.

Witam
A może ktoś wie czy silniczek do podnoszenia szyb w x90 i vitarze jest taki sam? Zaznaczam, że chodzi o sam silnik a nie mechanizm podnoszenia szyb. Na silniczku znalazłem tylko nr R48.
Pozdrawiam
(ciesze się z ufoka , ale taka uroda krótkiej serii-trudno znaleźć części
)
A może ktoś wie czy silniczek do podnoszenia szyb w x90 i vitarze jest taki sam? Zaznaczam, że chodzi o sam silnik a nie mechanizm podnoszenia szyb. Na silniczku znalazłem tylko nr R48.
Pozdrawiam
(ciesze się z ufoka , ale taka uroda krótkiej serii-trudno znaleźć części

Witam. Popieram kolegę qwaiqwai pisze:Nie przesadzaj X90 to nie statek kosmiczny żeby trzeba było znać silnik i dobierać do niego cudowną instalację.

Dziękuję za rady, mam nadzieję, że ten, któremu powierzam ufoka, wie co robiTabson pisze:Witam. Popieram kolegę qwaiqwai pisze:Nie przesadzaj X90 to nie statek kosmiczny żeby trzeba było znać silnik i dobierać do niego cudowną instalację.
ps. zamiast szukać instalacji lepiej szukaj dobrego gazownikanajpierw znajdź dobrego gazownika w okolicy a nawet jeżeli nie ma w zasiegu to nawet trochę dalej , bo kiepski potrafi nawet najlepszą instalkę sknocić.
Pozdrawiam.

Ceny za sekwencję są podobne. Jeżeli gazownik określa cenę 2400 to pytanie, ile kosztuje instalacja, a ile robocizna. Domyślam, że może zaoszczędzić na częściach i wtedy ma większy zysk. Próbowałem poznać koszty części, cena nie zawsze jest wyznacznikiem jakości. Dlatego chciałem uzyskać od Was jakąś propozycję zestawu, żeby wiedzieć czego wymagać.
Proponujecie oddać się w ręce "chirurgowi" i nie pytać jakiej marki skalpela używa-ok.