Koncepcja założenie elektrycznych szyb i centralnego.
Moderator: Albert_N
Koncepcja założenie elektrycznych szyb i centralnego.
No tak tak wiem auto terenowe zaraz się ubrudzi zatopi nie będzie działać po co ci to nie opłaca się etc tym wypowiedziom dziękuje domyślam się że takie będą. No to tak niva docelowo ma być terenowa aleeeee jednak spójrzmy też na to auto z punktu widzenia po części auta cywilizowanego miło by było mieć elektryczne szybki i centralny dawce mam reno 19 więc kosztów nie będzie żadnych w szukajce nie znalazłem nic. Więc pytam czy ktoś coś takiego motał u siebie albo chociaż ma centralny? Szyby elektryczne nawet sobie ludzie do malacza wstawiali więc czemu by nie do nivy. Ogólnie zabiorę się za to w tym tygodniu może się uda może nie a nóż ktoś też będzie potrzebował takich luksusów i mu się taki temat przyda. Jak by ktoś miał sugestie pomysły etc etd to proszę pisać. Póki nie popatrzę co i jak na autach to na razie rozmawiamy czysto teoretycznie.
Ostatnio zmieniony sob gru 15, 2012 8:15 pm przez ASpecnaz, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Koncepcja założenie elektrycznych szyb i centralnego.
Centralny tak. Szyby nie.
Póki piszę się przez Ó. Używaj słownika.
Póki piszę się przez Ó. Używaj słownika.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
czemu tak uważasz ?ernil pisze: Szyby nie.
proszę bardzo gotowy pakiet elektrycznych szyb przednich dla nivy

http://tuningsport.ru/market/komplekt-r ... -2211.html
Dla mnie bez sensu. W nivie w dodatku. Centralny ma sens - to jest praktyczne. Szyby? Tak sobie.
Aczkolwiek, tak sobie teraz uświadomiłem, że patrzę z perspektywy użytkownika GRa z klimatyzacją. Więc nie muszę otwierać szyb pasażera w lecie często. Jeżeli to jest plug&play to w sumie czemu nie. Auto tematu wspominał jednak o jakichś adaptacjach z reno 19, a więc przeszczep starych prowadnic, starych silników itp... A to jest zdecydowanie bez sensu.
Aczkolwiek, tak sobie teraz uświadomiłem, że patrzę z perspektywy użytkownika GRa z klimatyzacją. Więc nie muszę otwierać szyb pasażera w lecie często. Jeżeli to jest plug&play to w sumie czemu nie. Auto tematu wspominał jednak o jakichś adaptacjach z reno 19, a więc przeszczep starych prowadnic, starych silników itp... A to jest zdecydowanie bez sensu.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
No tylko widzisz dla mnie kupowanie czegoś jest bezsensu i tak jak tutaj wyżej kolega dał link do wersji dedykowanej ale patrząc na cenę też uważam że to przerost formy nad treścią. Reno kupiłem za niewiele więcej niż ten zestaw dedykowany żeby przerzucić trochę gratów do nivy reszta na złom. Czyli jak zjeść ciastko i mieć ciastko. Ogólnie kiedyś przerabiałem temat zerwanej linki szyb elektrycznych w Seacie Ibizie i tam pomiędzy wersją elektryczna a na korbkę nie było różnic wystarczyło przemienić mechanizm z mech na elektr i wpiąć te same linki więc też dlatego pomysł jedynie przełożenia silniczka z kołowrotkiem i wpięcie ori linek nivy na tych samych szynach do szyby na tych samych prowadnicach.
- escorciarz
- Kontaktowanie:
Znam kogoś, kto ma w Nivie centralny, elektryczne szyby i nawet ogrzewanie postojowe.
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
otóż to, bardzo fajny i przydatny gadżet.ernil pisze: Aczkolwiek, tak sobie teraz uświadomiłem, że patrzę z perspektywy użytkownika GRa z klimatyzacją.
Więc nie muszę otwierać szyb pasażera w lecie często. Jeżeli to jest plug&play to w sumie czemu nie... (...)
do tego dać owiewki na drzwi, aby można było uchylić okno bez obawy że dasz czy bryzkz błota będa szlapać do środka i elektryczne szyby bardzo praktycznie się stają..
escorciarz pisze:Znam kogoś, kto ma w Nivie centralny, elektryczne szyby i nawet ogrzewanie postojowe.

-
-
Ja mam postojów-kę u siebie zrobioną w bardzo prosty sposób
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
jaki ?kamiloskop pisze:Ja mam postojów-kę u siebie zrobioną w bardzo prosty sposób
spaliny do kabiny ?

-
-
Wywaliłem stara nagrzewnice wraz z tym śmiesznym silniczkiem i cała kupą plastików.
Kiedyś gdzieś uchowała się nagrzewnica z samochodu który przyjechał z krajów skandynawskich firmy Webasto:)
Jeden wieczór, nowe przewody zasilające plus pompka stałego obiegu od mercedesa i jest w samochodzie temp do 30 st.Po nagrzaniu się płynu i np. staniu gdzieś na wyłączonym silniku a włączonej samej nagrzewnicy i pompce w ok 30 minut temp ładnie trzyma.Póżniej dobiero zaczyna spadać ale na prawdę powoli a w aucie ciepełko
Mogę foto dodać jak interesuje
Kiedyś gdzieś uchowała się nagrzewnica z samochodu który przyjechał z krajów skandynawskich firmy Webasto:)
Jeden wieczór, nowe przewody zasilające plus pompka stałego obiegu od mercedesa i jest w samochodzie temp do 30 st.Po nagrzaniu się płynu i np. staniu gdzieś na wyłączonym silniku a włączonej samej nagrzewnicy i pompce w ok 30 minut temp ładnie trzyma.Póżniej dobiero zaczyna spadać ale na prawdę powoli a w aucie ciepełko

Mogę foto dodać jak interesuje

- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
ok ale masz nadmuch ciepłego powietrza czy wodę grzejesz w aucie ?
jak wywaliłeś układ sterowania ciepłym powietrzem co z szybami, gdy zaparują.
ok, masz ciepło ale i minusy się pojawiły.
jak wywaliłeś układ sterowania ciepłym powietrzem co z szybami, gdy zaparują.
ok, masz ciepło ale i minusy się pojawiły.
-
-
Spokojnie zawór założony stary i wyprowadzony kruciec a co do szyb bo tak ułożyłem nagrzewnice ze idzie tez na wloty stare od szyby i wszystko jest ok.Sprawdzałem dopiero 2 razy i to w nocy zobaczymy dziś bo jadę zaraz chyba na patrol poleśny

Tak jak mówiłem
Wszystko ok działa tylko teraz trzeba wygłuszyć ścianę trochę bo plastiki od starej nagrzewnicy wyleciały i ciut głośniej jest.
Jakieś propozycje panowie ?

Tak jak mówiłem

Wszystko ok działa tylko teraz trzeba wygłuszyć ścianę trochę bo plastiki od starej nagrzewnicy wyleciały i ciut głośniej jest.
Jakieś propozycje panowie ?