RUMUNIA 2013
Moderator: Misiek Bielsko
RUMUNIA 2013
no to tradycyjnie: RUMUNIA 2013
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
-
-
Re: RUMUNIA 2013
mój plan jest taki ,jak będzie wystarczająco szelestów to Albania , a jak nie będzie to RO trzeci raz z rzędu ale za to na dłużej
VW T4syncro
Samurai 1,6 16V
Samurai 1,6 16V
ja tez
O, to ta sama nieduza grupka

O, to ta sama nieduza grupka

ja tam planuję od początku lipca do połowy sierpnia, jest kilka (peryferyjnych) pasm do głębszego spenetrowania
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
są jeszcze miejsca gdzie nie byłeś?bert pisze:ja tam planuję od początku lipca do połowy sierpnia, jest kilka (peryferyjnych) pasm do głębszego spenetrowania
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
nawet w tych miejscach w których byłem wiele razy, zawsze znajdzie się jakaś ścieżka, dróżka która prowadzi do zupełnie nowego świataRudeBoy pisze:są jeszcze miejsca gdzie nie byłeś?bert pisze:ja tam planuję od początku lipca do połowy sierpnia, jest kilka (peryferyjnych) pasm do głębszego spenetrowania
Witam.
Może ktoś wybiera się na weekend majowy i można by było się dołączyć ?
No my tez z tą grupką niejako do Drakuli jedziemy .....RudeBoy pisze:ja z nie dużą grupką jadę...
Monty 3.1 td - historia....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....
Grupa z wawa4x4 też planuje w 2013 wyjazd do Rumuni
Druga połowa lipca pewnie 

Jestem Sawis jeżdżę dżipem,Nie ciekawym jestem typem.
Witaj. Początek Maja to może być trochę za wcześnie jak na Rumuńskie góry. Część dróg jest jeszcze zamknięta dla ruchu. Spanie w namiocie w wyższych partiach dosyć ekstremalne, w połowie Lipca temperatura spada poniżej 10 stopni nad ranem.cinola pisze:Witam.
> Spanie w namiocie w wyższych partiach dosyć ekstremalne,
> w połowie Lipca temperatura spada poniżej 10 stopni nad ranem.
no niezle, niezle. bedzie extremalnie, jak ja lubie to slowo.
- brodafidela
-
Jak sie selimowi kulas zrosnie - tradycyjnie robimy nasz chłopski wyjazd końcem wrzesnia.
k.rwa juz sie ciesze, jak dziecko ...
a jeszcze stycznia nie ma ......
k.rwa juz sie ciesze, jak dziecko ...

a jeszcze stycznia nie ma ......

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 11:31 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
- brodafidela
-
hehehehemazeno pisze:koncem wrzesnia tez bedzie extremalnie. te temperatury rano... 10 stopni, horror.
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?p=7795850#p7795850
dwa lata temu spaliśmy pod Tarcu - cieplutko było - w końu wrzesnia

wiekszą extreme miałem u babci pod Żywcem na żniwach

---
w tym roku byliśmy wczesniej - a tu prosze - snieg spadł

extrema, że ho ho

http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=27&t=93299
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
Podziwiam twoje podróże, ale sam jeżdżę z dwójką małych dzieci i muszę brać ich możliwości pod uwagę wybierając trasę i klimat.mazeno pisze:> Spanie w namiocie w wyższych partiach dosyć ekstremalne,
Parę lat temu robiłem po 400 km przy -10 na motocyklu i spałem w namiocie. Poza tym w Rumuni na początku Maja wiele górskich dróg jest zamknięte dla ruchu chyba, że mamy to w De i rozjeżdżamy komuś kraj a po nas, choć by potop.
Ostatnio zmieniony sob gru 29, 2012 12:34 am przez Piotr WGM, łącznie zmieniany 1 raz.
he..he..Piotr WGM pisze:Podziwiam twoje podróże, ale sam jeżdżę z dwójką małych dzieci i muszę brać ich możliwości pod uwagę wybierając trasę i klimat.mazeno pisze:> Spanie w namiocie w wyższych partiach dosyć ekstremalne,
no dla mezaniaka wszystko co nie jest wyjazdem na miesiąc minimum, z jednym myciem się w ciągu wyprawy i spaniem na mrozie jest nic nie wartą przejażdżką...
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 11:31 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
żadne to odkrycie... w istocie tak jest...mazeno pisze:dzieci czesto o wiele lepiej potrafia docenic przygode niz przyzwyczajeni do wygod starzy.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Wyjazd wyjazdem, da się spać nawet pod śniegiem - ale osobiście wolałbym zrezygnować z podróży, a dogrzać familię podczas niewyjazdowego, normalnego życia w szarej rzeczywistości.Wyrazy współczucia dla rodziny, zmuszanej do egzystencji w +10 st. C. Rozumiem, że na lodówce też zaoszczędziłeś...mazeno pisze:dzieci czesto o wiele lepiej potrafia docenic przygode niz przyzwyczajeni do wygod starzy.
osobiscieznam takie dzieciaki, co zanim zaczely chodzic do szkoly juz spaly w namiocie na sniegu i byly bardzo z tego zadowolone.

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
- brodafidela
-
żeby była jasność - ja pisze o męskim wyjeździe - dzieci tam nie ma....misman pisze:Wyjazd wyjazdem, da się spać nawet pod śniegiem - ale osobiście wolałbym zrezygnować z podróży, a dogrzać familię podczas niewyjazdowego, normalnego życia w szarej rzeczywistości.Wyrazy współczucia dla rodziny, zmuszanej do egzystencji w +10 st. C. Rozumiem, że na lodówce też zaoszczędziłeś...mazeno pisze:dzieci czesto o wiele lepiej potrafia docenic przygode niz przyzwyczajeni do wygod starzy.
osobiscieznam takie dzieciaki, co zanim zaczely chodzic do szkoly juz spaly w namiocie na sniegu i byly bardzo z tego zadowolone.
ot, rodzaj odpoczynku - kilka dni
mazeno pisze:koncem wrzesnia tez bedzie extremalnie. te temperatury rano... 10 stopni, horror.
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?p=7795850#p7795850
Ja się odnoszę do powyższego. "u mnie dzisiaj tyle - w domu

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 11:31 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 2 razy.
- brodafidela
-
mazeniak - spij !mazeno pisze:misman, nie pekaj, nie zawsze mam te 10C. a wyjazdy organizuje se tak, zeby jak najmniej dokladac do tego, jak mnie nie stac (bylo mnie stac - to jezdzilem z dziecmi za uzbierane). widzisz, jedni wydaja kase na browara, szlugi, obiady w knajpie czy kino domowe, inni wola wydawac na podrozowanie. jedni jezdza nowka parchem wokol komina i wydaja szmalec na wpisowe, inni sie tluka pelnoletnim gratem na koniec swiata i spia bylegdzie. ot, kwestia priorytetow w zyciu.
a lodowke mam, nie jestem cejrowski

.