Ale do puki nie rozbierzesz to nic nie wiadomo

Moderator: Albert_N
Salata123 pisze:Jak cylindry ok to nie musisz.
Ale do puki nie rozbierzesz to nic nie wiadomo
To jeszcze sobie odpowiedz których pierścieni.godlesniva pisze:bo moim zdaniem jak chcesz sprawdzić stan pierścieni to wystarczy zrobić próbę olejowa i masz jako taki pogląd na stan pierścienia.... ale.... co ja tam wiem...
suzi4WD pisze:To jeszcze sobie odpowiedz których pierścieni.godlesniva pisze:bo moim zdaniem jak chcesz sprawdzić stan pierścieni to wystarczy zrobić próbę olejowa i masz jako taki pogląd na stan pierścienia.... ale.... co ja tam wiem...
Bo kompresja do brania oleju może się mieć nijak.
Było ćwiczone nie raz.
suzi4WD pisze:To na chooj ta próba olejowa?
Salata123 pisze:To teraz poczytaj jeszcze jakie są pierścienie, i który za co odpowiada. Potem wróć do postu kolegi suzi4WD, będzie Ci łatwiej zrozumieć w czym problem
A teraz uwaga, może mieć kompresję i dymićgodlesniva pisze:Salata123 pisze:To teraz poczytaj jeszcze jakie są pierścienie, i który za co odpowiada. Potem wróć do postu kolegi suzi4WD, będzie Ci łatwiej zrozumieć w czym problem
a teraz cofnij się jeszcze bardziej i sprawdź na czym polegał problem kolegi któremu każdy chciał pomagać.... bo mi sie wydaje że dotyczyła dymu olejowego a nie braku kompresji.... myle się? jak sobie odpowiesz to napisz jak brzmi odpowiedź....
godlesniva pisze: Stosując próbę olejową poznamy rodzaj nieszczelności w silniku. Zasada jest taka: im mniejsza różnica w ciśnieniach między pomiarem na sucho a z olejem, tym większe prawdopodobieństwo, że nieszczelności istnieją poza pierścieniami (zawory lub uszczelka). W przypadku stosunkowo nowych, mało wyeksploatowanych silników te różnice są niewielkie lub nawet znikome, również dotyczy to różnic w ciśnieniach pomiędzy poszczególnymi cylindrami.
To co wkleiłeś (http://hotfighters.republika.pl/artykul ... lejowa.htm) odnosi się ni jak do dymieniagodlesniva pisze: a teraz cofnij się jeszcze bardziej i sprawdź na czym polegał problem kolegi któremu każdy chciał pomagać.... bo mi sie wydaje że dotyczyła dymu olejowego a nie braku kompresji.... myle się? jak sobie odpowiesz to napisz jak brzmi odpowiedź....
Salata123 pisze:godlesniva pisze: Stosując próbę olejową poznamy rodzaj nieszczelności w silniku. Zasada jest taka: im mniejsza różnica w ciśnieniach między pomiarem na sucho a z olejem, tym większe prawdopodobieństwo, że nieszczelności istnieją poza pierścieniami (zawory lub uszczelka). W przypadku stosunkowo nowych, mało wyeksploatowanych silników te różnice są niewielkie lub nawet znikome, również dotyczy to różnic w ciśnieniach pomiędzy poszczególnymi cylindrami.To co wkleiłeś (http://hotfighters.republika.pl/artykul ... lejowa.htm) odnosi się ni jak do dymieniagodlesniva pisze: a teraz cofnij się jeszcze bardziej i sprawdź na czym polegał problem kolegi któremu każdy chciał pomagać.... bo mi sie wydaje że dotyczyła dymu olejowego a nie braku kompresji.... myle się? jak sobie odpowiesz to napisz jak brzmi odpowiedź....Kompresji można szukać w ten sposób
Ale jak sam zaznaczyłeś (kolor niebieski) kolega nie miał problemu z kompresją
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość