Bicie w kierownicy i kołach
Moderator: Albert_N
Bicie w kierownicy i kołach
Witam, od jakiego czasu mam problem w suzuki samurai, mianowicie przy prędkościach do 40-50km/h gdy koła wpadną na jakąś niewielką nierówność zaczynają drgać( przy większych prędkościach nawet na nierównej drodze jest ok) , co przenosi się na kierownice. Koła sa wyważone dobrze. Dziś wykręciłem amortyzator skrętu, przy rozciąganiu pracuje ciężko, przy ściskaniu jeszcze ciężej a nie wiem jak powinien pracować (czy jest sprawny), sprawdziłem końcówki drążków, raczej nie mają luzów. Możecie mi coś poradzić?, czy to wina amortyzatora , czy gdzieś tak mam szukać ?
Re: Bicie w kierownicy i kołach
Dzięki za wskazówkę, nawet o tym nie pomyślałem.
Sprawdź dokręcenie resorów do mostu.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
okazało się , że poluzowały się resory przy mostach..., po ubiegłorocznej wymianie polibuszy. Dzięki za trafną poradę !
Obawiam się ze zeszłoroczna wymiana polibuszy nie jest jednak przyczyna luzowania się U-boltowtkolt pisze:okazało się , że poluzowały się resory przy mostach..., po ubiegłorocznej wymianie polibuszy. Dzięki za trafną poradę !

Chyba ze były nie dokręcone podczas wymiany

U 93 - Prawie oryginał
Joanna Brodzik Edition