Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
W zeszłym tygodniu walczyłem z podobnym objawem. Okazało się, że jest pęknięta cewka, przy wyjściu przewodu wysokiego napięcia. Dopiero po jej wykręceniu to zauważyłem. a sprawdzałem spryskiwaczem na odpalonym silniku.
142 psi na wyjściu z pompy do przekładniKSikorski pisze:Może jeszcze wiesz jakie ciśnienie musi być do niej zapodane?Salata123 pisze:Pasuje
Trzy szybkie:
- duży wpływ na moc ma to, że za katem mam wsadzony tłumik z rurą od 8V w 16stce? (widoczna różnica średnic)
- czym zastąpić kata w vitarze? Rura, siatka, stumienica, czy co? Chodzi o to, żeby nie pogorszyć osiągów i spalania.
- założyłem dzienne z trzema kablami. Jak wciskam stop, to gasną
- słaba masa (gdzie)? Podłączone jak należy - plus od stacyjki, masa z masy żarówki pozycji, biały kabel gaszący dzienne z plusa żarówki pozycji. Żeby było zabawniej przez chwilę było dobrze, ale po topieniu problem wrócił (chyba, że wpływ miało obrócenie żarówki z tyłu)
- duży wpływ na moc ma to, że za katem mam wsadzony tłumik z rurą od 8V w 16stce? (widoczna różnica średnic)
- czym zastąpić kata w vitarze? Rura, siatka, stumienica, czy co? Chodzi o to, żeby nie pogorszyć osiągów i spalania.
- założyłem dzienne z trzema kablami. Jak wciskam stop, to gasną

Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->
Vitka'95 1,6 16V + 0,5T jakiegoś badziewia

Hej
mam spory problem, ostatnio polalo mi sie z piasty przedniej wiec kupilem caly zestaw na obie polosie z uszczelniaczami, natomiast dzisiaj w warsztacie mechanik powiedzial ze zeby dokonczyc robote potrzebuje "Podkładke dystansową piasty przedniegu mosu kasującą luz na przedniej zwrotnicy", problem w tym ze nie umiem nigdzie takiej czesci znalezc w sklepach internetowych / allegro. Moje pytanie brzmi, czy ma to jakas inne nazwe? Albo moze wie ktos gdzie to znajde?
Dorzucam foto tego : http://i.imgur.com/sK4a9EG.jpg
mam spory problem, ostatnio polalo mi sie z piasty przedniej wiec kupilem caly zestaw na obie polosie z uszczelniaczami, natomiast dzisiaj w warsztacie mechanik powiedzial ze zeby dokonczyc robote potrzebuje "Podkładke dystansową piasty przedniegu mosu kasującą luz na przedniej zwrotnicy", problem w tym ze nie umiem nigdzie takiej czesci znalezc w sklepach internetowych / allegro. Moje pytanie brzmi, czy ma to jakas inne nazwe? Albo moze wie ktos gdzie to znajde?
Niech Ci mechanik wytnie z puszki po piwie 

Suzuki Samurai & BMW & Opel & Ford in progress...
Jak to 10? Blaszek? mm?kakash pisze:Powaznie? Bo tego ma byc po 10 na strone, utrzyma takie cos luzy?
Coś chyba nie bardzo - bo zazwyczaj jedna dodatkowa podkładka załatwia sprawę...
Coś chyba nie bardzo - bo zazwyczaj jedna dodatkowa podkładka załatwia sprawę...
Mam dziwne wrażenie, że zapomniał czegoś tam założyć...kakash pisze:10 takich blaszek na strone, mowil zebym 20 zamowil tego.gruszek pisze:Jak to 10? Blaszek? mm?kakash pisze:Powaznie? Bo tego ma byc po 10 na strone, utrzyma takie cos luzy?

Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->

20 blaszek?!
Poszukaj mechanika, który wie co robi

Poszukaj mechanika, który wie co robi

Żeby skasować luzy trzeba wyjąć podkładkę a nie jeszcze dokładać

U mnie był wczoraj Pan któremu mechanik wymienił przednią głowkę w moście i teraz coś strasznie strzela w napędzie

Zapomnieli sprawdzić przełożenia

Mi ostatnio mechanik podczas wymiany łożyska na zwrotnicach i uszczelniaczy przegubów napchał tyle smaru w sprzęgiełka, że je blokował i nie chciały się załączać. Na pytanie jak poskładał sprzęgiełka i czy wszystko podłączył, że wcześniej działało, a teraz nie - to tam są jakieś sprzęgiełka?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Tak jest jak się jeździ do mechaników co potrafią tylko wymieniać olej.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Witam
Potrzebuje sprezyny na tyl, aktualnie mam felicie kombi jednak przydalo by sie cos troszke wyzszego i minimalnie sztywniejszego, jakies typy poprosze
Pozdrawiam
Potrzebuje sprezyny na tyl, aktualnie mam felicie kombi jednak przydalo by sie cos troszke wyzszego i minimalnie sztywniejszego, jakies typy poprosze

Pozdrawiam
sj 425 606468554
Land rovermeenia pisze:Witam
Potrzebuje sprezyny na tyl, aktualnie mam felicie kombi jednak przydalo by sie cos troszke wyzszego i minimalnie sztywniejszego, jakies typy poprosze![]()
Pozdrawiam

honda crv
milas pisze:honda crv
jaki rocznik bo widze ze rozne sa, no i tyl czy przod

Pozdrawiam
sj 425 606468554
tyl te dlugie
mam i jest ok
przy amorach z omegi
mam i jest ok
przy amorach z omegi
milas pisze:tyl te dlugie
mam i jest ok
przy amorach z omegi
Miales moze felicje

Pozdrawiam
sj 425 606468554
mialem e 36 i sa sporo wyrzsze ( e 36 porownywalne z felicja ale mniej siadaja )
auto poszlo ok 4 cm prawie konczy sie hi lift 1,2 metra zeby ja podniesc
auto poszlo ok 4 cm prawie konczy sie hi lift 1,2 metra zeby ja podniesc
Czy skrzynia biegów z vitary jest wewnątrz solidniej zbudowana niż ta z samuraia?
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
z 1.6 8v nie
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Pany skontrolowałem sobie dzisiaj wyprzedzenie zapłonu i ustawiłem wg tego co podają dane na tym forum czyli 10st, i co i przy 10 st silnik chodzi chujowo, tak jak by ciężej na wolnych obrotach a przy odpuszczaniu gazu wali w rurę, w ogóle zaczął brzmieć bardziej "wydechem" pierw myślałem, ze to może kwestia pokiereszowanej obudowy rozrządu ale na kole zamachowym lampa też strzela w 10st... im bliżej 20st wyprzedzenia to silnik chodzi równiej i nie pierdzi w wydech... 
samurai 1.3, gaźnik, rozrząd ustawiony na znaki, palec i kopułka nowe.

samurai 1.3, gaźnik, rozrząd ustawiony na znaki, palec i kopułka nowe.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl