szybkie pytanie-szybka odpowiedz
Moderator: Albert_N
Re: szybkie pytanie-szybka odpowiedz
Podwoisz wagę auta, poszycie auta czy podłoga wystarczy 1mm.
Niva 1.9D Ironman 2" Kumho KL-71 29''
Jeep XJ 4.0 HO Rancho 4,5'' 5000HD Duratrack 31''
potrzebuję wymiary simeringu tylnego mostu na półośkę wymieniałem już trzeci i dalej cieknie, może ktoś ćwiczył naprawę bez wymiany na nową półośkę?mniejsza średnica wewnętrzna???
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Można takie kupić. Niestety, już nie pamiętam pełnych wymiarów. Chyba te od FIATA 126, mają delikatnie mniejszą średnicę wewnętrzną.tanulko pisze:potrzebuję wymiary simeringu tylnego mostu na półośkę wymieniałem już trzeci i dalej cieknie, może ktoś ćwiczył naprawę bez wymiany na nową półośkę?mniejsza średnica wewnętrzna???
Możesz też z delikatnym przesunięciem, względem poprzedniego położenia uszczelniacza - nowy założyć. Nowy zachodzi na "świeże", niewyrobione, miejsce na półosi. A półoś jest na bank - prosta????
30 x 45 x 8
Faktycznie sprawdź przylgnie półosi do simeringu na pierścieniu osadczym łożyska. No i oczywiście, tak jak napisał Krzysiek, czy jest prosta.
Faktycznie sprawdź przylgnie półosi do simeringu na pierścieniu osadczym łożyska. No i oczywiście, tak jak napisał Krzysiek, czy jest prosta.
Niva `88 1.6 zagazowana
półoś prosta widocznie wyrobione miejsce przylegania
- hunter69
- jestem tu nowy...
Witam, szukam pomocy w temacie gaźnika. Musze kupić do swojej Nivki i zagladając do Jacarsu widzę dwa modele, jeden solex drugi z elektrozaworem, który brać ? chyba, że jeszcze jakis inny godny polecenia ? Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Piotr
Pozdrawiam
Piotr
Nivka 1,6`93 zagazowana
Napisz PW do Gruzina.
Niva 1.9D Ironman 2" Kumho KL-71 29''
- hunter69
- jestem tu nowy...
Do Gruzina już napisałem, a w temacie Gaźnika ktoś pomoże
?

Nivka 1,6`93 zagazowana
- hunter69
- jestem tu nowy...
Jeszcze jedna sprawa, może ktoś ma do opchnięcia komplet VLIków, dwie też chętnie wezmę dla kolegi.Używki mile widziane no i nówki w jeśli B.Dobrej cenie 

Nivka 1,6`93 zagazowana
- szataniszcze
ja mam komplet, ale generalnie mam już kupca, co prawda z pod poznania i szukam na to transportu....
ale w tym temacie
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... &start=675
kolega ,,idżzaksięzycem" pisze że też ma komplet
ale w tym temacie

sam, sam , sam idziesz! sam, sam!
Głupio zapytam, ale czym spowodowany taki ruch za Vlikami?
A co do nalepek, nie zamawia ktoś z Łódzkiego? Chętnie bym wziął dla siebie.
- Marek D.
-
bo paru gości potrafi udowodnić że na tym cholerstwie można jeździć.górni$ pisze:Głupio zapytam, ale czym spowodowany taki ruch za Vlikami?
znam gości z Suwałk w padace 1,7 z którymi na moich 34" w montku i z prześwitem większym niż patrol na 35 to nawet nie próbowałbym się mierzyć . Zapomnij że dojazdówkę za nimi zrobisz

- hunter69
- jestem tu nowy...
Ja też z pod Poznania, za jednym zamachem opchniesz większą partięszataniszcze pisze:ja mam komplet, ale generalnie mam już kupca, co prawda z pod poznania i szukam na to transportu....
ale w tym temacie

Nivka 1,6`93 zagazowana
hunter69 pisze:Jeszcze jedna sprawa, może ktoś ma do opchnięcia komplet VLIków, dwie też chętnie wezmę dla kolegi.Używki mile widziane no i nówki w jeśli B.Dobrej cenie
Mam komplet VLIków ale z kolcami jezeli jesteś zainteresowany to zapraszam na priv
- hunter69
- jestem tu nowy...
szukam gaźnika "na chodzie" do 1,6 93r. może ktoś takim dysponuje i chciałby go opchnąć ?
Nivka 1,6`93 zagazowana
Witam.
Mam pytanie jakie ciśnienie powinna mieć pompa paliwowa i jakie ciśnienie powinno być na listwie wtryskowej w Nivce 1.7 MPI.
Mam pytanie jakie ciśnienie powinna mieć pompa paliwowa i jakie ciśnienie powinno być na listwie wtryskowej w Nivce 1.7 MPI.
Z zalozenia w systemach MPI pompa powinna dawać minimum 7 bar, a na listwę wtryskową powinno docierać co najmniej 4bar. W Nivie powinno być podobnie.
Witam. Mam pytanie odnośnie tego elementu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c4a ... a5aac.html Co to jest? Ostatnio podczas jazdy zaświeciło na zielono i zaczęło piszczeć. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Gniotsa nie łamiotsa - 21214 SPI LPG
Pewien nie jestem, ale na 99% będzie to imobiliser, a piszczenie i zielona kontrolka pewnie oznacza coś złego 

- szataniszcze
tez obstawiam immo
ja mam troche inne ale widziałem kiedys w innym aucie takie 
nie masz takiego jak by breloczka zbliżonej średnicy przy kluczach? Jak nie to zapewne ktoś go odłączył

nie masz takiego jak by breloczka zbliżonej średnicy przy kluczach? Jak nie to zapewne ktoś go odłączył

sam, sam , sam idziesz! sam, sam!
Nie mam breloczka, a do stacyjki mam normalny klucz. Jeszcze zapytam byłego właściciela.
To jest imobilizer i że silnik się uruchamia bez przytykania do tej kontrolki specjalnej "kłódeczki" to mnie bardzo dziwi.W swojej jak nie wyłącze kontrolki to rozrusznikiem moge kręcić w nieskonczoność-brak iskry i pracy wtryskiwaczy.Druga sprawa to w czasie jazdy ta kontrolka nigdy się nie swieci i nie ma żadnego sygnału akustycznego z imobilizera.Sygnał jest tylko w czasie gdy wyłaczasz kontrolke "kłódeczką" i po wyłaczeniu silnika gdy zgaszona kontrolka po kilkunastu sekundach zapali się światłem ciagłym i zaraz zaczyna mrugać.
U mnie normalnie odpala się z kluczyka, a kontrolka normalnie pali się w czasie jazdy, sygnał również się włączył podczas jazdy
Dirgo to,naprawde nie wiem co jest zgrane.Od poprzedniego właściciela powinienes otrzymać trzy "kłódeczki"-dwie czarne i jedną bardzo ważną czerwoną.Właśnie ta czerwona może w sytuacji awaryjnej wyłaczyć immobiliser gdy on błednie unieruchomi silnik lub gdy ulegnie awarii.U mnie warunkiem pracy silnika jest wyłączenie kontrolki immobilisera,jak mruga lub sie swieci to nie ma szans na uruchomienie silnika.Dodam jeszcze,że immobiliser ma podłączenie do właczników oświetlenia lampek na słupkach drzwiowych.Jak otwieram drzwi (nawet pasażera) to kontrolka immo zmienia częstotliwość mrugania i wtedy reaguje na "kłódeczke".Jeżeli wsiąde do samochodu,zamkne drzwi i przez kilkanaście sekund nie przytkne kłódeczki do immo to kontrolka się zaświeci,zapiszczy sygnał i zmieni się częstotliwość mrugania diody (kontrolki immo) i wtedy już nie ma reakcji na kłódeczke.Czyli znowu musze otworzyć i zamknąć drzwi.To jest troche denerwujące.