sprzegło
Moderator: Albert_N
sprzegło
Witam wszystkich niwatorów:), kilka dni walczyłem ze sprzęgłem
jestem specjalistą od wyjmowania, rozbierania skałdania i odpowietrzania pompy sprzegła i wysprzeglika:). OBJAW: bardzo krótkie działanie sprzęgła, i szarpnięcie przy nawet delikatnym puszczaniu. Zaczęło się po dokładnym oczyszczeniu tych urządzeń. Przypuszczałem że to może jest wina uszczelnień - wymieniłem. Zalałem DOT ponieważ oryginalne ruskie nie puchną w tym płynie, prawdopodobnie w R... zachodzi to zjawisko. i nic. Dokładna penetracja gładzi wewnątrz cylinderka pompy - dupa - malutkie wżery, które powodowały, że płyn sie cofał i skracał skok sprzęgła. Jedynym rozwiązanbie był zakup nowej pompy - koszt 42 zł i temat zakończony. Powiodzonka i WESOŁYCH ŚWIĄT
jestem specjalistą od wyjmowania, rozbierania skałdania i odpowietrzania pompy sprzegła i wysprzeglika:). OBJAW: bardzo krótkie działanie sprzęgła, i szarpnięcie przy nawet delikatnym puszczaniu. Zaczęło się po dokładnym oczyszczeniu tych urządzeń. Przypuszczałem że to może jest wina uszczelnień - wymieniłem. Zalałem DOT ponieważ oryginalne ruskie nie puchną w tym płynie, prawdopodobnie w R... zachodzi to zjawisko. i nic. Dokładna penetracja gładzi wewnątrz cylinderka pompy - dupa - malutkie wżery, które powodowały, że płyn sie cofał i skracał skok sprzęgła. Jedynym rozwiązanbie był zakup nowej pompy - koszt 42 zł i temat zakończony. Powiodzonka i WESOŁYCH ŚWIĄT
U mnie na stacji Lotos bez problemuBart03 pisze:plyn R ma podobne wlasciwosci do DOT i gumy przy nim nie spuchna - co innego jesli zalalbys uklad DA-1 (pod warunkiem ze gdzies taki jeszcze znajdziesz)

Poduszkowiec master 
http://www.gdansk4x4.pl

http://www.gdansk4x4.pl
sprzegło
Nie znam się na własciwościch płynów hamulcowych, moje stwierdzenie opiera się na info od sprzedawcy. Uważam, że podczas takich operacji należy zasięgnąć włąściwiego języka aby nie robić niepotrzebnych ruchów. Pozdrowionka 

-
-
Od jakiegoś czasu, dosyć rzadko, ale potrafi mi przy wyższych obrotach po gwałtownym dodaniu gazu "przepuszczać" sprzęgło. Sprawdziłem skok jałowy - O.K. Co najczęściej w takim przypadku w tym pojeździe siada? Czy tylko tarcza czy także docisk łącznie z łożyskiem? Pytam, bo przed rozebraniem tego chciałbym mieć już coś pod ręką na wymianę.
- silverstone
-