"koncik" motocyklowy 2
Moderator: Misiek Bielsko
Re: "koncik" motocyklowy 2
Ładny ten bigos, na jakiej wysokości jest siedzenie?
GAZ 69-był
UAZ 3741-był
Galloper 2.5TCI
UAZ 3741-był
Galloper 2.5TCI
- kulkagsx1200
nien jest tak wysoko bzo terraz jest siedzenie zmodyfikowane , jutro zapodam jakies foto
jeepniety 
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

- kulkagsx1200
bigos sprzedany ,
suzuki DR 650 SE z 1997r. fajny , jeszcze jest jakby ktos myslal nad takim to jest to wart przemyslenia egzemplarz
suzuki DR 650 SE z 1997r. fajny , jeszcze jest jakby ktos myslal nad takim to jest to wart przemyslenia egzemplarz

jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

Kulka,zaraz się znajdą osoby dla których DR to szajs
Bynajmniej mnie się podoba ale jedną już mam.

Mitasubiszi Pajoro I 3D,2.5TDI, LSD,90r
Junak M07,Husqvarna WR250 YNO JAZDA

- kulkagsx1200
a niech sobie zyja we wlasnych przekonaniach
ja wiem co mowie , do tego , co wiekszosc z zainteresowanych potrzebuje deera jest idealna

ja wiem co mowie , do tego , co wiekszosc z zainteresowanych potrzebuje deera jest idealna

jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

bo to szajsBlues_M07 pisze:Kulka,zaraz się znajdą osoby dla których DR to szajsBynajmniej mnie się podoba ale jedną już mam.

trwały ale szajs

wolę klr
do jazdy wokół komina może być każde moto ...............pytanie o trwałe moto do dalszych wyjazdów
DR widziałem że sporo osób jeździ, aczkolwiek nie jest to ideał
KLR dobre moto tylko problem z częściami
DR widziałem że sporo osób jeździ, aczkolwiek nie jest to ideał
KLR dobre moto tylko problem z częściami
to są bardzo podobne motocykle. Trzeba sobie potestować i wybrać. A kolejną sprawą jest dostępność sensownego stanu - czyli bierzesz co jest dobre i najmniej nie pasuje 
Jeszcze dominatora sobie rozważ..

Jeszcze dominatora sobie rozważ..
Honda najbardziej mi podchodzi ...........tylko że szpetne są te modele , Transalp, Dominator , ...........XR 400 na dalsze wyjazdy się nie nadaje to samo xr 650 ...........Afryka za ciężka
brałem jeszcze pod uwagę Yamahe tenere nowszy model , tylko nie wiem jak z naprawialnością tego sprzęta przez kowala w Mongolii
brałem jeszcze pod uwagę Yamahe tenere nowszy model , tylko nie wiem jak z naprawialnością tego sprzęta przez kowala w Mongolii
Kolega upala taką najnowszą małą Tenerą. Siakieś Maroka, Gruzje, Albanie i Rumunie po 2 razy do roku już ze 3 lata i zadowolony... Strasznie mi się widzi ten motur.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
nowa 35tys używka 20tys .........DR za 6,5 tys ................na obu dojedziesz do Mongolii
Zupełnie nie moja bajka tu i teraz. Raczej się skłaniam ku czemuś co mnie obwiezie dookoła komina.
Tak se myślę, że idealna byłaby drz, bo i gdzieś dalej by wyskoczył ew taka właśnie dr/klr itp. Albo jakieś hard enduro współczesne - wr250... W sumie wchodziłbym drugi raz do tej samej rzeki, ale może 4t nie byłoby tak agresywne wobec mnie jak 2t 
A ta Tenera to mi się po prostu podoba. Warta tego wyglądu. Tak samo podoba mi się nowa Africa czy Multistrada, ale za rozrzutny jestem, żeby w jednym kawałku zobaczyć równowartość

A ta Tenera to mi się po prostu podoba. Warta tego wyglądu. Tak samo podoba mi się nowa Africa czy Multistrada, ale za rozrzutny jestem, żeby w jednym kawałku zobaczyć równowartość

tel. 504126172
tel. 504126172
drz fajne
wokół komina Honda XR 400 lub jak ktoś chce zobaczyć światełko w tunelu XR650 ............niezajebliwe motocykle
xr650 to już przesadapiotrck pisze:wokół komina Honda XR 400 lub jak ktoś chce zobaczyć światełko w tunelu XR650 ............niezajebliwe motocykle

tel. 504126172
tel. 504126172
xr 400 ............będzie Pan zadowolony
z częściami to nie, prędzej z akcesoriami, ale ogólnie to tanie fajne moto właśnie do dalszej jazdypiotrck pisze: KLR dobre moto tylko problem z częściami

a wady ma w zasadzie dokładnie takie same jak DRka

a nowa tenere to taki KLR tylko z wtryskiem i ciut mniejszym skokiem zawiasu

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
KTM w 2T ?Kabal pisze:xr650 to już przesadapiotrck pisze:wokół komina Honda XR 400 lub jak ktoś chce zobaczyć światełko w tunelu XR650 ............niezajebliwe motocykleMnie absolutnie pokonało 50 km/45Nm/100 kg. Jeden sezon dałem radę walczyć. Na szczęście na tyle zachowawczo, że bez poważniejszych kontuzji. Wolałbym coś słabszego, co jak najbardziej liniowo oddaje moc. Zawieszeniowo i wagowo hard enduro odpowiada mi w 100%. Do tego jakaś uniwersalna opona i byłby ideał do zwiedzania okolicy.
będzie trzeba na wiosnę przypadkiem zajrzeć do Ciebie na test KLR .............żony twojej GS-a też bym sprawdził czy aby nie mdłylbl78 pisze:z częściami to nie, prędzej z akcesoriami, ale ogólnie to tanie fajne moto właśnie do dalszej jazdypiotrck pisze: KLR dobre moto tylko problem z częściami450-490km na zbiorniku to już coś
![]()
a wady ma w zasadzie dokładnie takie same jak DRkaw zasadzie w szerszym pojęciu niewiele się różnią
a nowa tenere to taki KLR tylko z wtryskiem i ciut mniejszym skokiem zawiasunawet chodzi tak samo jak traktor

u mnie na wsi namawiają mnie na odrestaurowanie cafe racer-a
DR super sprzęt,XR 400 także(nawet o takiej myślałem) ale dosyć drogie.DRZ bardzo dobre,tylko ciężko o sensowny egzemplarz(same super moto),chociaż mam jedną na oku
Drynde upalam trzeci rok,w dosyć ciężkim terenie.Jesienią sprawdzałem głowicę i jest miodzio, igła.Ja złego słowa nie powiem,dbam,olej zmieniam dosyć często, ogólnie złapałem zdrowy egzemplarz.No ale jak się uda to na wiosnę coś żwawszego,może DRZ,WR a może EXC?

Drynde upalam trzeci rok,w dosyć ciężkim terenie.Jesienią sprawdzałem głowicę i jest miodzio, igła.Ja złego słowa nie powiem,dbam,olej zmieniam dosyć często, ogólnie złapałem zdrowy egzemplarz.No ale jak się uda to na wiosnę coś żwawszego,może DRZ,WR a może EXC?
Mitasubiszi Pajoro I 3D,2.5TDI, LSD,90r

- kulkagsx1200
dr 650 se - jezdzidlo
klr - silnik
klr jest fajny , poza silnikiem

klr - silnik

klr jest fajny , poza silnikiem
jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

a cóż Ty chcesz od KLRowego silnika??
48 kucy 55Nm i spalanie 4-4,3 przy spokojnej jeździe
fakt że chodzi jak traktor, powyżej 5,5krpm spala olej, ale po zrobieniu doohickey i jeśli komuś bardzo przeszkadza dolanie 0,5 litra na 2000km to thermoboba i masz w zasadzie niezniszczalne kowadło
prędzej bym się doczepił kijowych hamulców, niewyrabiającego tylnego zawiasu przy ciężkim rajderze/bagażu
48 kucy 55Nm i spalanie 4-4,3 przy spokojnej jeździe

fakt że chodzi jak traktor, powyżej 5,5krpm spala olej, ale po zrobieniu doohickey i jeśli komuś bardzo przeszkadza dolanie 0,5 litra na 2000km to thermoboba i masz w zasadzie niezniszczalne kowadło

prędzej bym się doczepił kijowych hamulców, niewyrabiającego tylnego zawiasu przy ciężkim rajderze/bagażu

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Yamaha wr 250 z. Zasadniczo yz z dłuższą skrzynią i lampami (homologację drogową nawet to miało i udało się ze 140 km/h rozwinąć chwilowo i nerwowo).piotrck pisze:KTM w 2T ?Kabal pisze:xr650 to już przesadapiotrck pisze:wokół komina Honda XR 400 lub jak ktoś chce zobaczyć światełko w tunelu XR650 ............niezajebliwe motocykleMnie absolutnie pokonało 50 km/45Nm/100 kg. Jeden sezon dałem radę walczyć. Na szczęście na tyle zachowawczo, że bez poważniejszych kontuzji. Wolałbym coś słabszego, co jak najbardziej liniowo oddaje moc. Zawieszeniowo i wagowo hard enduro odpowiada mi w 100%. Do tego jakaś uniwersalna opona i byłby ideał do zwiedzania okolicy.
tel. 504126172
tel. 504126172
lbl, na Twoim miejscu już zaczęłabym się bać tych odwiedzinpiotrck pisze:będzie trzeba na wiosnę przypadkiem zajrzeć do Ciebie na test KLR .............żony twojej GS-a też bym sprawdził czy aby nie mdłylbl78 pisze:z częściami to nie, prędzej z akcesoriami, ale ogólnie to tanie fajne moto właśnie do dalszej jazdypiotrck pisze: KLR dobre moto tylko problem z częściami450-490km na zbiorniku to już coś
![]()
a wady ma w zasadzie dokładnie takie same jak DRkaw zasadzie w szerszym pojęciu niewiele się różnią
a nowa tenere to taki KLR tylko z wtryskiem i ciut mniejszym skokiem zawiasunawet chodzi tak samo jak traktor
![]()
u mnie na wsi namawiają mnie na odrestaurowanie cafe racer-a

ja tu raczej widzę zarzewie fajnego, spontanicznego iwentu w samych górach. Robimy listę?