zawory też ale one najmniej dzwonią

loctite musze w wiedarku umieszać

w końcu nazwa zobowiązuje KLR keep loctite ready

Moderator: Misiek Bielsko
zawory też ale one najmniej dzwonią
Zrób wyścigi olejowe, będziemy wiedzieć czy paliwo, czy woda czy ki uj.
Dlatego piszę o czujniku temperatury płynu. Jak będzie uwalony, to na ciepłym silniku może powodować dolewanie paliwa jak na rozruch przy zimnym i efekt tak może powstać.seburaj pisze: ↑pt kwie 06, 2018 9:20 ammiska mokra, moto jeżdżone a nie tylko przepalane - fakt, że jeżdżone rwaną jazdą, wokół komina![]()
pierscienie nic do tego IMHO nie mają, nie ma związku - jakby cos było z olejowym toby olej szedł do góry - tu wyglada na przeciekanie paliwa przez pierscienie raczej... i to nie podczas jazdy (zadnych dymów, zapachów wachy - nic takiego, zapala też lelo zimny/ciepły)
sondy lambda w tym wynalazku nie widzę![]()
taka moja robocza teoria: po włączeniu zapłonu pompa buduje ciśnienie w układzie i to cisnienie tak się utrzymuje (w gotowosci do rozruchu i do impulsu otwarcia wtryskiwaczy), jeżeli którys wtrysk będzie nieszczelny do bedzie w tym czasie podciekał do dolotu, racja ?
a bo kupujesz jakieś pedalskie wynalazki z prasowanego ryżu.seburaj pisze: ↑pt kwie 06, 2018 12:18 pmpaliwo już dawno wydupcone bo sciągałem zbiornik do wymiany filtra paliwa - jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłem nowy filtrkto przed spredażą wymienie filtr, a zwłaszcza Włoch ? czyżby... szukał przyczyny przybywania oleju ?
![]()
nic, jutro siadam i dziduję, zobacze co sie bedzie działo
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość