kierunki 2018
Moderator: Misiek Bielsko
Re: kierunki 2018
do Świebodzina, do Częstochowy czy na Wawel pokutnie a nie szwendać się byle gdzie po pogańskich stronach 

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
O Licheniu zapomniałeś .
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Objechałem tak jak planujesz i jeszcze troszkę. W zeszłym roku na ostatnim odcinku drogi pod Mangart był znak z zakazem wjazdu ale wszyscy i tak jechali do końca.selim pisze: ↑pt mar 09, 2018 7:28 pmhttps://drive.google.com/open?id=1f310o ... sp=sharing
różnie z tą drogą bywa ...raz otwarta,raz zamknięta
ja, zaplanowałem tak ....do samego szczytu traka nie robiłem
w maju na 6 dni jadę
Warto zostawić na chwilę auto i podeptać po fajnych szlakach.
Więcej info tu:
http://www.4x4pila.kadan.pl/slowenia2017.php
Na końcu jest film z drogi pod Mangart.
Pozdr
20.04 Mangart zamknięty był już od rozjazdu z drogi nr 206
- andrzej627
-
- Kontaktowanie:
Też się tam wybieram, ale czekam, aż otworzą Großglockner Hochalpenstraße. Mój plan jest taki: Grossglockner.
Andrzej
Fajna pętelka acz polecam dołożyć jeszcze drogę 206 do Kranijskiej Gory (tzw Ruska Droga na Vrsic - 50 agrafek z bajecznymi widokami "równoległa" do Mangartu)andrzej627 pisze: ↑pn kwie 23, 2018 8:18 amTeż się tam wybieram, ale czekam, aż otworzą Großglockner Hochalpenstraße. Mój plan jest taki: Grossglockner.
To są ofrółdy czy onrołdy?andrzej627 pisze: ↑pn kwie 23, 2018 8:18 amTeż się tam wybieram, ale czekam, aż otworzą Großglockner Hochalpenstraße. Mój plan jest taki: Grossglockner.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
full wypas onrołdy
pozdrawiam
Abo
Ford Ranger 3.2
suka z lebiodką na simexach
RIB 540
Abo
Ford Ranger 3.2
suka z lebiodką na simexach
RIB 540
- andrzej627
-
- Kontaktowanie:

podziel się wrażeniami po powrocie

- andrzej627
-
- Kontaktowanie:
Właśnie wróciłem do domu. Mój ślad GPS jest tutaj.
Sypiam w samochodzie). Jedną noc zabiwakowałem na trasie Grossglockner na parkingu dla kamperów na wysokości 2300 m. Zdziwiłem się rano (25/6). Temperatura wynosiła 0°C i padał śnieg. Według pracownika służby drogowej, który z rana pojawił się na parkingu, bez problemu można było zjechać na południe, ale w kierunku na północ potrzebne były łańcuchy.
Nie potrzebowałem kupować winietki na autostrady w Austrii, ale za to trzeba płacić za drogi górskie: 36€ za Grossglockner, pozostałe taniej: 17,50€ (Villacher Alpenstrasse), 18,50€ (Nockalmstrasse), 19,50€ (Malta Hochalmstrasse). Na Słowacji wjazd na przełęcz pod Mangartem kosztuje tylko 5€.
Do planowania tras górskich w tym regionie Austrii polecam Carinthia - motorbikers' paradise.
Poza górami największe wrażenie zrobił na mnie na Słowenii kanion rzeki Socza.
Andrzej
Z tego parkingu pod Grossglocknerem na którym spałeś widać go?
- andrzej627
-
- Kontaktowanie:
- andrzej627
-
- Kontaktowanie:
Patrząc na The Top 10 roads for motorbikes south of the Alps, widzę, że większość z nich właśnie przejechałem Dusterem. 
Tutaj można zamówić dokumentację: Brochures. Szczegolnie polecam mapę Carinthia, The Motorbikers' Paradise.

Tutaj można zamówić dokumentację: Brochures. Szczegolnie polecam mapę Carinthia, The Motorbikers' Paradise.
Andrzej
Fajnie, trzeba się będzie kiedyś kimnąć pod Grossem
dzięki

Jak duster sie sprawdza?andrzej627 pisze: ↑pn lip 02, 2018 6:14 pmPatrząc na The Top 10 roads for motorbikes south of the Alps, widzę, że większość z nich właśnie przejechałem Dusterem.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- andrzej627
-
- Kontaktowanie:
W cztery i pół roku zrobiłem nim 140000 km. Wszędzie dał radę. Od Portugalii do Albanii przez Norwegię. Za dwa tygodnie ruszam nim na Islandię.

Andrzej
W 2015 spotkałem w Theth gościa Dusteremandrzej627 pisze: ↑wt lip 03, 2018 8:59 amW cztery i pół roku zrobiłem nim 140000 km. Wszędzie dał radę. Od Portugalii do Albanii przez Norwegię. Za dwa tygodnie ruszam nim na Islandię.![]()
Dojechał do Theth od Koplik, kawałek zapuścił się w dół doliny w kierunku Szkodry , ale na wysokości odbitki do Blue Eye chyba zawrócił Jak będę miał gdzieś na foto tego Dustera to wkleję

- andrzej627
-
- Kontaktowanie:
We wrześniu 2015 byliśmy w Albanii grupą, w której były 4 Dustery.
25 września byliśmy w Teth. Na zdjęciu widać tylko 3.

25 września byliśmy w Teth. Na zdjęciu widać tylko 3.

Andrzej
Znakiem tego to nie Ciebie miałem okazję spotkać - byliśmy 5.08 w Theth akurat a i Duster był jeden Choć kolor jak z Twojego avatara
Zdjęcia nie mam niestety...

ogólnie drogo i szału nie ma jeśli nie chcesz się drapać na nogach na górę

a z planów?
Murmańsk zaliczony w maju
lipiec będzie Łotwa
sierpień od Mazur po Kaszuby
a na wrzesień/październik może coś południowego się pomyśli (Słowenia albo Czarnogóra)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Grossglockner żadne wyzwanie dla jakiegokolwiek auta z 4x4 , zrobiliśmy całą tą trasę osobówką 4x2 z siedmiometrową przyczepą

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

mijalismy się w wermoshandrzej627 pisze: ↑wt lip 03, 2018 5:04 pmWe wrześniu 2015 byliśmy w Albanii grupą, w której były 4 Dustery.![]()
25 września byliśmy w Teth. Na zdjęciu widać tylko 3.![]()