Oprócz tego zauważyłem znaczny spadek mocy szczególnie na benzynie, 1-2-3 nawet idzie ale na 4 juz kiepsko natomiast po przełączeniu na gaz hula nie żle.
Może to przepustnica albo kable lub któryś z czujników?
Chyba elektomechanik sie kłania

Moderator: Mroczny
Glina pisze:albo ceramizer "działa"![]()
sorki - taki żarcik sytuacyjny
Ciesz sie ze różnica jest taka małaprzemas1 pisze:Podczepię się pod temat z podobnym problemem jaki dziś zauważyłem u siebie . Na rozgrzanym silniku na biegu jałowym silnik /d4d/pracuje na 900 obr poczym na 950 ,a po kilku sek znowu na 900obr.Te cykle się powtarzają. Niby sprawa błaha ale w korkach wkurza.
Ze trzy miesiące temu dokonałem pomiaru i wyszło mniej więcej równo ponad 9 bar na kazdym cylindrze. Zauważyłem że powoli zmniejsza sie zużycie oleju i znacznie zmniejszyło sie poranne kopcenie na niebiesko przy odpalaniu. Chyba zastosuje ponownie ceramizera dla polepszenia powłoki i wtedy zmierzę kompresję.Elwood pisze:Pytanie podstawowe, czy dokonałes pomiarów, o których pisał @Glina? Przecież to Ci da pewnien obraz... a ceramizer jest ok, tyle tylko, że powinien być dodawany do kazdego silnika, skrzyni (nie automatu), mostów (bez LSD)profilaktycznie a nie jak padaka wzywa do tablicy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości