https://x.com/Sluzby_w_akcji/status/1891353381505048954Niemcy przy samej naszej granicy w Eisenhüttenstadt stawiają tzw. Centrum Deportacyjnego. Będą do niego trafiać wszyscy imigranci, którzy mają być przerzuceni do innych krajów EU.
Lokalizacja chyba nie jest przypadkowa, minister spraw wewnętrznych Nancy Faeser w wywiadzie dla redakcji bz-berlin powiedziała i tutaj dosłowny cytat odnośnie tego centrum: "Będziemy mieli wszystkich uchodźców objętych procedurą dublińską w jednym miejscu. Ze względu na bliskość granicy z Polską mogą oni zostać szybko tam odesłani."
Świat i najbliższa okolica politycznie
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Świat i najbliższa okolica politycznie
jak widać nasi 'bracia' z zachodu potrafią zadbać żeby dostawy odbywały się sprawnie i bez zbędnej zwłoki
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl
Obyś żył w ciekawych czasach - to jednak przekleństwo?
Zbowid

pod byle pretekstem wyrzucą nas z ue, postawią płoty na granicy i wrócimy na trajektorię sprzed akcesu
Zapomnij, może i postraszą że wyrzucą, ale jesteśmy za bardzo potrzebni, zwłaszcza dopóki jesteśmy potulni i bez sprzeciwu dajemy się doić np. na cenach produktów, wyprowadzaniu majątku w inne bardziej stabilne miejsca

Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
stara ue też ma swoje konfederacje i też głosy, ze przed wciągnięciem wschodu w struktury było im lepiej
warto jeszcze komentując zaczerpnąć trochę wiedzy kto, kiedy i dlaczego może być deportowany.tanto pisze: ↑pn lut 17, 2025 7:40 pmjak widać nasi 'bracia' z zachodu potrafią zadbać żeby dostawy odbywały się sprawnie i bez zbędnej zwłokihttps://x.com/Sluzby_w_akcji/status/1891353381505048954Niemcy przy samej naszej granicy w Eisenhüttenstadt stawiają tzw. Centrum Deportacyjnego. Będą do niego trafiać wszyscy imigranci, którzy mają być przerzuceni do innych krajów EU.
Lokalizacja chyba nie jest przypadkowa, minister spraw wewnętrznych Nancy Faeser w wywiadzie dla redakcji bz-berlin powiedziała i tutaj dosłowny cytat odnośnie tego centrum: "Będziemy mieli wszystkich uchodźców objętych procedurą dublińską w jednym miejscu. Ze względu na bliskość granicy z Polską mogą oni zostać szybko tam odesłani."
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
- lesio jeep
-
jaki stary taki głupi od kiedy naziści z niemiec przestrzegają prawa jeśli nie maja w tym interesu ?Zibi pisze: ↑wt lut 18, 2025 3:38 pmwarto jeszcze komentując zaczerpnąć trochę wiedzy kto, kiedy i dlaczego może być deportowany.tanto pisze: ↑pn lut 17, 2025 7:40 pmjak widać nasi 'bracia' z zachodu potrafią zadbać żeby dostawy odbywały się sprawnie i bez zbędnej zwłokihttps://x.com/Sluzby_w_akcji/status/1891353381505048954Niemcy przy samej naszej granicy w Eisenhüttenstadt stawiają tzw. Centrum Deportacyjnego. Będą do niego trafiać wszyscy imigranci, którzy mają być przerzuceni do innych krajów EU.

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Na Kremlu dzisiaj zabrakło szampana. Nawet jako pesymista jestem zaskoczony.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Aż tak zależy im na blokowaniu chińczyków z jedwabnym szlakiem?ale to też się nie spina, bo Rosja zrobi lepszy interes udostępniając go Chinom. Chodzi tylko o stworzenie wrażenia sprawczości u Trumpa na użytek wewnętrzny czy po prostu ego i parcie na pokojowego nobla?
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Oni, albo sam Trump- nie rozumieją Rosji i putlera. Ego Donalda, to druga sprawa. Szkoda czasu by móiwć o bzdurach pisanych i mówionych przez prezesa juesej. Może to tylko jakaś gra wstępna, składowa prawdziwych zamiarów ? 

Zbowid

- lesio jeep
-
ach ten koci kwik miód na uszy
po tylu latach od majdanu okazało się tradycyjnie ze miałem rajcie szkoda tylko ze musiało zginać z milion ludzi chodziarz akurat banderowców mi nie zal

To nie jest głębszy plan, to głupota.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Raczej wszystko składa się w pewną całość. Trump ma ochotę na metale ziem rzadkich będące w Ukrainie. Złożył ofertę, Zelenski się wstrzymał z decyzją (czy tam odrzucił). Tramp pokazał więc, że bez problemu dla niego Ukraina może być ruska.
Donald Trump powiedział w Fox News, że Ukraina "zasadniczo zgodziła się" przekazać 500 mld dolarów w swoich surowcach. Ostrzegł też, że jeśli Kijów odrzuci umowę, Ukraina może zostać podana Rosji "na tacy". Mogą zawrzeć umowę. Mogą nie zawrzeć umowy, ale pewnego dnia mogą stać się Rosjanami lub nie. Ja chcę odzyskać swoje pieniądze - mówił Trump.
Myślę, że o to chodzi. To presja na Ukrainę, wcześniej podobną wywarł na UE w Monachium.
Jest jeszcze druga opcja, jest zwykłym idiotą, wiekszym niż myślałem
Donald Trump powiedział w Fox News, że Ukraina "zasadniczo zgodziła się" przekazać 500 mld dolarów w swoich surowcach. Ostrzegł też, że jeśli Kijów odrzuci umowę, Ukraina może zostać podana Rosji "na tacy". Mogą zawrzeć umowę. Mogą nie zawrzeć umowy, ale pewnego dnia mogą stać się Rosjanami lub nie. Ja chcę odzyskać swoje pieniądze - mówił Trump.
Myślę, że o to chodzi. To presja na Ukrainę, wcześniej podobną wywarł na UE w Monachium.
Jest jeszcze druga opcja, jest zwykłym idiotą, wiekszym niż myślałem

PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Taki wilk w łolstrit 

Zbowid

Taki bardziej cap z walstrit
Ciekawe jak to się potoczy. Nie jestem zbyt zagłębiony w sprawach geopolitycznych, ale patrząc okiem laika, to ta Trump'owska buta i chęć udowodnienia wszystkim swojej przezajebistości (dotyk Midasa) w dłuższej perspektywie sprawi, że zostanie zapamiętany jako nieudany eksperyment USA. Taki fiat multipla w świecie polityki
Ruscy za pomocą fałszywych pochlebstw wykorzystają go do własnych celów i wykiwają w kilku istotnych dla siebie sprawach a Chiny prawdopodobnie wejdą w buty USA w Europie, czyli staną się sojusznikiem gospodarczym i militarnym. Ameryka obudzi się ze sporym kacem.
Dla mnie to zwykły Dyzma.

Ciekawe jak to się potoczy. Nie jestem zbyt zagłębiony w sprawach geopolitycznych, ale patrząc okiem laika, to ta Trump'owska buta i chęć udowodnienia wszystkim swojej przezajebistości (dotyk Midasa) w dłuższej perspektywie sprawi, że zostanie zapamiętany jako nieudany eksperyment USA. Taki fiat multipla w świecie polityki

Ruscy za pomocą fałszywych pochlebstw wykorzystają go do własnych celów i wykiwają w kilku istotnych dla siebie sprawach a Chiny prawdopodobnie wejdą w buty USA w Europie, czyli staną się sojusznikiem gospodarczym i militarnym. Ameryka obudzi się ze sporym kacem.
Dla mnie to zwykły Dyzma.
PIV 3,2DiD
ale ile paru oligarchów zrobi to ich
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Albo idzie o Arktykę i próbę wyprzedzenia chin. Ogólnie postawił Zelenskiego pod ścianą, europa się pokłóciła, na Kremlu otwierają szampana a chińczycy zacierają ręce...
Na końcu będzie tak- Ukraina odda kawałek, za jakiś czas kolejny i tak aż do upadku.
Amerykanie dowiedzą się, ile warte jest słowo Rosji.
Chiny wszystkich ograją
Europa zostanie z niczym
Na końcu będzie tak- Ukraina odda kawałek, za jakiś czas kolejny i tak aż do upadku.
Amerykanie dowiedzą się, ile warte jest słowo Rosji.
Chiny wszystkich ograją
Europa zostanie z niczym
Tak, wysoce prawdopodobne jest, że Europa po latach kolonizacji świata sama zostanie czyjąś (chińską?) kolonią.
Taki chichot losu.
Taki chichot losu.
PIV 3,2DiD
https://www.theatlantic.com/ideas/archi ... ne/681730/
W innym wywiadzie - "(...)nie przypisuje się złośliwości temu, co można wytłumaczyć niekompetencją i głupotą. Administracja Trumpa łączy obie te rzeczy.
Na czym polegałaby złośliwość?
Trump to złośliwy narcyz, który w środku nie ma nic.
W sumie kurtyna.
Te rozmowy w Rijadzie to chyba wyglądały tak, że główni dealerzy OPEC słuchali na ile mają ustawić cenę baryłki ropy; Trump - biorę dla Muska pierwiastki i metale rzadkie; Putin - a weź ten Dondbas, a UE niech się wykrwawia i funduje wsparcie Ukrainie. A Polska? Tam jeszcze ropy i pierwiastków nie znaleźliśmy.
Tytus
Patton o rosji i rosjanach po IIWŚ
Problem w zrozumieniu Rosjanina jest taki, że nie bierzemy pod uwagę faktu że on nie jest Europejczykiem, ale Azjatą i dlatego myśli pokrętnie. My nie możemy zrozumieć Rosjanina bardziej niż Chińczyka czy Japończyka i od kiedy mam z nimi do czynienia, nie miałem żadnego szczególnego pożądania zrozumienia ich poza obliczeniami jak dużo ołowiu lub stali trzeba zużyć, aby ich zabić. W dodatku, poza innymi cechami charakterystycznymi dla Azjatów, Rosjanie nie mają szacunku dla ludzkiego życia i są sukinsynami, barbarzyńcami i pijakami”.
„Ta wojna zakończyła się dokładnie tam, gdzie się zaczęła. Na podwórku Hunów. (..) Ale na tym nie koniec. (..) To, co zrobili dzisiaj politycy w Waszyngtonie i Paryżu, podobni do ołowianych żołnierzyków, to historia, o której będziecie pisać przez jakiś czas. (…) Pozwolili nam wykopać w cholerę jednego gnoja, a jednocześnie zmusili, żebyśmy pomogli usadowić się następnemu, równie złemu albo jeszcze gorszemu niż tamten. (..) Wygraliśmy tylko szereg bitew, nie wojnę o pokój. (..) Będziemy potrzebowali nieustającej pomocy Wszechmogącego, jeśli mamy żyć na jednym świecie ze Stalinem i jego morderczymi zbirami”.
„Zastanawiam się, co powiedzą dzisiaj – ciągnął dalej – wiedząc, że po raz pierwszy od stuleci pozwoliliśmy siłom Czyngis-chana wejść do Europy Środkowej i Zachodniej. Zastanawiam się , jak się czują, wiedząc, że w naszych czasach nie będzie pokoju, a Amerykanie, także ci, którzy się dopiero urodzą, będą musieli walczyć z Rosjanami jutro albo za piętnaście czy dwadzieścia lat”.
„Dzisiaj powinniśmy powiedzieć Rosjanom, że mają iść w cholerę, zamiast ich słuchać, kiedy nam mówią, że mamy się cofnąć. To my powinniśmy im mówić, że jeśli im się nie podoba, niech idą w piz..u, i wydać im wojnę. Pokonaliśmy jednego wroga ludzkości, ale umocniliśmy drugiego, znaczenie gorszego, w którym jest więcej zła i zajadłości niż w pierwszym”.
Taki trochę Nostradamus
Problem w zrozumieniu Rosjanina jest taki, że nie bierzemy pod uwagę faktu że on nie jest Europejczykiem, ale Azjatą i dlatego myśli pokrętnie. My nie możemy zrozumieć Rosjanina bardziej niż Chińczyka czy Japończyka i od kiedy mam z nimi do czynienia, nie miałem żadnego szczególnego pożądania zrozumienia ich poza obliczeniami jak dużo ołowiu lub stali trzeba zużyć, aby ich zabić. W dodatku, poza innymi cechami charakterystycznymi dla Azjatów, Rosjanie nie mają szacunku dla ludzkiego życia i są sukinsynami, barbarzyńcami i pijakami”.
„Ta wojna zakończyła się dokładnie tam, gdzie się zaczęła. Na podwórku Hunów. (..) Ale na tym nie koniec. (..) To, co zrobili dzisiaj politycy w Waszyngtonie i Paryżu, podobni do ołowianych żołnierzyków, to historia, o której będziecie pisać przez jakiś czas. (…) Pozwolili nam wykopać w cholerę jednego gnoja, a jednocześnie zmusili, żebyśmy pomogli usadowić się następnemu, równie złemu albo jeszcze gorszemu niż tamten. (..) Wygraliśmy tylko szereg bitew, nie wojnę o pokój. (..) Będziemy potrzebowali nieustającej pomocy Wszechmogącego, jeśli mamy żyć na jednym świecie ze Stalinem i jego morderczymi zbirami”.
„Zastanawiam się, co powiedzą dzisiaj – ciągnął dalej – wiedząc, że po raz pierwszy od stuleci pozwoliliśmy siłom Czyngis-chana wejść do Europy Środkowej i Zachodniej. Zastanawiam się , jak się czują, wiedząc, że w naszych czasach nie będzie pokoju, a Amerykanie, także ci, którzy się dopiero urodzą, będą musieli walczyć z Rosjanami jutro albo za piętnaście czy dwadzieścia lat”.
„Dzisiaj powinniśmy powiedzieć Rosjanom, że mają iść w cholerę, zamiast ich słuchać, kiedy nam mówią, że mamy się cofnąć. To my powinniśmy im mówić, że jeśli im się nie podoba, niech idą w piz..u, i wydać im wojnę. Pokonaliśmy jednego wroga ludzkości, ale umocniliśmy drugiego, znaczenie gorszego, w którym jest więcej zła i zajadłości niż w pierwszym”.
Taki trochę Nostradamus

PIV 3,2DiD
-
Nie lubiłem tego jenerała jankesów ale po iluś tam latach widzę że trzeba jemu przyznać rację i tutaj we wszystkim miał Rację !
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
Fajny cyctat. Znałem tylko część - tę o azjatach, ktoś przytaczał w dyskusji.Videlec pisze: ↑czw lut 20, 2025 1:29 pmPatton o rosji i rosjanach po IIWŚ
Taki trochę Nostradamus![]()
Smutna ta nasza rzeczywistość. Juesej po ua może i nas tak potraktować... i okaże się, że napaliśmy na Niemców. Jakaś wierza radiowa czy coś...
Zbowid

- lesio jeep
-
martw się lepiej o mienie eskimosow do oddania
geopolitykę zostaw mądrzejszym narodom

geopolitykę zostaw mądrzejszym narodom
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Francji? 

Afryce, oni nie mają złej UE