KLIMATYZACJA PAJERO II PROBLEMY!!!!!!! HELP

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Gifter

Kontaktowanie:

KLIMATYZACJA PAJERO II PROBLEMY!!!!!!! HELP

Post autor: Gifter » wt lip 17, 2007 5:05 pm

witam, panowie mam duzy problem kupilem pajero II 3,5 v6 z kilma, myslalem ze tylko brakuje jej dwoch lub jednego przekaznika + bezpiecznik 30A i bedzie dzialac ale miedzy czasie dowiedzialem sie ze prawdopodobnie brakuje mi jednej badz kilku czesci tej klimy :(((( prosze o pomoc osoby ktore maja w PAJERO II klimy aby zrobily zdjecia tych czesci ktore wchodza w sklad klimy i ewentualnie jak to jest podlaczone.Oraz numery seryjne przekaznikow.POnizej jest fotka skrzynki bezpieczników oraz chłodnicy silnika i niech ktos powie czy tam czegos brakuje??? Ponoc wentylatora dodatkowego????
Aha pisze w jednym z diagramow z tego forum ze w skrzynce bezpiecznikow przekazniki R2 to od wentylatora chłodzącego a R6 to wentylator skraplacza, jak wyglada ten wentylaotr skraplacza??

OSOBY Z DOLNEGO SLASKA PROSZONE SA O KONTAKT NA PRIV MOZE DOJADE UMOWIMY SIE I ZOBACZE JAK TO WYGLADA U WAS

DO OSOB KTORE ZAJMUJA SIE CZESCIAMI DO TYCH AUT, NA 100% POTRZEBUJE DODATKOWY WENTYLATOR KTORY POWINIEN BYC Z PRZODU PRZED CHLODNICA I JESCZE EWENTUALNIE INNE CZESCI KUPIE JESLI OKAZE SIE ZE ICH MI BRAKUJE

ZALEZY MI NA CZASIE JESLI KTOS COS WIE LUB MOZE POMOC NIECH PISZE POSTARAM SIE ODWDZIECZYC :)

OSTATNIA SPRAWA CZY MOZNA Z INNEGO MITSU DAC WENTYLATOR TEN PRZED CHLODNICA???? BO ZANLALZEM OD L200 ORAZ OD PAJERO Z SILNIKIEM 3.0 V6 ALE ROCZNIK 93' ORAZ Z MITSUBISHI SPORT ???

Obrazek

Obrazek

SORRY ZA BAJZEJ W PISANIU WOIADMOMOSCI ALE PISZE Z MODEMU :/

bakus1000
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bakus1000 » śr lip 18, 2007 10:37 am

Witam, z przodu przed tą chłodnicą która jest na zdjęciu brak wentylatora chłodnicy klimy, u mnie siedział silnik wentylatora(niestety nierozbieralny), dopasowałem od mazdy 626 (wentylator chłodnicy) ogólnie jakiś wentylator, tylko żeby zmieścił sie miedzy chłodnice i atrape,(Japończyki) pozatym najlepiej przedmuchać chłodnice klimy coby miedzy użebrowaniem nie była zabita błotkiem itp.( u mnie to rozwiązało problem z wyłączającą sie klimą) :) Wentylator podłączamy do wtyczki obok tego filtra jakby z szklanym oczkiem. Powinien wdmuchiwać powietrze w chłodnice.

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » śr lip 18, 2007 12:36 pm

powinien być wentylator pchający, czyli np, coś z francuzów może podejść //peugeot, citroen/, stojąc przodem do auta to wtyczki do wentylatora klimy masz z prawej strony
Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
Gifter

Kontaktowanie:

Post autor: Gifter » pt lip 20, 2007 4:44 pm

dobra panowie dzieki za wypowiedzi powoli gadajac z CCamilo dochodzimy do zlozenia klimatyzacji w naszych misiach a teraz niech ktos powie czy na fotce powyzej bezpieczniki sa dobrze dobrane???? Bo mam od kogos 2 obrazki jakie maja byc bezpieczniki i nie zgadzaja sie kolory, i nie wiem czy wartosci sa dobre czy nie :) jakby ktos wiedzial poza tym ktory przekaznik tam ma byc w jednym i drugim miejscu to niech pisze chodzi mi o numery typu MB..... bo szukalem po schematach ale nie znalazlem oznaczen :) THX ZA POMOC

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”