napisze pod tym tematem żeby nie zaśmiecać - kiedyś pisałem tu o tym jak gość kopiując foto z polski gazika wystawił w Niemczech polując na naiwniaków żeby wpłacili zaliczki -szybko serwisy na mój wniosek wyleczyły go z gazika - pewne wystawia inne okazje..- dzisiaj napisze inna historię- dałem ogłoszenie na zagraniczne serwisy / Niemcy i UK/ ze sprzedam gazika - generalnie po tym ogłoszeniu uważam ze żyje jeszcze w normalnym kraju - ponieważ na 7 potencjalnych klientow wszyscy byli oszustami - system działa tak ze każdy chce by wyslac mu umowę przestępną z danymi , ze on wpłaci kasę przez paypal a kurier odbierze samochód - numer polega na tym ze paypal przesadnie chroni kupującego który ma 6 miesięcy na zwrot wadliwego bądź nawet dobrego towaru z zasady bo mu się nawet znudził - numer polega na tym ze kupujący zgłasza roszczenie nie po takim długim okresie tylko zaraz po odebraniu auta - wtedy paypal blokuje kasę - nawet nie masz szans na szybkie wybranie bądź przelanie, a co do ewentualnych roszczeń to obsługuje prawie ze robot który z góry przyzna racje kupującemu i wróci mu kasę... pierwszym kupującym był holender ale był na wakacjach w Grecji , drugim francuz pracujący nawet w stoczni w Polsce, trzecim marynarz z Savannah w Georgi, czwarty lekarz z Niemiec , piaty to żołnierz Usa na urlopie, 6 okazał się pilot Rayanera, 7 to tylko zwykły kierowca Tira który nie ma czasu na przyjazd.... czekam na kolejnych