wszystkie serie i modele...
Moderator: Jerry
-
Tarsus
...wszystko sie zgadza, ale jak widzisz z UK odpisal tylko mr. cubek ktory i tak siedzi na razie w Polszy, no ale cierpliwosci...
...yhmm teraz zkumalem

-
LandLoverka
- jestem tu nowy...

autor: LandLoverka » pn mar 06, 2006 7:47 pm
ale ja to tak naprawde sie nie licze bo co najwyzej za gps moge robic a i to juz niedlugo bo w planach mamy zamiar to urzadzonko kupic

, a wszystko dlatego ze nie mam prawka...a wiec poki co jestem "biernym"milosnikiem co mam nadzieje juz niedlugo sie zmieni

-
LandLoverka
- jestem tu nowy...

autor: LandLoverka » pn mar 06, 2006 8:10 pm
eee..nie jest tak tu zle z tym prawkiem..nieorientuje sie w cenach z polski ale tu wszystkie oplaty to 100£ a reszta to cena za lekcje-jakies20/h,i mozesz podchodzic do egzaminu po pierwszej jesli umiesz jezdzic..

oczywiscie za kazdy nastepny egzamin placisz nastepne 50£

pozatym jest cos takiego jak "provisional"drive licence,co daje ci mozliwosc jezdzenia na legalu po kraju tyle ze obok ciebie musi siedziec osoba z pelnym prawkiem,takie cos kosztuje 36£ i wygasa po jakims czasie.calkiem fajna opcja jak dla mnie

ale moze mi ktos powie ile w polsce zrobienie prawka kosztuje?
-
Galik
-

ooo jak fajnie jakas dama zawitala na dzial Lr.
Witam serdecznie.

-
LandLoverka
- jestem tu nowy...

autor: LandLoverka » pn mar 06, 2006 8:42 pm
rowniez witam serdecznie ,i skoro statusu "damy" juz sie dochrapalam po 3 postach, pisac bede czesciej i kto wie co bedzie po 30..

-
Galik
-

jak najbardziej zapraszam do dyskusji. Ja rownież kasztanie ile wlezie, a co, po to to jest

-
RAF z Ochoty

autor: RAF z Ochoty » pn mar 06, 2006 11:56 pm
Tarsus - wielki dzienks za odpowiedź, na pewno bedzie szamolotem bo discovery się robi a na krótki w/e to nie wydole takiej trasy (zarzynam sie na codzień przy biurku )
co do info SZ. P. landloverki no to hmm... upatrzylem wawa-leeds za 1400 centralwings za 3 sztuki bo słyszałem że kolej makabrycznie droga wiec lądowanie w londku odpada ... długi w/e jest 15-18 czerwca
polukam za tym east midlands thx....
tym czasem osiwiałem na akcyzie i w innych urzędach, za co ja podatki płace kur....
LR Disco 96' katowice limited edition
-
Tarsus
landloverka znalazla jakies "rancho" gdzie wlasciciel udostepnia teren, wypozycza landka, lazi w okolo masa zwierzat (prawie dzikich) i mozna miec kawal fajnej zabawy.... czekam na konkrety. Pozdrowienia...
-
LandLoverka
- jestem tu nowy...

autor: LandLoverka » wt mar 07, 2006 11:18 am
raf,no to rzeczywiscie najlepsze polaczenie.co do tego rajdu wysylam linka do strony-tak bedzie najlatwiej i kazdy moze sobie zobaczyc o co chodzi
http://www.uklandroverevents.com. oprocz tego bede jeszcze czegos szukac..

-
RAF z Ochoty

autor: RAF z Ochoty » wt mar 07, 2006 8:03 pm
jakby co w centralwings 10 marca "noc szalonych cen" w różnych kierunkach - niby tańsze niż zwykle.... np. wylot w poniedziałek powót we wtorek hehehehe a poważnie
-
Tarsus
... a powaznie? poprostu daj znac kiedy bedzieesz...
-
RAF z Ochoty

autor: RAF z Ochoty » śr mar 08, 2006 3:46 pm
na razie w rodzinie uradziliśmy że priorytetem jest szkocja (no dzieciak niby najmłodszy a najwiecej gardłuje)

wiec jeszcze rozpatruje lądowanie od razu w edynburgu (tak edukacyjnie) bo jednak te koleje i autobusy ze śr. angli to drogie ehhhh....
jak bede miał konkret to info puszcze - a jak z tym wynajmem LR-ow pls?
-
LandLoverka
- jestem tu nowy...

autor: LandLoverka » śr mar 08, 2006 6:15 pm
wynajem lr jest organizowany tylko w ramach tych rajdow(a przynajmniej przez ta firme)wiecej nie szukalam ale rozejze sie po sieci..
-
RAF z Ochoty

autor: RAF z Ochoty » śr mar 08, 2006 11:07 pm
Tarsus&landroverka... deal done tzn kupione lecim w 5 osób do edynburga bo nie da rady inaczej za duże odległości (14-18.06), przepraszam za zmieszanie ale nie sam decyduje a ciśnienie na objazd szkocji jest duży -> raczej nie dam rady dotrzec do was ale jakbyście przypadkiem wpadli na rop LR-ów do wynajmu dajcie prosze znać...
-
Tarsus
No to powodzonka. Jak bedziesz mial czas to sprobuj wyskoczyc ponad Edynurgh. Na Highlandy. Tam zaczynaja sie gorki i przyroda. Jasli byles w Lodzi, to mozesz rozwazyc czy Glasgow wrzucic w plan wycieczki. Pozdr
-
nep2n
- jestem tu nowy...

witam i pozdrawiam z Yorku

narazie bez auta ale jestem tu niedlugo

tak sobie czytam wasze wypowiedzi i musze sie niezgodzic w paru kwestiach : kolej jest w angli droga ale tylko w teori, 15 min w necie i mozna kupic tanie bilety ,mnie naprzyklad pare dni temu bilet ze stansted do yorku kosztowal 20 funtow,z biletami na samolot tez mozna sie zmiescic w ~150zeta/os
i jeszcze z tym piwem cos jest nie tak

D:bo tutaj niema nigdzie(york) polskiego piwa:(:(
-
Tarsus
w leeds- polska knajpa (zapomnialem jak sie nazywa - sprawdz leeds.pl) wakefield - six chimneys pub- zywiec, okocim, i chyba juz tyskie maja...
-
LandLoverka
- jestem tu nowy...

autor: LandLoverka » sob mar 11, 2006 5:32 pm
tarsus zapomniales o sklepie gdzie polskie piwo spod lady sprzedaja

musisz byc w momencie dostawy bo 2 h pozniej po nich sladu niema

a na piwko neptun zapraszamy do nas

niedlugo swietego patysia....oj,bedzie sie dzialo...

-
nep2n
- jestem tu nowy...

wiekie dzieki za zaproszenie ale chyba "nydyrydy"poniewaz moja droga polowa pracuje

:( , ale w innym terminie czemu nie

-
Tarsus
w sumie ... jak sie zgadamy, mozemy wpasc do Ciebie...
-
Adamek
-

autor: Adamek » sob mar 18, 2006 12:45 pm
@Taurus jak dobrze widze na mapie to z Liverpolu do Wakefield jest tylko 125 km, zgadza sie czy soś pokręciłem

Tak czy inaczej 15 kwietnia wylatuje z kraju na wyspy i jednego czego bedzie mi brakowac to własnie wypadów w jakieś dziwne niedostepne miejsca, jak narazie napewno 4x4 nie zakupie, chociaz kto wie, jak praca dopisze to sie zobaczy, ale spotkac się na piwku i pogadać z kims kumatym bardzo chętnie.
Hmm, i co jeszcze, wszystko ładnie ale czemu ten kierownic jest nie tam gdzie trzeba

Ostatnio zmieniony sob mar 18, 2006 2:19 pm przez
Adamek, łącznie zmieniany 1 raz.
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
-
egon4x4
-

autor: egon4x4 » sob mar 18, 2006 1:54 pm
Kurcze,
a ja na sasiedniej wyspie, choc tez w UK. Irlandia Polnocna znaczy, na samej polnocy Irlandii Polnocnej

Niedaleko Giant's Causeway.
Tu ofroldu czynic praktycznie sie nie da - wszystko poogradzane albo zywoploty na chlopa. Ale bede pln-zach kawalek Irlandii sprawdzal (Republiki), tam wyglada bardzo zachecajaca...
A moze ktos juz to zrobil, byl, wie?
Pozdro!
... ale oo ssso chhhoozzi

?
Egon GR'93
-
Tarsus
Adamek pisze:@Taurus jak dobrze widze na mapie to z Liverpolu do Wakefield jest tylko 125 km, zgadza sie czy soś pokręciłem

Tak czy inaczej 15 kwietnia wylatuje z kraju na wyspy i jednego czego bedzie mi brakowac to własnie wypadów w jakieś dziwne niedostepne miejsca, jak narazie napewno 4x4 nie zakupie, chociaz kto wie, jak praca dopisze to sie zobaczy, ale spotkac się na piwku i pogadać z kims kumatym bardzo chętnie.
Hmm, i co jeszcze, wszystko ładnie ale czemu ten kierownic jest nie tam gdzie trzeba

Daj znac jak bedziesz juz na miejscu. Napewno da sie cos zorganizowac. Moze docelowo jakis Polonia4x4klub czy jakos:) ale to mrzonki jak narazie. Nie mam daleko do Liverpoolu wiec piwko murowane:)
egon4x4 pisze:Tu ofroldu czynic praktycznie sie nie da - wszystko poogradzane albo zywoploty na chlopa...
w Szkocji podobnie, czasem zeby gdzies dotrzec musielismy chlopu przez pastwisko na przelaj

, dopiero na polnocy mozna bylo znalezc jakies tajne przejscia w dzicz. Poza tym planuje w tym roku zrobic Irlandie ale z tego co mowisz to skazany jestem tylko na czarne albo polne. Damn. eeee cos sie wymysli

-
Adamek
-

Tarsus pisze:
Daj znac jak bedziesz juz na miejscu. Napewno da sie cos zorganizowac. Moze docelowo jakis Polonia4x4klub czy jakos:) ale to mrzonki jak narazie. Nie mam daleko do Liverpoolu wiec piwko murowane:)
Dam znać na pewno, a co do klubu to czemu nie, ja jestem za

zawsze można coś urodzić

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji