X Rykowisko
Moderator: Pasza
Dla każdego klasyfikowanego koszulka (2 na auto, rozmiar do wyboru, 2 kolory), były 2 hełmy wojskowe ale nie wiem dla kogo i była zabytkowa giwera (pistolet na stojaczku, ale krótko go widziałem) dla zwycięzcy. Do tego dyplomy ale od któregoś miejsca. Czy coś jeszcze - nie widziałem, wszystko leciało dość szybko.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Krees pisze:Dla każdego klasyfikowanego koszulka (2 na auto, rozmiar do wyboru, 2 kolory), były 2 hełmy wojskowe ale nie wiem dla kogo i była zabytkowa giwera (pistolet na stojaczku, ale krótko go widziałem) dla zwycięzcy. Do tego dyplomy ale od któregoś miejsca. Czy coś jeszcze - nie widziałem, wszystko leciało dość szybko.
dzieki za ogolne info:)
Wertep Klub
"Wychowana na mleku matki i oparach benzyny"
"Wychowana na mleku matki i oparach benzyny"
-
Swieta racja organizacja do dupy mogli to lepiej zorganizowac czasu mieli sporo lecz madrych ludzi tam zabraklo ja bylem poraz pierwszy na takiej imprezie jakos wywalczylem cos niecos trzeciego dnia i jestem z tego dumny ze taka mala SUZI przetrwalem 3 dni teraz troszke poprawek i na Markuszow POZDRAWIAM I DO ZOBACZENIA TOMI
.

TAK MNIE ZWĄ EL KOPYTO-KITKA-KILLER ... SAMURAJ 1.3 a teraz KILER II 1.6 16v http://www.chelm4x4.pl
witam
zadko wypowiadam sie na tym forum czasami czytam ale teraz napisac muszę
1. rzadko sie zdarza ze człowiek który znajduje sie na podium mówi coś o rajdzie negatywnie
WIEC JA MÓWIĘ zająłem drugie miejsce ale uważam ze to bardziej wstyd niż chwała bo nigdy w życiu a na imprezach byłem bardzo wielu takiej KASZANY nie widziałem
- trudność terenowa zero oprócz ostatniej próby wszystko osobówka
- tylko jeden odcinek techniczny
- organizacja zero organizatorzy zero
- pyskówy chamstwo i oszustwo
- żarcie DNO i wodorosty kur...wa bigos nie była nawet dobrym kapuśniakiem i capił pleśnią , kiełbasa za 5zł/kg
- a k... nagrody to już porażka jedzie człowiek na rajd terenowy płaci 200 wpisowego a za 2 miejsce kpl kluczy firmy boszman czy jakos tak jakiś dyplom co sie rozmazał zanim dojechałem do domu a zamiast pucharu k...wa pistolet z plastiku i kalendarz miasta ryk
czym w ogóle jest ten pistolet co on ma wspólnego z jazda w terenie właśnie NIC jak cały rajd
a jeżeli chodzi o załogę która wygrała (baba i wicher) - to ja miałbym najwiecej do stracenia 1 miejsce
ale tak naprawde jest tak z dniem 1 stycznia 2007 roku wszystkie licencje motorowe (kierowców i sendziów) wygasły i trzeba je odnowić wiec oni jeszcze ich nie odnowili zrobią to na nastepnej rundzie RMPST w Mszczonowie. Tak głupio sie złożyło ze licencje mieli od dawien dawna i bedą ją mieli ale w czasie trwania raju nie była ważna
wiec to taka luka prawna ale powiem jedno ze jechali bardzo dobrze
Wiec w konsensusie mojej negatywnej wypowiedzi na temat tego rajdu wiecej na żadne Rykowisko nie pojade
zadko wypowiadam sie na tym forum czasami czytam ale teraz napisac muszę
1. rzadko sie zdarza ze człowiek który znajduje sie na podium mówi coś o rajdzie negatywnie
WIEC JA MÓWIĘ zająłem drugie miejsce ale uważam ze to bardziej wstyd niż chwała bo nigdy w życiu a na imprezach byłem bardzo wielu takiej KASZANY nie widziałem
- trudność terenowa zero oprócz ostatniej próby wszystko osobówka
- tylko jeden odcinek techniczny
- organizacja zero organizatorzy zero
- pyskówy chamstwo i oszustwo
- żarcie DNO i wodorosty kur...wa bigos nie była nawet dobrym kapuśniakiem i capił pleśnią , kiełbasa za 5zł/kg
- a k... nagrody to już porażka jedzie człowiek na rajd terenowy płaci 200 wpisowego a za 2 miejsce kpl kluczy firmy boszman czy jakos tak jakiś dyplom co sie rozmazał zanim dojechałem do domu a zamiast pucharu k...wa pistolet z plastiku i kalendarz miasta ryk
czym w ogóle jest ten pistolet co on ma wspólnego z jazda w terenie właśnie NIC jak cały rajd
a jeżeli chodzi o załogę która wygrała (baba i wicher) - to ja miałbym najwiecej do stracenia 1 miejsce

wiec to taka luka prawna ale powiem jedno ze jechali bardzo dobrze
Wiec w konsensusie mojej negatywnej wypowiedzi na temat tego rajdu wiecej na żadne Rykowisko nie pojade
Zapewne wszyscy byli by zadowoleni ,gdy po przejechaniu powiedzmy ok 300 km usłyszeli zwracamy kasę i sory bo niewpuścili nas do lasu z powodu suszy ja tyle przewaliłem kilosów uważam ze było nieciekawie
Ale z dwojga złego leprze to niż to pierwsze
Pozdrawiam tych co błyskają wiedzą gdy nie usłyszeli a wiele mieli do komętowania.
Czerwony fzj 80
Ale z dwojga złego leprze to niż to pierwsze
Pozdrawiam tych co błyskają wiedzą gdy nie usłyszeli a wiele mieli do komętowania.
Czerwony fzj 80
nie mam nic do trasy tak bywa ze nie dadzą pozwolenia ale jednak mogli sie bardziej postarać i tyle... duży nie dosyt pozostał po trasie a co do organizacji to wkurzenie i wielka niechęć punktacje to chyba 5 minut przed rozpoczęciem robili.. za nieprzejechanie PP dostajesz 10 ptk a za walnięcie tyczki i przejechanie przez tez 10 no sorry samochody grzęzły w błocie i nei przejeżdżały ze traktor je wyciągał albo ktos inny i 20 albo nawet 10 ptk tez tak było dostaja a inne przejeżdżały przez bagno i walnęły 1 tyczkę i 10 ptk beznadziejna punktacja... rajd zrobiony na siłe sami sie przyznali że mają ciśnienie od władz miasta że na 50 lecie rajd byłby dobry i ich miasto przycisnęło że muszą zrobić
a co do licencji to wiesz ja sie ma albo nie.. co z tego że mu wygasła to nadal ma tylko ze mu wygasła zrobił licencje czyli nie jest już amatorem i nie powinien być klasyfikowany. wygasłą mu ok ale ją ma i sobie moze odtworzyć ale skoro moze odtworzyc czyli nadal jama i nie jest amatorem wina organizatorów i tyle Wicher tez swoje dołożyć bo ma ciśnienie na puchary nie chciał sie przyznawać a i tak pucharu nie dostał
wiecej juz nie pisze nic o tym rajdzie bo DUPA a nie rajd z winy organizatorów nigdy wiecej
a co do licencji to wiesz ja sie ma albo nie.. co z tego że mu wygasła to nadal ma tylko ze mu wygasła zrobił licencje czyli nie jest już amatorem i nie powinien być klasyfikowany. wygasłą mu ok ale ją ma i sobie moze odtworzyć ale skoro moze odtworzyc czyli nadal jama i nie jest amatorem wina organizatorów i tyle Wicher tez swoje dołożyć bo ma ciśnienie na puchary nie chciał sie przyznawać a i tak pucharu nie dostał
wiecej juz nie pisze nic o tym rajdzie bo DUPA a nie rajd z winy organizatorów nigdy wiecej
złodzieje oddajcie pieniądze!!!
LIPA LIPA LIPA
całe szczęscie dzień później zaczął się Łaskarzew i dzieki temu mogliśmy dobić siebie i samochody!!!
3 dni Rykowiska - OS+PP+PK+TRIAL = 5 min za 200,- zł
czy to nie jest smieszne???
cały pierwszy dzien siedzenia na rowie i czekanie az 40 samochodów przejedzie jedna kałuże a pozniej kolumna asfaltem do drugiej kaluzy, az moj pilot w samochodzie z nudów usnal, ZENADA
drugiego dnia tylko dzieki "Złemu" moglismy sie troszke pobawic, i co nie dalo sie???
trzeciego dnia EXTREM - to smiech na sali, trzy gorki i trzy dolki z woda pompowana przez strazaków. Co ciekawsze sami sobie musielismy rozjezdzic trase, bo maluchami by przejechali

LIPA LIPA LIPA
całe szczęscie dzień później zaczął się Łaskarzew i dzieki temu mogliśmy dobić siebie i samochody!!!
3 dni Rykowiska - OS+PP+PK+TRIAL = 5 min za 200,- zł
czy to nie jest smieszne???

cały pierwszy dzien siedzenia na rowie i czekanie az 40 samochodów przejedzie jedna kałuże a pozniej kolumna asfaltem do drugiej kaluzy, az moj pilot w samochodzie z nudów usnal, ZENADA
drugiego dnia tylko dzieki "Złemu" moglismy sie troszke pobawic, i co nie dalo sie???
trzeciego dnia EXTREM - to smiech na sali, trzy gorki i trzy dolki z woda pompowana przez strazaków. Co ciekawsze sami sobie musielismy rozjezdzic trase, bo maluchami by przejechali

- martciaiadam
- jestem tu nowy...
pierwsze foteczki
http://www.pulawy4x4.prv.pl/galeria/Ryki2007/ryki.html

[quote="CARODZIEJ"]Wiecie co .
Szkoda tylko że każdy kozak na forumie dlaczego nikt z siebie słowa
najmniejszego nie wykrzesał i nie powiedzial organizatorom w oczy.
akurat tak się składa ze powiedzielismy to prosto w oczy Organizatorowi, dokładnie pierwszego dnia, na pierwszej próbie (PP), i poprosilismy o zwrot pieniędzy, na co usłyszelismy: "Przyjechaliscie tu robic zadyme czy sie bawic?" Wszyscy krzyczeli wokół ze to Lipa, ale nikt prócz nas nie powiedział tego Organizatorowi.
Szkoda tylko że każdy kozak na forumie dlaczego nikt z siebie słowa
najmniejszego nie wykrzesał i nie powiedzial organizatorom w oczy.
akurat tak się składa ze powiedzielismy to prosto w oczy Organizatorowi, dokładnie pierwszego dnia, na pierwszej próbie (PP), i poprosilismy o zwrot pieniędzy, na co usłyszelismy: "Przyjechaliscie tu robic zadyme czy sie bawic?" Wszyscy krzyczeli wokół ze to Lipa, ale nikt prócz nas nie powiedział tego Organizatorowi.
co do samego rajdu to na początku było mówione że kiepski rajd zrobili organizatorzy jednemu z organizatorów i ze lipny bedzie ale nie przejął sie facet wzruszył ramionami i tyle. ale przy rozdawaniu nagród robiliśmy zadymę o Wichra już 1 dnia organizatorzy wiedzieli od kilku osów że ma licencje ale tylko my nie wiemy, ale mu wygasła i takie tam pierdoły a sorry licencje sie ma albo nie nie może być klasyfikowany w amatorskich rajdach i tyle ale widać im to nie przeszkadzało olali rajd który robili i tyle dlatego stracili bardzo dużo byłych uczestników , nowych i zapewne niech sie nei spodziewają frekwencji na następnych skoro z 1/3 już po pierwszym dniu pojechała do domów
Licencja załogi, która wygrała rajd
Witam wszystkich.
Nie zamierzam się udzielać w tym akurat temacie, ale jak czytam to wszystko na temat załogi, która rajd wygrała to mi się wszystko do góry nogami przewraca. Więc wyjaśniam - dla nas ważna jest karta zgłoszeniowa, którą każda uczestnicząca załoga wypełnia na początku rajdu. Na karcie zgłoszeniowej w rubryce : czy posiada licencję zaznaczona jest opcja NIE. Dla nas to jest podstawą. Z tego co się dowiedziałam na ekstremie (dopiero) Wicher odbiera licencję w połowie maja - czyli jeszcze jej nie ma. Nie będę teraz po rajdzie wnikała, czy w zgłoszeniu celowo było wpisane źle, czy też nie mając licencji w ręku po prostu się jej nie ma. Szkoda tylko, że nikt z bardzo głośno tutaj krzyczących nie był tak uprzejmy i nie przyszedł z tym do biura rajdu - od tego jesteśmy żeby takie rzeczy wyjaśniać natychmiast. Przykro mi bardzo - w imieniu wszystkich organizatorów, że nie podobał się Wam rajd (na szczęście nie wszystkim i to mnie pociesza). Myślę, że kolejnego rajdu już nie będzie - ku zadowoleniu wszystkich tutaj się udzielających - a jeżeli nawet to na pewno będzie to dla wąskiej grupy ludzi, którzy chcą się pobawić, a nie jadą tylko po to, żeby przyszyć komuś łatkę. W imieniu wszystkich organizatorów (tych do du... , jak to określacie) bardzo przepraszam za to, że popsuliśmy wam taki piękny długi weekend, który mogliście sobie spędzić sto razy lepiej.
Aśka
Nie zamierzam się udzielać w tym akurat temacie, ale jak czytam to wszystko na temat załogi, która rajd wygrała to mi się wszystko do góry nogami przewraca. Więc wyjaśniam - dla nas ważna jest karta zgłoszeniowa, którą każda uczestnicząca załoga wypełnia na początku rajdu. Na karcie zgłoszeniowej w rubryce : czy posiada licencję zaznaczona jest opcja NIE. Dla nas to jest podstawą. Z tego co się dowiedziałam na ekstremie (dopiero) Wicher odbiera licencję w połowie maja - czyli jeszcze jej nie ma. Nie będę teraz po rajdzie wnikała, czy w zgłoszeniu celowo było wpisane źle, czy też nie mając licencji w ręku po prostu się jej nie ma. Szkoda tylko, że nikt z bardzo głośno tutaj krzyczących nie był tak uprzejmy i nie przyszedł z tym do biura rajdu - od tego jesteśmy żeby takie rzeczy wyjaśniać natychmiast. Przykro mi bardzo - w imieniu wszystkich organizatorów, że nie podobał się Wam rajd (na szczęście nie wszystkim i to mnie pociesza). Myślę, że kolejnego rajdu już nie będzie - ku zadowoleniu wszystkich tutaj się udzielających - a jeżeli nawet to na pewno będzie to dla wąskiej grupy ludzi, którzy chcą się pobawić, a nie jadą tylko po to, żeby przyszyć komuś łatkę. W imieniu wszystkich organizatorów (tych do du... , jak to określacie) bardzo przepraszam za to, że popsuliśmy wam taki piękny długi weekend, który mogliście sobie spędzić sto razy lepiej.
Aśka
-
- jestem tu nowy...
To i ja dorzuce 3 grosze.. Jestem leszczyk który ma byle jaki samochód pseudo terenowy. Dzwoniłem do organizatorów, wysyłałem maile i pytałem o charakter całej imprezy. Więc idąc w zaparte mówiono o TURYSTYCZNEJ imrezie piknikowo-krajoznawczej (czy jakoś tak) i zapraszano do zapisania i przyjazdu nawet z dzieckiem. No to sie dureń zapisałem - 200 zeta w sumie nie majątek - i przyjechałem. No i był to błąd... bo to faktycznie Ani rajd ani przejazdzka z widoczkami - na stronie rykowiska napisane jak byk ze organizatorzy przewiduja 60 km trasy... malowniczej... A tu dupa. A jak juz przyszlo co do czego to gdzie ja - w biednej Froterce bez snorkela, 200 koników pod maską bede sie pchał w wode na metr w której fura mi prychnie, pruknie i zdechnie... Zaraz sie posypie grad na mnie - BO PRZECIEZ TO MIAŁ BYC RAJD i taka woda, błoto to pikuś. JASNE odpowiem - mi chodzi o INFORMACJE a raczej jej brak a wręcz o dezinformacje... Pojechałem na taka impreze pierwszy raz - ot tak na wariata - a tu - co innego widzą - co innego piszą. Miał być lajcik a tu fury ze ja normalnie wymiękam motyla noga
Ale w sumie to co zobaczyłem i kogo poznałem najbardziej sie liczy. Bo wiecie, rozumiecie POJEZDZIC sobie i oglądać jak inni szaleją - pojezdzilem i pooglądałem. Poznać miłych ludzi - poznałem. Ale zeby zaraz startowac na wariata i rozwalic fure
hehe do konca nie zgłupialem. I z tego co zauważylem nie tylko mnie tak zrobiono w lekki balonik... sam fakt ze na 60 załóg podobno tylko lekko ponad 30 brała udział w terenowych wygibasach o czyms swiadczy...
Jak przyjechałem na miejsce to sie jeszcze osobiscie pytam jednego z misów organizatorów o trase i pokazuje mój samochodzik - ze niby czy da rade. A on palcem wskazuje Patrola upierd.. w błocie po sam dach i mówi ze TO te trase przejechalo... NO QRCZAKI odpowiedz dorosłego faceta!!! By powiedzial - Bierz Pan dupe w troki z tym popierdułkiem - to bym zabrał rzeczone 4 litery i poszedł dalej pokonywac miejskie krawężniki a nie sie wydurniac jako "ZAWODNIK" na rajdzie.
Pozdrawiam

Jak przyjechałem na miejsce to sie jeszcze osobiscie pytam jednego z misów organizatorów o trase i pokazuje mój samochodzik - ze niby czy da rade. A on palcem wskazuje Patrola upierd.. w błocie po sam dach i mówi ze TO te trase przejechalo... NO QRCZAKI odpowiedz dorosłego faceta!!! By powiedzial - Bierz Pan dupe w troki z tym popierdułkiem - to bym zabrał rzeczone 4 litery i poszedł dalej pokonywac miejskie krawężniki a nie sie wydurniac jako "ZAWODNIK" na rajdzie.
Pozdrawiam
Froterka w terenie... Dowód obecności Ciemnej Strony Mocy.
witam
Tez tam byłem w charakterze widzo pilota. I powiem tak w zimie bylismy z kumplami na rajdzie organizowanym przez Czapaj Team a teraz postanowilismy wybrac się na Ryki no i sie rozczarowałem. Przykro mi to mówic, ale młodzi ludzie którzy przyjechali pierwszy raz na taką impreze rozczarowali sie offrołdem i to mocno. smutna sprawa.
a i jeszcze jedno widział ktos oprocz Kressa te koszulki? bo my dostaliśmy jedną czapke na samochod i tyle nam zostało pamiątek po Rykowsku
Tez tam byłem w charakterze widzo pilota. I powiem tak w zimie bylismy z kumplami na rajdzie organizowanym przez Czapaj Team a teraz postanowilismy wybrac się na Ryki no i sie rozczarowałem. Przykro mi to mówic, ale młodzi ludzie którzy przyjechali pierwszy raz na taką impreze rozczarowali sie offrołdem i to mocno. smutna sprawa.
a i jeszcze jedno widział ktos oprocz Kressa te koszulki? bo my dostaliśmy jedną czapke na samochod i tyle nam zostało pamiątek po Rykowsku
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban