X Rykowisko

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
agus

Post autor: agus » czw maja 03, 2007 5:24 pm

czy mozna sie dowiedziec jakie byly nagrody??
Wertep Klub
"Wychowana na mleku matki i oparach benzyny"

Awatar użytkownika
Krees

Post autor: Krees » czw maja 03, 2007 5:41 pm

Dla każdego klasyfikowanego koszulka (2 na auto, rozmiar do wyboru, 2 kolory), były 2 hełmy wojskowe ale nie wiem dla kogo i była zabytkowa giwera (pistolet na stojaczku, ale krótko go widziałem) dla zwycięzcy. Do tego dyplomy ale od któregoś miejsca. Czy coś jeszcze - nie widziałem, wszystko leciało dość szybko.
A destiny - it's the rising sun

Zawodowo patrzę na ptaki :)21

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » czw maja 03, 2007 8:11 pm

Gier... ty ch...
Na temat impry nic nie napiszę ..... :)23 ...ale podpis zajefajny :)2 :)2
bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!

Awatar użytkownika
agus

Post autor: agus » czw maja 03, 2007 8:17 pm

Krees pisze:Dla każdego klasyfikowanego koszulka (2 na auto, rozmiar do wyboru, 2 kolory), były 2 hełmy wojskowe ale nie wiem dla kogo i była zabytkowa giwera (pistolet na stojaczku, ale krótko go widziałem) dla zwycięzcy. Do tego dyplomy ale od któregoś miejsca. Czy coś jeszcze - nie widziałem, wszystko leciało dość szybko.

dzieki za ogolne info:)
Wertep Klub

tomiprezes1

Post autor: tomiprezes1 » pt maja 04, 2007 9:03 am

Swieta racja organizacja do dupy mogli to lepiej zorganizowac czasu mieli sporo lecz madrych ludzi tam zabraklo ja bylem poraz pierwszy na takiej imprezie jakos wywalczylem cos niecos trzeciego dnia i jestem z tego dumny ze taka mala SUZI przetrwalem 3 dni teraz troszke poprawek i na Markuszow POZDRAWIAM I DO ZOBACZENIA TOMI :D !! !! !! .
TAK MNIE ZWĄ EL KOPYTO-KITKA-KILLER ... SAMURAJ 1.3 a teraz KILER II 1.6 16v http://www.chelm4x4.pl

Awatar użytkownika
agus

Post autor: agus » pt maja 04, 2007 9:10 am

nie bronie organizatorow w tym momencie, ale nie zawsze jest wszystko takie proste jakby sie moglo wydawac.
Akurat tu chodzi mi rowniez o innych rajd... Nie zawsze jest tak,ze wszystko jest dopiete na ostatni guzik.
Wertep Klub

Awatar użytkownika
wrobelxx

Post autor: wrobelxx » pt maja 04, 2007 7:01 pm

witam
zadko wypowiadam sie na tym forum czasami czytam ale teraz napisac muszę

1. rzadko sie zdarza ze człowiek który znajduje sie na podium mówi coś o rajdzie negatywnie
WIEC JA MÓWIĘ zająłem drugie miejsce ale uważam ze to bardziej wstyd niż chwała bo nigdy w życiu a na imprezach byłem bardzo wielu takiej KASZANY nie widziałem

- trudność terenowa zero oprócz ostatniej próby wszystko osobówka
- tylko jeden odcinek techniczny
- organizacja zero organizatorzy zero
- pyskówy chamstwo i oszustwo
- żarcie DNO i wodorosty kur...wa bigos nie była nawet dobrym kapuśniakiem i capił pleśnią , kiełbasa za 5zł/kg
- a k... nagrody to już porażka jedzie człowiek na rajd terenowy płaci 200 wpisowego a za 2 miejsce kpl kluczy firmy boszman czy jakos tak jakiś dyplom co sie rozmazał zanim dojechałem do domu a zamiast pucharu k...wa pistolet z plastiku i kalendarz miasta ryk
czym w ogóle jest ten pistolet co on ma wspólnego z jazda w terenie właśnie NIC jak cały rajd

a jeżeli chodzi o załogę która wygrała (baba i wicher) - to ja miałbym najwiecej do stracenia 1 miejsce :) ale tak naprawde jest tak z dniem 1 stycznia 2007 roku wszystkie licencje motorowe (kierowców i sendziów) wygasły i trzeba je odnowić wiec oni jeszcze ich nie odnowili zrobią to na nastepnej rundzie RMPST w Mszczonowie. Tak głupio sie złożyło ze licencje mieli od dawien dawna i bedą ją mieli ale w czasie trwania raju nie była ważna
wiec to taka luka prawna ale powiem jedno ze jechali bardzo dobrze

Wiec w konsensusie mojej negatywnej wypowiedzi na temat tego rajdu wiecej na żadne Rykowisko nie pojade

CARODZIEJ

Post autor: CARODZIEJ » pt maja 04, 2007 10:11 pm

Zapewne wszyscy byli by zadowoleni ,gdy po przejechaniu powiedzmy ok 300 km usłyszeli zwracamy kasę i sory bo niewpuścili nas do lasu z powodu suszy ja tyle przewaliłem kilosów uważam ze było nieciekawie
Ale z dwojga złego leprze to niż to pierwsze
Pozdrawiam tych co błyskają wiedzą gdy nie usłyszeli a wiele mieli do komętowania.
Czerwony fzj 80

koko

Post autor: koko » sob maja 05, 2007 2:56 pm

nie mam nic do trasy tak bywa ze nie dadzą pozwolenia ale jednak mogli sie bardziej postarać i tyle... duży nie dosyt pozostał po trasie a co do organizacji to wkurzenie i wielka niechęć punktacje to chyba 5 minut przed rozpoczęciem robili.. za nieprzejechanie PP dostajesz 10 ptk a za walnięcie tyczki i przejechanie przez tez 10 no sorry samochody grzęzły w błocie i nei przejeżdżały ze traktor je wyciągał albo ktos inny i 20 albo nawet 10 ptk tez tak było dostaja a inne przejeżdżały przez bagno i walnęły 1 tyczkę i 10 ptk beznadziejna punktacja... rajd zrobiony na siłe sami sie przyznali że mają ciśnienie od władz miasta że na 50 lecie rajd byłby dobry i ich miasto przycisnęło że muszą zrobić

a co do licencji to wiesz ja sie ma albo nie.. co z tego że mu wygasła to nadal ma tylko ze mu wygasła zrobił licencje czyli nie jest już amatorem i nie powinien być klasyfikowany. wygasłą mu ok ale ją ma i sobie moze odtworzyć ale skoro moze odtworzyc czyli nadal jama i nie jest amatorem wina organizatorów i tyle Wicher tez swoje dołożyć bo ma ciśnienie na puchary nie chciał sie przyznawać a i tak pucharu nie dostał

wiecej juz nie pisze nic o tym rajdzie bo DUPA a nie rajd z winy organizatorów nigdy wiecej

Awatar użytkownika
agus

Post autor: agus » sob maja 05, 2007 3:01 pm

to jesli 10 za nieprzejechanie i tyle samo za przejechanie z jedna choragiewka, to rzeczywiscie cosik nie tak... ;/
Wertep Klub

PCIENIAS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: PCIENIAS » sob maja 05, 2007 5:25 pm

złodzieje oddajcie pieniądze!!!

LIPA LIPA LIPA

całe szczęscie dzień później zaczął się Łaskarzew i dzieki temu mogliśmy dobić siebie i samochody!!!

3 dni Rykowiska - OS+PP+PK+TRIAL = 5 min za 200,- zł

czy to nie jest smieszne??? :evil: :evil: :evil:

cały pierwszy dzien siedzenia na rowie i czekanie az 40 samochodów przejedzie jedna kałuże a pozniej kolumna asfaltem do drugiej kaluzy, az moj pilot w samochodzie z nudów usnal, ZENADA

drugiego dnia tylko dzieki "Złemu" moglismy sie troszke pobawic, i co nie dalo sie???

trzeciego dnia EXTREM - to smiech na sali, trzy gorki i trzy dolki z woda pompowana przez strazaków. Co ciekawsze sami sobie musielismy rozjezdzic trase, bo maluchami by przejechali

:)3 :)3 :)3 :)3 :)3 :)3 :)3 :)3

Awatar użytkownika
agus

Post autor: agus » ndz maja 06, 2007 3:31 am

Z reguly extrem to byl prawdziwy extrem, ze bylo na czym powalczyc... z tego co wiem to na tym to polega, moze sie myle. Jesli tak to sory.
Wertep Klub

CARODZIEJ

Post autor: CARODZIEJ » ndz maja 06, 2007 9:52 am

Wiecie co .
Szkoda tylko że każdy kozak na forumie dlaczego nikt z siebie słowa
najmniejszego nie wykrzesał i nie powiedzial organizatorom w oczy.
A może jest tak ....
I tak wiadomo kto wygra..
cytat z przed startu do extrimu
Uściski

Awatar użytkownika
martciaiadam
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: martciaiadam » ndz maja 06, 2007 11:33 am

PCIENIAS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: PCIENIAS » ndz maja 06, 2007 11:34 am

[quote="CARODZIEJ"]Wiecie co .
Szkoda tylko że każdy kozak na forumie dlaczego nikt z siebie słowa
najmniejszego nie wykrzesał i nie powiedzial organizatorom w oczy.

akurat tak się składa ze powiedzielismy to prosto w oczy Organizatorowi, dokładnie pierwszego dnia, na pierwszej próbie (PP), i poprosilismy o zwrot pieniędzy, na co usłyszelismy: "Przyjechaliscie tu robic zadyme czy sie bawic?" Wszyscy krzyczeli wokół ze to Lipa, ale nikt prócz nas nie powiedział tego Organizatorowi.

koko

Post autor: koko » ndz maja 06, 2007 6:49 pm

co do samego rajdu to na początku było mówione że kiepski rajd zrobili organizatorzy jednemu z organizatorów i ze lipny bedzie ale nie przejął sie facet wzruszył ramionami i tyle. ale przy rozdawaniu nagród robiliśmy zadymę o Wichra już 1 dnia organizatorzy wiedzieli od kilku osów że ma licencje ale tylko my nie wiemy, ale mu wygasła i takie tam pierdoły a sorry licencje sie ma albo nie nie może być klasyfikowany w amatorskich rajdach i tyle ale widać im to nie przeszkadzało olali rajd który robili i tyle dlatego stracili bardzo dużo byłych uczestników , nowych i zapewne niech sie nei spodziewają frekwencji na następnych skoro z 1/3 już po pierwszym dniu pojechała do domów

koko

Post autor: koko » ndz maja 06, 2007 6:54 pm

martciaiadam dzięki za fotki :) :)2

Awatar użytkownika
agus

Post autor: agus » ndz maja 06, 2007 7:00 pm

z tego co wiem to ostatni rajd byl to w Rykach...

ogolnie to widze,ze rewelacji nie bylo na tym rajdzie... nie ma czego chyba zalowac,ze nie zostalam.
Wertep Klub

Asia_J.
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Licencja załogi, która wygrała rajd

Post autor: Asia_J. » ndz maja 06, 2007 8:18 pm

Witam wszystkich.

Nie zamierzam się udzielać w tym akurat temacie, ale jak czytam to wszystko na temat załogi, która rajd wygrała to mi się wszystko do góry nogami przewraca. Więc wyjaśniam - dla nas ważna jest karta zgłoszeniowa, którą każda uczestnicząca załoga wypełnia na początku rajdu. Na karcie zgłoszeniowej w rubryce : czy posiada licencję zaznaczona jest opcja NIE. Dla nas to jest podstawą. Z tego co się dowiedziałam na ekstremie (dopiero) Wicher odbiera licencję w połowie maja - czyli jeszcze jej nie ma. Nie będę teraz po rajdzie wnikała, czy w zgłoszeniu celowo było wpisane źle, czy też nie mając licencji w ręku po prostu się jej nie ma. Szkoda tylko, że nikt z bardzo głośno tutaj krzyczących nie był tak uprzejmy i nie przyszedł z tym do biura rajdu - od tego jesteśmy żeby takie rzeczy wyjaśniać natychmiast. Przykro mi bardzo - w imieniu wszystkich organizatorów, że nie podobał się Wam rajd (na szczęście nie wszystkim i to mnie pociesza). Myślę, że kolejnego rajdu już nie będzie - ku zadowoleniu wszystkich tutaj się udzielających - a jeżeli nawet to na pewno będzie to dla wąskiej grupy ludzi, którzy chcą się pobawić, a nie jadą tylko po to, żeby przyszyć komuś łatkę. W imieniu wszystkich organizatorów (tych do du... , jak to określacie) bardzo przepraszam za to, że popsuliśmy wam taki piękny długi weekend, który mogliście sobie spędzić sto razy lepiej.

Aśka

Awatar użytkownika
Pasza

Kontaktowanie:

Post autor: Pasza » ndz maja 06, 2007 8:31 pm

Dla Twojej wiadomości..licencję rajdową posiada się dożywotnio !! Nie ma znaczenia czy jest ona opłacona czy nie...To jest istotne jedynie w randze Mistrzostw Polski......
...to je reli...
...były pilot... :roll:
:)21

xmas3
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: xmas3 » ndz maja 06, 2007 9:11 pm

To i ja dorzuce 3 grosze.. Jestem leszczyk który ma byle jaki samochód pseudo terenowy. Dzwoniłem do organizatorów, wysyłałem maile i pytałem o charakter całej imprezy. Więc idąc w zaparte mówiono o TURYSTYCZNEJ imrezie piknikowo-krajoznawczej (czy jakoś tak) i zapraszano do zapisania i przyjazdu nawet z dzieckiem. No to sie dureń zapisałem - 200 zeta w sumie nie majątek - i przyjechałem. No i był to błąd... bo to faktycznie Ani rajd ani przejazdzka z widoczkami - na stronie rykowiska napisane jak byk ze organizatorzy przewiduja 60 km trasy... malowniczej... A tu dupa. A jak juz przyszlo co do czego to gdzie ja - w biednej Froterce bez snorkela, 200 koników pod maską bede sie pchał w wode na metr w której fura mi prychnie, pruknie i zdechnie... Zaraz sie posypie grad na mnie - BO PRZECIEZ TO MIAŁ BYC RAJD i taka woda, błoto to pikuś. JASNE odpowiem - mi chodzi o INFORMACJE a raczej jej brak a wręcz o dezinformacje... Pojechałem na taka impreze pierwszy raz - ot tak na wariata - a tu - co innego widzą - co innego piszą. Miał być lajcik a tu fury ze ja normalnie wymiękam motyla noga :-)Ale w sumie to co zobaczyłem i kogo poznałem najbardziej sie liczy. Bo wiecie, rozumiecie POJEZDZIC sobie i oglądać jak inni szaleją - pojezdzilem i pooglądałem. Poznać miłych ludzi - poznałem. Ale zeby zaraz startowac na wariata i rozwalic fure :-) hehe do konca nie zgłupialem. I z tego co zauważylem nie tylko mnie tak zrobiono w lekki balonik... sam fakt ze na 60 załóg podobno tylko lekko ponad 30 brała udział w terenowych wygibasach o czyms swiadczy...
Jak przyjechałem na miejsce to sie jeszcze osobiscie pytam jednego z misów organizatorów o trase i pokazuje mój samochodzik - ze niby czy da rade. A on palcem wskazuje Patrola upierd.. w błocie po sam dach i mówi ze TO te trase przejechalo... NO QRCZAKI odpowiedz dorosłego faceta!!! By powiedzial - Bierz Pan dupe w troki z tym popierdułkiem - to bym zabrał rzeczone 4 litery i poszedł dalej pokonywac miejskie krawężniki a nie sie wydurniac jako "ZAWODNIK" na rajdzie.
Pozdrawiam
Froterka w terenie... Dowód obecności Ciemnej Strony Mocy.

Awatar użytkownika
Elmir
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Elmir » ndz maja 06, 2007 11:21 pm

Witam choć sam jestem z Ryk to podzielam wasze zdanie. Cały ten rajd to "kibel" i widać to nawet będąc widzem. Pozdrawiam
Jest na nowo XJ 4,0 a było 2,1 TD i kiedyś 4,0.
tel. 696439227

Awatar użytkownika
Ma-Rysia

Post autor: Ma-Rysia » pn maja 07, 2007 5:36 am

byłem pierwszego dnia zobaczyć co sie dzieje :oops:
po 1 próbie pojechałem do domu popatrzeć na piwo
zdecydowanie ciekawszy widok

PS.pozwolenie na wjazd do lasu to chyba było w MATRIXE :)21

Awatar użytkownika
CrOOchy

Post autor: CrOOchy » pn maja 07, 2007 12:26 pm

witam

Tez tam byłem w charakterze widzo pilota. I powiem tak w zimie bylismy z kumplami na rajdzie organizowanym przez Czapaj Team a teraz postanowilismy wybrac się na Ryki no i sie rozczarowałem. Przykro mi to mówic, ale młodzi ludzie którzy przyjechali pierwszy raz na taką impreze rozczarowali sie offrołdem i to mocno. smutna sprawa.

a i jeszcze jedno widział ktos oprocz Kressa te koszulki? bo my dostaliśmy jedną czapke na samochod i tyle nam zostało pamiątek po Rykowsku
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem

Jeep
Chevy Suburban

AndrewS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: AndrewS » pn maja 07, 2007 6:39 pm

właściwie to już nawet czapek nie ma...
Co do rajdu to komentować nie trzeba. Wszystko już zostało wyjaśnione...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”