Buggy na bazie Honda CRX 1.6
Moderator: Marcin-Kraków
- Kosynier4x4
-
- Kontaktowanie:
co do zbiornika to fakt, ja dał bym go na przód bo jest zdecydowanie za lekki.. buggy widać przemyślane i profesjonalnie zrobione! tylko chwalić!!
ps. ale mimo wszystko brakuje mi tam przedniego napędu..
pozdro!
ps. ale mimo wszystko brakuje mi tam przedniego napędu..

pozdro!
Jeep Wrangler YJ 2.5l - Extreme
http://www.kosynier4x4.pl
http://www.kosynier4x4.pl
W tym przypadku przedni napęd jest nie potrzebny ponieważ te buggy jest do zabawy a nie do jazdy w ciężkim terenie ale gdyby był napęd to napewno było by lepiej. Zbiornik z przodu nie zakładałem ponieważ na być tam wygiągarka i nie bardzo jest gdzie umieścić. Następnego będę budował 4x4 ale całość robiona z rurek jak ten, od 2 lat stoją u mnie w krzakach dwa subaru więc najwyższy czas żeby zacząć budowe.
lesio II,chyba nie znasz znaczenia słowa kopia ,jeśli masz chęć i w ogóle potrafisz to też zrób sobie coś takiego będziesz miał łatwo ponieważ ja udostępniam foto z zbudowy buggy i zrób takiego samego dopiero wtedy możemy na ten temat porozmawiać. jak we wszystkich buggy niektóre elementy,mogą być podobne ale nigdy takie same
NO DOBRZE TO TYLKO INSPIRACJIA jak chinski furd moostangKaszi pisze:lesio II,chyba nie znasz znaczenia słowa kopia ,jeśli masz chęć i w ogóle potrafisz to też zrób sobie coś takiego będziesz miał łatwo ponieważ ja udostępniam foto z zbudowy buggy i zrób takiego samego dopiero wtedy możemy na ten temat porozmawiać. jak we wszystkich buggy niektóre elementy,mogą być podobne ale nigdy takie same

http://www.allegro.pl/item410792475__bu ... _5km_.html
wykonanie calkiem niezle ale nie podawaj sie za tworce bo to jest zwykla podroba a ze nie udalo ci sie calkowicie to nie orginalnosc a brak wiedzy i umiejetnosci jak znasz francuski lub portugalski to zapoznam cie z projektantem orginalu
- Michał_1989
ja tutaj nie widze żadnego podobieństwa konstrukcji oprócz mocowania świateł tak to cała reszta jest inna od "oryginału" jak twierdzisz ,jak sądze masz w tym jakiś interes , a poza tym te 15,5 KM to chyba jakiś żart...lesio oo7 pisze:NO DOBRZE TO TYLKO INSPIRACJIA jak chinski furd moostangKaszi pisze:lesio II,chyba nie znasz znaczenia słowa kopia ,jeśli masz chęć i w ogóle potrafisz to też zrób sobie coś takiego będziesz miał łatwo ponieważ ja udostępniam foto z zbudowy buggy i zrób takiego samego dopiero wtedy możemy na ten temat porozmawiać. jak we wszystkich buggy niektóre elementy,mogą być podobne ale nigdy takie same![]()
http://www.allegro.pl/item410792475__bu ... _5km_.html
wykonanie calkiem niezle ale nie podawaj sie za tworce bo to jest zwykla podroba a ze nie udalo ci sie calkowicie to nie orginalnosc a brak wiedzy i umiejetnosci jak znasz francuski lub portugalski to zapoznam cie z projektantem orginalu

Suzuki Samurai 2.0i
/ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 

tez sie zastanawialem
- kumpel dal poprowadzic takiego ale na silniku z "aloszy Prinz" ( dla mlodszych - Zaporozec 1.2, widlasta4)...zrozumialem - to taki zabudowany quad.. przeciagnalem go po wyrypach i tak jakbym "natura" w pysk dostal - inny efekt niz w terenowce - wydaje sie szybciej i bardziej extremalnie
nie potrafie opisac ale jest adrenalina wysoka...

no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88
4runner 1st gen. '88
Silnik z zaporożca 1.2 to jest fajna V4 ale za mało mocy, za małe obroty na takie buggy dobre są silniki o dużej mocy i wysokich obrotach, takie buggy ma w miejscu ziemię rwać. Co do twardości to wszystko zależy od zawieszeń i z jakiego pojazdu są , takim konkretnym buggy jest super zabawa nieazomniana frajda a że troszkę trzęsie na wybojach to właśnie o to chodzi. A buggy z silnikiem 15km to popierdułka dla początkujących i dla dzieci żeby sobie krzywdy nie zrobiły ale i takie są potrzebne na początek.
czytac ze zrozumieniem porafi ?Michał_1989 pisze:[ja tutaj nie widze żadnego podobieństwa konstrukcji oprócz mocowania świateł tak to cała reszta jest inna od "oryginału" jak twierdzisz ,jak sądze masz w tym jakiś interes , a poza tym te 15,5 KM to chyba jakiś żart...i opony jak na miejskie buggy przystało ... i wyciągarka nie no full wypas za 20000zł...
![]()
![]()
![]()
![]()
ja tylko podaje zodlo inspiracji a nie oceniam jakosci czy oplacalnosci
tym gozej jesli inspirujemy sie dziadostwem

konstrukcjia jest rurka w rurke idenyczna za wyjatkiem kilku zbyt technicznych elementow
jak sadze masz jakies kompleksy

+
- Michał_1989
Mechanik i konstruktor sie znalazł... czytać umiem ,a buggy zbudowane przez kolege nie jest dziadostwem ... jeśli to dla ciebie jest identyczne to ja gratuluje....lesio oo7 pisze:czytac ze zrozumieniem porafi ?Michał_1989 pisze:[ja tutaj nie widze żadnego podobieństwa konstrukcji oprócz mocowania świateł tak to cała reszta jest inna od "oryginału" jak twierdzisz ,jak sądze masz w tym jakiś interes , a poza tym te 15,5 KM to chyba jakiś żart...i opony jak na miejskie buggy przystało ... i wyciągarka nie no full wypas za 20000zł...
![]()
![]()
![]()
![]()
ja tylko podaje zodlo inspiracji a nie oceniam jakosci czy oplacalnosci
tym gozej jesli inspirujemy sie dziadostwem![]()
konstrukcjia jest rurka w rurke idenyczna za wyjatkiem kilku zbyt technicznych elementow
jak sadze masz jakies kompleksy![]()

Suzuki Samurai 2.0i
/ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 

- Michał_1989