Rejestrowanie UAZ'a
Moderator: Student
- Hubert_senator
- jestem tu nowy...
Re: Rejestrowanie UAZ'a
Poj...... sytuacja bo wg prawa gdzies jest taki dziwny zapis a co ciekawe dotyczy on tylko diagnostów, urzędów nie no ale te pipy z WK naszego wymyślają cuda na kiju, biore kwity i zapierdzielam tam niech robią co chcą i uzasadniają na pismie mi to bo od razu mówił ten kierowniczyna że będzie odmowa jeszcze dumam do kogos się z tym wybrać żeby ich odgórnie powiadomił że tak mają to zarejestrować a wszystko przez to że namoczyli dupska na podobnej ale w sumie innej zupełnie sytuacji bo ktoś zarejestrował powiedzmy Hondę CBR z 2000 któregos roku jako komara i im się dobrali do dup a teraz mają problem i odmawiają żeby nie było znowu takiej akcji a jak mu powiedziałem że macie tu w waszym WK z tego co wiem 2 UAZY z 7cyfrowym nr nadwozia i są zarejestrowane i jeżdżą to głupią strasznie minę miał ...
A ja mam problem z tym ehhh ....
A ja mam problem z tym ehhh ....
UAZ 469b 1974 Andoria
Radzyń Podlaski woj.Lubelskie
Nigdzie nie zapierdzielaj do nich. Co najwyzej na poczte. Pisalem Ci juz pierwszy niezbedny krok. Pismo z potwierdzniem obioru i rzadaniem podania na pismie podstawy prawnej odmowy. Najpierw najlepiej by bylo moze ta odmowe faktycznie uzyskac. Nie kombinuj. Rob po Bozemu, a osiagniesz cel. Tu jest Polska i na wszystko trzeba miec papier.
Ja podczas ostatniej wizyty w urzedzie spytalem tych orlow czy jest mozliwosc ponownej rejestracji wyjrestrowanego starego auta. Cale 6 osob jak jeden Maz twierdzi, ze nie ma.
Ja podczas ostatniej wizyty w urzedzie spytalem tych orlow czy jest mozliwosc ponownej rejestracji wyjrestrowanego starego auta. Cale 6 osob jak jeden Maz twierdzi, ze nie ma.

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- Hubert_senator
- jestem tu nowy...
No muszę złożyć wniosek o rej i mi wtedy odmówią na piśmie ... Zryte łby mają ludzie którzy tam pracują ...
UAZ 469b 1974 Andoria
Zostaw te numery co masz, opłać ubezpieczenie na siebie a umowę K-S trzymaj w aucie.
Niby jest to 30 dni na przerejstrowanie auta ale WK nie nakładają kar za przekroczenie tego terminu.
Policję interesuje ważne OC i przegląd techniczny, skoro masz zrobiony i auto jest sprawne to śmigaj i się nie przejmuj.
Niby jest to 30 dni na przerejstrowanie auta ale WK nie nakładają kar za przekroczenie tego terminu.
Policję interesuje ważne OC i przegląd techniczny, skoro masz zrobiony i auto jest sprawne to śmigaj i się nie przejmuj.
W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS
- nie_mientki
A da się?Wojtek_W pisze: Ja podczas ostatniej wizyty w urzedzie spytalem tych orlow czy jest mozliwosc ponownej rejestracji wyjrestrowanego starego auta. Cale 6 osob jak jeden Maz twierdzi, ze nie ma.
Bo ja znam dwie wersje. Pierwsza była taka, że można jeśli pojazd był wyrejestrowany PRZED 1998 rokiem(wtedy weszła w życie ustawa)Druga była taka (wyrok NSA), że kupując pojazd nie nabył praw przysługujących poprzedniemu właścicielowi(do ponownej rejestracji).
I bądź tu mądry.
- Hubert_senator
- jestem tu nowy...
To jest totalna zamota każdy WK rejestruje a u nas cuda wianki wymyślają, a co do śmigania na nr z poza powiatu itp to u nas też nie da rady pały się sapią zatrzymują dowody rej, piszą mandaty a mi nawet za nieprzerejestrowany samochód zatrzymali umowę kupna samochodu dowód rejestracyjny i sprawa w sądzie była 
więc nasi kochani pałkarze czekają tylko na naszą ekipę w UAZie więc jazda ponad 30dni od zakupu też się nie opyla, pójdę normalnie tak jak każdy kmini rejestrować to i co będzie się okaże ale to jest parodia po prostu w Starostwie Lubelskim które jest nad naszym WK powiedziano mi że nie ma żadnych przeciwwskazań do rejestracji, więc się okaże na dniach bo już nerwów brakuje nam do tego ...

więc nasi kochani pałkarze czekają tylko na naszą ekipę w UAZie więc jazda ponad 30dni od zakupu też się nie opyla, pójdę normalnie tak jak każdy kmini rejestrować to i co będzie się okaże ale to jest parodia po prostu w Starostwie Lubelskim które jest nad naszym WK powiedziano mi że nie ma żadnych przeciwwskazań do rejestracji, więc się okaże na dniach bo już nerwów brakuje nam do tego ...
UAZ 469b 1974 Andoria
- nie_mientki
W razie czego zapraszam do Puław, tu wyjątkowo(odpukać) życzliwi. Przeszła rejestracja starego Rometa z drugiego końca Polski, bez dowodu i tabilcy 

mam noto już półtora roku i nie jest przerejestrowane, ale umowa k-s jest opłacona w u-s, UAZ -ik kupiony na fakturę która zwalnia z 2% podatku od wzbogacenie i oczywiście nie jest przerejestrowany. W obu przypadkach przeglądy są i ważne OC więc przy kontroli mogą mi oddać dok i życzyć szerokiej drogi. Ten przepis o rejestracji w 30 dni jest martwy. Natomiast przepis o terminie do 14 dni o złożeniu deklaracji w U-S jest jak najbardziej przestrzegany i za spóźnienie mogą karę dowlić
Zgadza się, na dniach płaciłem 170 mandatu za PCC-3 po terminie.
Wielokrotnie zatrzymywali mnie samochodami z kimś innym jako właściciel w DR, żadnych problemów, komplet umów + OC na mnie + ważny przegląd wystarczał.
Wielokrotnie zatrzymywali mnie samochodami z kimś innym jako właściciel w DR, żadnych problemów, komplet umów + OC na mnie + ważny przegląd wystarczał.
Generalnie nie tak normalnie. Po 30 dniach od zakupu, mogą zabrać dowód rejestracyjny za niezgodność danych w dowodzie ze stanem faktycznym. Nie pokazywać umowy tylko mówić, że auto pożyczone od szwagra, chłopaka córki czy też p. Komorowskiego bo wyczytałem, że też po Mazurach uazikiem śmiga.
Polisa nawet jak jest już na mnie to policja patrzy na nr. rej. i czy ważna a nie na kogo wystawiona.
Ale te rady nie pomogą koledze w rejestracji. Twardo z nimi jechać, kiedyś zarejestrowali to i teraz niech łachy nie robią.

Ale te rady nie pomogą koledze w rejestracji. Twardo z nimi jechać, kiedyś zarejestrowali to i teraz niech łachy nie robią.

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
- Hubert_senator
- jestem tu nowy...
No ten myk z jeżdżeniem na dowodzie i przeglądzie na kartce u nas nie a rady jak już pisałem lubią kroić umowy i dowody nasi dzielni stróże prawa równie często jak ścigać złych niedobrych rowerzystów 
No ale co dalej... Byłem w WK i złożyłem papiery wniosek, umowy, dowód rej., tablice rej. ... no i mam czekać będą wyjaśniali jak WK gdzieś tam, kiedyś tam zarejestrował i na jakiej podstawie, potem mi dadzą odpowiedz czy go zarejestrują czy nie ....
Jeśli nie to wysyłam kwity za pośrednictwem WK do kolegium w Starostwie naszym, potem oni dają odpowiedz
PARANOJA ale żeby to zarejestrować innej opcji nie ma już ...
Jedna ustawa wyklucza drugą po prostu śmiech na sali, fotomontaż
I trochę timu minie pewnie znając urzędasów ehhh

No ale co dalej... Byłem w WK i złożyłem papiery wniosek, umowy, dowód rej., tablice rej. ... no i mam czekać będą wyjaśniali jak WK gdzieś tam, kiedyś tam zarejestrował i na jakiej podstawie, potem mi dadzą odpowiedz czy go zarejestrują czy nie ....
Jeśli nie to wysyłam kwity za pośrednictwem WK do kolegium w Starostwie naszym, potem oni dają odpowiedz

Jedna ustawa wyklucza drugą po prostu śmiech na sali, fotomontaż

I trochę timu minie pewnie znając urzędasów ehhh
UAZ 469b 1974 Andoria
-
- jestem tu nowy...
Tak czytam te przebije Twoje i się dziwie, rejstrowałem Capri dwa lata temu z krótkim vinem i nie było problemu, co prawda tez musiałem tumanów trochę douczyć ale opinia o znaczeniu historycznym pojazdu i kilka paragrafów wydrukowanych wystarczyła. Na białe blachy bez łaski zarejstrowali... Z uazem widzę że bedę robił tak samo...
Ja mam uaza na krótkim vinie i nie bylo najmniejszego problemu-dodatkowo nie miałem numeru na ramie i złożyłem oświadczenie o zgubieniu tabliczki. Nadali mi nowy 6 cyfrowy i jest ok-było to w 2009r....wniosek-w Polsce co urząd to inne prawo....
Uaz 469b, 2,1 TD 1980r.== przebudowa na 2,8D w trakcie.
- Hubert_senator
- jestem tu nowy...
W piątek byłem zapytać co tam dalej z tematem no i wiem tyle że pismo wysłali do WK w którym był ostatnio zarej ale to było tylko kolejne miejsce i piszą do następnego WK za tydz jakoś minie miesiąc a ustawa mówi o miesiącu na rej lub odmowę ciekawe co będzie teraz za problem he he
UAZ 469b 1974 Andoria
- Hubert_senator
- jestem tu nowy...
Witam !
Dawno się nie odzywałem nic bo jeżdżę ciężarówka i nie mam zbytnio czasu na nic...
W końcu uaz został zarejestrowany, po długich walkach itp.
Były pisma, odmowy, nawet pisałem do Kolegium Odwoławczego w Białej Podl. i mimo ich decyzji że można zarejestrować,w WK ciągle nie chcieli zarejestrować go walka trwała od stycznia tego roku aż w końcu wysłałem kopię dokumentów do TVN TURBO do programu "turbo kamera".
Odzew był po 2 dniach że są zainteresowani sprawą itp. Były konsultacje Pani redaktor z ich radcami prawnymi i dostałem tel że jest wszystko ok i powinni od razu zarejestrować a nie cuda wianki wymyślają...
Byłem w Moskwie jak dostałem tel od Pani redaktor że chce się umówić na nagrania do odcinka itp, i taki sam telefon wykonała do naszego wspaniałego WK
Po jej tel dostałem tel z WK że przepraszają za tak długi termin załatwienia itp i zapraszają po odbiór dokumentów i tablic ...
Od znajomej osoby się dowiedziałem że kierownik WK nie chciał występować w TV i się po raz już chyba piąty ośmieszać ponownie, bo już program interwencja był w naszym WK i Janusz Wajss z Zetki dzwonił kilka razy w sprawie bzdur które wymyślają ...
Nie ma chyba drugiego tak posranego WK w polsce jak tutaj, prawie za każdym razem idąc coś załatwić widać kogoś kto tam się wykłuca w swojej sprawie, ale tak to bywa jak obsada i kierownictwo ledwo skończyło zawodówki i trzeba się rękami i nogami zapierać na stołkach
Dawno się nie odzywałem nic bo jeżdżę ciężarówka i nie mam zbytnio czasu na nic...
W końcu uaz został zarejestrowany, po długich walkach itp.
Były pisma, odmowy, nawet pisałem do Kolegium Odwoławczego w Białej Podl. i mimo ich decyzji że można zarejestrować,w WK ciągle nie chcieli zarejestrować go walka trwała od stycznia tego roku aż w końcu wysłałem kopię dokumentów do TVN TURBO do programu "turbo kamera".
Odzew był po 2 dniach że są zainteresowani sprawą itp. Były konsultacje Pani redaktor z ich radcami prawnymi i dostałem tel że jest wszystko ok i powinni od razu zarejestrować a nie cuda wianki wymyślają...
Byłem w Moskwie jak dostałem tel od Pani redaktor że chce się umówić na nagrania do odcinka itp, i taki sam telefon wykonała do naszego wspaniałego WK

Po jej tel dostałem tel z WK że przepraszają za tak długi termin załatwienia itp i zapraszają po odbiór dokumentów i tablic ...
Od znajomej osoby się dowiedziałem że kierownik WK nie chciał występować w TV i się po raz już chyba piąty ośmieszać ponownie, bo już program interwencja był w naszym WK i Janusz Wajss z Zetki dzwonił kilka razy w sprawie bzdur które wymyślają ...
Nie ma chyba drugiego tak posranego WK w polsce jak tutaj, prawie za każdym razem idąc coś załatwić widać kogoś kto tam się wykłuca w swojej sprawie, ale tak to bywa jak obsada i kierownictwo ledwo skończyło zawodówki i trzeba się rękami i nogami zapierać na stołkach

UAZ 469b 1974 Andoria