poszukiwany... :-)

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
seburaj

Re: poszukiwany... :-)

Post autor: seburaj » sob mar 14, 2009 11:32 am

wszak nie od dzis wiadomo, że jak sie człowiek dobrze wysra to od razu inaczej patrzy na świat :wink:
robok rzępoli w harapuciu

dis
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dis » pn mar 23, 2009 11:35 am

N2O pisze:Panhard'y(tuleje) sprawdzone ? szarpaki tego nie wykryją.
Panhardy sprawdzony, poduszki pod budą wyglądają na zdrowe, mechanik powiedział że wymienianie ich to by było tak na pałę, szukałem gdzieś jakiegoś spawu co by może puścił ale nic nie widac i nadal sobie coś stuka. Z ciekawostek to przy ruszaniu z jedynki jadąc prosto to też jest stuk, nawet jest takie stuk, stuk, stuk. Cholera już mnie strzela :)11
Krótki GRat RD28T '96
General GRabber AT2 31x10,5x15

Sławekk

Post autor: Sławekk » pn mar 23, 2009 1:44 pm

Jak stuk, stuk to nie mam pomysłu ale jakby puk, puk tu umnie linka od ręcznego się telepała.
Sławekk, Y60

Awatar użytkownika
MarcinuS

Post autor: MarcinuS » pn mar 23, 2009 11:18 pm

Marcin-Kraków pisze:A jak nie panhard to pewnikiem poduszki pod buda :)

Też myślę że to to. Ja się przyzwyczaiłem jak na razie :)21
Patrol GR Y60 :)21
OME 2'', Tabor 9K by Warn, BFG A/T

Awatar użytkownika
MarcinuS

Post autor: MarcinuS » pn mar 23, 2009 11:22 pm

Mi znów piszczy coś z przodu. I to zależy od kaprysu raz tak raz nie. :)21
Patrol GR Y60 :)21
OME 2'', Tabor 9K by Warn, BFG A/T

dis
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dis » wt mar 24, 2009 3:39 pm

Wstawie sobie jakieś nowe głośniczki (te seryjne to jakaś tragedia), radyjko rozkręce na maxa i stuk puk już nie będzie mnie irytował :)
Krótki GRat RD28T '96

Awatar użytkownika
LSD

Kontaktowanie:

Post autor: LSD » wt mar 24, 2009 11:32 pm

Stare Parchy lubią sobie postukać i popukać ;)
Ja ostatnio odkryłem kolejną ciekawostkę.
Na luzie powyżej 50 km/h coś mocno huczy. Przy dodawaniu gazu i hamowaniu silnikiem cisza. Pierwsza myśl, to wywalony wał napędowy, szczególnie, że mój GR jest krótki a mam 5" liftu na zawieszeniu. Będąc niemal pewnym, że to wał nie przejmowałem się tym zbytnio, szczególnie, że kolejny już leży w garażu, ale....
Odkryłem ostatnio, że owe huczenia zamika po kilku godzinach dobrego katowania Parcha w terenie :o Jak pojeździ potem po czarnym to dwa, trzy dni później objaw powraca.
Teraz to już nie jestem pewien, czy to wał. Może to po prostu uczulenie na asfalt ??
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0

dis
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dis » śr mar 25, 2009 10:39 am

Coś w tym uczuleniu jest, jak jeżdze w terenie to nic mi pojedynczego nie stuka co by mnie irytowało, cały parch do mnie mówi, całym sobą :D
Krótki GRat RD28T '96

Awatar użytkownika
seburaj

Post autor: seburaj » śr mar 25, 2009 10:47 am

LSD pisze: Na luzie powyżej 50 km/h coś mocno huczy. Przy dodawaniu gazu i hamowaniu silnikiem cisza. Pierwsza myśl, to wywalony wał napędowy, szczególnie, że mój GR jest krótki a mam 5" liftu na zawieszeniu. Będąc niemal pewnym, że to wał nie przejmowałem się tym zbytnio, szczególnie, że kolejny już leży w garażu, ale....
Odkryłem ostatnio, że owe huczenia zamika po kilku godzinach dobrego katowania Parcha w terenie :o Jak pojeździ potem po czarnym to dwa, trzy dni później objaw powraca.
Teraz to już nie jestem pewien, czy to wał. Może to po prostu uczulenie na asfalt ??
objawy pasują do moczno zmęczonego wielowypustu (luz)
byc moze - teoria robocza - podczas zabaw w błocie do wieloklinu dostaje sie troche błota, które troche kasuje luz :)21
robok rzępoli w harapuciu

Awatar użytkownika
gkozi

Post autor: gkozi » śr mar 25, 2009 11:48 am

często pukają łączniki stablilizatora albo gumy stabilizatora ... ale pewnie wszyscy tfardziele macie je wywalone ;)

mi pukał prawie nowy tylny amor koni heavy track raid - tak się skleszczał że aż się koło odrywało od ziemi przy bujaniu , no ale to nie pod nogami
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy

Awatar użytkownika
janusz k160

Post autor: janusz k160 » śr mar 25, 2009 8:17 pm

seburaj pisze:
LSD pisze: Na luzie powyżej 50 km/h coś mocno huczy. Przy dodawaniu gazu i hamowaniu silnikiem cisza. Pierwsza myśl, to wywalony wał napędowy, szczególnie, że mój GR jest krótki a mam 5" liftu na zawieszeniu. Będąc niemal pewnym, że to wał nie przejmowałem się tym zbytnio, szczególnie, że kolejny już leży w garażu, ale....
byc moze - teoria robocza - podczas zabaw w błocie do wieloklinu dostaje sie troche błota, które troche kasuje luz :)21
Kiedy smarowałeś wały? Prawie nikt tego nie robi... :)21
Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr mar 25, 2009 9:40 pm

wał
jako Seba rzecze
tyle, że krzyżaki tez mogą tak się odzywac
w terenie je "nasmarujesz" a potem znów słychac

Awatar użytkownika
LSD

Kontaktowanie:

Post autor: LSD » czw mar 26, 2009 9:04 am

janusz k160 pisze:
seburaj pisze:
Kiedy smarowałeś wały? Prawie nikt tego nie robi... :)21
Smarowane regularnie zaróno wieloklin i krzyżaki i to smarem, a nie błotem ;). Wał już po prostu umiera. W garażu czeka kolejny ;)
Niestety
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”