Suka + Disco
Moderator: Albert_N
Re: Suka + Disco
Mirek , widziałem i powiem tak - kawał porządnej roboty. Mosty od disco mają jedną olbrzymią zaletę można kupić dużo fajnego szpeju na Paddocku za przyzwoitą kasę . Dół to prawie kompletny LR , więc z oryginalne gumy , drążki ,itd dostępne na wczoraj. Moja suka będzie na mostach samurajowych , więc w boju okaże się która lepsza.pzdr
samurai `91 1.3 30"MT do błocenia
mitsu l200 do podróżowania
mitsu l200 do podróżowania
-
No dobrze.
Zapomniałem chyba napisać o bardzo istotnej rzeczy,Srajtek jest samochodem który użytkuje z racji pracy nacodzień,więc nie chciałbym przesadzić z tym motaniem.
Analizując to co napisaliście dochodzę do wniosku że chyba sie zagalopowałem sie trochę z tymi planami i bezpieczniej będzie jak zostanę przy oryginalnych mostach i dozbroję je w jakieś mocne bebechy, tylko które- Rock Assault, Trial Tough, Calmini czy może Spidertrax??
Np.ten Samurai bardzo mi odpowiada bo została oryginalna buda bo klasyczny obżyn w moim przypadku odpada.Wiem że Kwadrat coś przy nim grzebał.
http://www.warka-team.pl/pojazdy/73-sam ... diego.html
No chyba że macie lepszy pomysł, słucham
Zapomniałem chyba napisać o bardzo istotnej rzeczy,Srajtek jest samochodem który użytkuje z racji pracy nacodzień,więc nie chciałbym przesadzić z tym motaniem.
Analizując to co napisaliście dochodzę do wniosku że chyba sie zagalopowałem sie trochę z tymi planami i bezpieczniej będzie jak zostanę przy oryginalnych mostach i dozbroję je w jakieś mocne bebechy, tylko które- Rock Assault, Trial Tough, Calmini czy może Spidertrax??
Np.ten Samurai bardzo mi odpowiada bo została oryginalna buda bo klasyczny obżyn w moim przypadku odpada.Wiem że Kwadrat coś przy nim grzebał.

Muscel M 461-230 + Suza 93
Subaru impreza R
Subaru Legacy TURBO
Subaru impreza R
Subaru Legacy TURBO
na tył półosie calmini, na przód półosie wraz z przegubami spidertrax, mamy 33" i blokady i nic się nie urywa

Babell Extreme Off Road TEAM
Toyota LJ70 3.0 V6 KOCUR
Discovery TD5
Toyota LJ70 3.0 V6 KOCUR

Discovery TD5
wojtasM461 pisze:No dobrze.
Np.ten Samurai bardzo mi odpowiada bo została oryginalna buda bo klasyczny obżyn w moim przypadku odpada.Wiem że Kwadrat coś przy nim grzebał.![]()
To jedno z lepszych rozwiązań . Niezajebliwy most tylny i przedni z mocniejszymi półosiami .
A przy moście vitary w gratisie poszerzenie rozstawu o przełożenie 5,14

No i waga zbliżona do obspawanych mostów samurajowych

Na przód trzeba założyć dystanse ok 4cm żeby była podobna szerokość
-
No dobra,pociągnę jeszcze wątek przez pól strony.
Więc tak,plan kolejny to mosty od toyoty LC bo może uda sie w dobrej monecie kupić kompletne i na pewno wytrzymają duże kółka a przełożenie 4,875 też daje rade.
Silnik 1.6 baleno tylko zastanawiam sie czy całego auta na części nie kupić bo jak znam zycie to czegoś będzie brakowało i znowu trzeba dopłacić "stówke".
Więc tak,plan kolejny to mosty od toyoty LC bo może uda sie w dobrej monecie kupić kompletne i na pewno wytrzymają duże kółka a przełożenie 4,875 też daje rade.
Silnik 1.6 baleno tylko zastanawiam sie czy całego auta na części nie kupić bo jak znam zycie to czegoś będzie brakowało i znowu trzeba dopłacić "stówke".
Subaru impreza R
Subaru Legacy TURBO
Subaru impreza R
Subaru Legacy TURBO
Całe auto będzie chyba najrozsądniej... Silnik + wszystkie wiązki powyciągasz sobie sam... W innym wypadku będzie to ciągłe kombinowanie...
Zielony Autobus 2,7TDi
-
No właśnie też mi sie tak wydaje,bo zawsze czegoś brakuje.
Resztę gratów na Alledrogo i może uda sie wyjść na bliskie zero.
Resztę gratów na Alledrogo i może uda sie wyjść na bliskie zero.

Subaru impreza R
Subaru Legacy TURBO
Subaru impreza R
Subaru Legacy TURBO
Mosty toyki fajne. Drogie w częściach. Przednie radiusy nie nadają się do niczego. Przeguby nie wytrzymują 35...
.
.
.
.
.
.
a na 33 to i samuraia mosty dają radę...
.
.
.
.
.
.
-
Salata123 pisze:Mosty toyki fajne. Drogie w częściach. Przednie radiusy nie nadają się do niczego. Przeguby nie wytrzymują 35...
.
.
.
.
.
.
35 nie wytrzymują

Mam kumpla który już parę lat ujeżdża zmote z takimi mostami i ma Simexy 35 i napędza to wszystko V6 z forda.

Subaru impreza R
Subaru Legacy TURBO
Subaru impreza R
Subaru Legacy TURBO
Salata123 pisze:Mosty toyki fajne. Drogie w częściach. Przednie radiusy nie nadają się do niczego. Przeguby nie wytrzymują 35...
.
.
.
.
.
.
Ściemniasz

-
wojtasM461 pisze:Salata123 pisze:Mosty toyki fajne. Drogie w częściach. Przednie radiusy nie nadają się do niczego. Przeguby nie wytrzymują 35...
.
.
.
.
.
.
35 nie wytrzymują![]()
Mam kumpla który już parę lat ujeżdża zmote z takimi mostami i ma Simexy 35 i napędza to wszystko V6 z forda.
jak wiesz lepiej to po co pytasz?

Kwadrat pisze: ŚciemniaszOpowiedz lepiej o przeróbce zawieszenia bo jesteś jedyny na forum co ze sprężyn przerabiał na resory
![]()
![]()
sto razy wolę mieć takie resory jakie mam niż sprężyny jak tu większość

więc od moich zajebi**** resorów trzy ch*** w lewo

-
no i tu sie zgodzę-lepszy dobry resor niz udawana spężyna.
Subaru impreza R
Subaru Legacy TURBO
Subaru impreza R
Subaru Legacy TURBO
Piszesz o tych samych resorach przez które to ostatnio mieliśmy tak szybko nie jeździć po szutrach??Kwadrat napisał(a):
ŚciemniaszOpowiedz lepiej o przeróbce zawieszenia bo jesteś jedyny na forum co ze sprężyn przerabiał na resory
![]()
![]()
sto razy wolę mieć takie resory jakie mam niż sprężyny jak tu większość
więc od moich zajebi**** resorów trzy ch*** w lewo
Moje tylne springi produkcji CCCP (wykonane z tej stali na którą wszyscy wiadomo co robili) nie powodują opóźnień w sobotnich wyjazdach jak również pozwalają wygrać prolog np. na pucharze Polski (oczywiście z odpowiednim łącznikiem pedały-kierownica).
Wg mnie lepsze ruskie sprężyny niż dobre resory tylko że zawiecha musi mieć dobrze dopasowany amor i to jest kluczem.
tak, tak i o tych samych co do wody nie mieliśmy wjeżdżać i jeszcze robić kilku innych rzeczy

chyba z krzesła spadłeś!
już dawno to opisałem
i nawet fotki są wrzucone... tylko trzeba chcieć znaleźć
już dawno to opisałem

i nawet fotki są wrzucone... tylko trzeba chcieć znaleźć

Za wolnego neta w lesie mam na grzebanie, proszę zarzuć linkiem 

Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
w fotach suzukowych, chyba poprzednia strona
popytajcie Adasia 992 czy jakoś tak
chyba oryginalne mosty z fajnym wkładem i dają radę, zawsze dawali radę

chyba oryginalne mosty z fajnym wkładem i dają radę, zawsze dawali radę

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
Salata123 pisze:w fotach suzukowych, chyba poprzednia strona
E tam jest tylko fotka na której wygląda jak nyska

http://img10.imageshack.us/img10/3061/72986410.jpg
I nie ma też argumentacji dlaczego przerobiłem ze spreżyn na resory

samo to, że ja to zrobiłem jest argumentacją. Jeśli ja coś robię nie muszę tego popierać słowami 

Nie aktualne dane maszwojtasM461 pisze: Mam kumpla który już parę lat ujeżdża zmote z takimi mostami i ma Simexy 35 i napędza to wszystko V6 z forda.

Bez jaj, panowie, co ma silnik do kręconych przegubów? :O