metaliczny stukot w silniku
Moderator: Jerry
Re: metaliczny stukot w silniku
pompa wspomagania hamulcowania
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
pompa, pompa... a z czego zrobiona jest pompa i jak działa?
przypomnę nieskromnie, że to już przewidziano:
kurde w silniku to prawie wszystko jest z metalu, to znaczy, że stukać może praktycznie wszystko co jest ruchome, albo to co nie jest ruchome - a w nie właśnie to ruchome może uderzyć. A regularność ? No tu może nie będę odkrywcą, ale musisz wiedzieć, że silnik nie powinien pracować tak sobie - nieregularnie, ale powinien pracować w określonym, regularnym właśnie cyklu! I tu jest dobra wiadomość, bo właśnie u Ciebie tak jest i to jest dobre! Tak, że jakbyś potrzebował jeszcze jakichś uwag czy pomocy, to wal
przypomnę nieskromnie, że to już przewidziano:
kurde w silniku to prawie wszystko jest z metalu, to znaczy, że stukać może praktycznie wszystko co jest ruchome, albo to co nie jest ruchome - a w nie właśnie to ruchome może uderzyć. A regularność ? No tu może nie będę odkrywcą, ale musisz wiedzieć, że silnik nie powinien pracować tak sobie - nieregularnie, ale powinien pracować w określonym, regularnym właśnie cyklu! I tu jest dobra wiadomość, bo właśnie u Ciebie tak jest i to jest dobre! Tak, że jakbyś potrzebował jeszcze jakichś uwag czy pomocy, to wal

P38A HSE 1995 V8 LPG oraz aprilia mojito 50
jak ktoś zna te skurwiałe motóry to może trafić... to rzeczywiście może być pompa... ale ja wole popychacze 

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

bert pisze:pompa wspomagania hamulcowania
jest to możliwe, ale raczej szklanka

Zresztą łatwo sprawdzić. vacu won, kawałek blaszki w formie zaślepki i możemy odpalać celem ponownego rozczarowania

łoś też człowiek
kurde w od 2,5NA po 200tdi nikt takich problemów nie miał 

nie, dziś trochę luzu jest, klepie w systemie, muzyczki słucham... mam biuro z niezłą akustyką 
jak będę miał urlop to na pewno na forum spędzać go nie będę

jak będę miał urlop to na pewno na forum spędzać go nie będę

dzieki za wszystkie 'podpowiedzi', te bardziej sensowne i za te mniej...
okazuje sie ze panewki sie 'skonczyly' ... po czym to stwierdzenie ? bylem w weekend na Land Rover Show w Bristolu , przejecalem bez problemu w obie strony, ale pod koniec zaczelo mi sie swiecic ciesnienie oleju na luzie na wolnych obrotach, wiec sprawa jest jasna...
landek stoi juz u mechaniora i jutro 'wyjezdza' silnik z ramy i 'wjezdza' nowy, mam nadzieje ze sprawny
jezeli macie ochote to tutaj znajduje sie 'kilka' zdjec z owej imprezy
pzdr
MARIO
okazuje sie ze panewki sie 'skonczyly' ... po czym to stwierdzenie ? bylem w weekend na Land Rover Show w Bristolu , przejecalem bez problemu w obie strony, ale pod koniec zaczelo mi sie swiecic ciesnienie oleju na luzie na wolnych obrotach, wiec sprawa jest jasna...
landek stoi juz u mechaniora i jutro 'wyjezdza' silnik z ramy i 'wjezdza' nowy, mam nadzieje ze sprawny

jezeli macie ochote to tutaj znajduje sie 'kilka' zdjec z owej imprezy

pzdr
MARIO
Panewki -no to się nie pomyliłem - są z metalu, co? Przypadek?! 

P38A HSE 1995 V8 LPG oraz aprilia mojito 50