Legenda

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
ZbychoS

Legenda

Post autor: ZbychoS » pn sie 18, 2014 4:52 pm

Podobnież kupując Harleya czy Jeepa Wranglera kupujesz legendę, resztę dostajesz w gratisie ... :)21
Od jakiegoś czasu biegam i szukam Legendy, z Dużej Litery, Jeepa Wranglera.
Faktycznie, legenda kosztuje drogo. Zwłoki które w plaskaczu stały by na placu za symboliczne kwoty, 2 do 3 tysiaków, lub mniej, kosztują po kilkanaście tysięcy PLN. Mam wrażenie że NIKT nie złomuje legendy ... więc stoi padlina ... ups ... legenda ... na placu i robi za krasnala ogrodowego.
Ciekawe, że na zdjęciach wyglądają co poniektóre całkiem, całkiem.
Ale ... wyceniona na 26 tysiaków z ogonkiem YJta z pięknymi wstawkami z amelium. Kluczyk niepotrzebny, pali po przekręceniu stacyjki. Siedzenie w skórze dotyka podłogi, jak siadłem to się wygrzebać nie dałem rady.
Wszędzie wiszą jakiś kable, kabelki, na pytanie do czego to właściciel wzrusza ramionami ... a bo ja wiem ?? ... Tylny most zgrzyta na zakrętach, automat niechętnie zmienia biegi ( tu przyznam że nie wiem czy się nie czepiam :)21 ). Nietopiony ... tylko skąd korozja i ślady wody w reflektorach. Nie wspomnę o korodujących wkrętach i śrubach. Na miłość boską, czy nie mógł dać nierdzewek ??

( następny opis jutro, dziś kończę pracę )
***** USA

Sygma

Re: Legenda

Post autor: Sygma » pn sie 18, 2014 6:11 pm

Przecież miałeś niedawno temat.... jak przygotować auto do sprzedania :)21

A poważnie...
nie szukaj zmotanego.

Awatar użytkownika
misman

Post autor: misman » pn sie 18, 2014 10:52 pm

Piszesz, jakbyś pierwsze (używane) auto w życiu kupował... Tzw. "superokazje" :)21
Osobiście mam uczulenie na zmianę samochodów. Nowe bezsensownie drogie, a używane _zawsze_ dobarwiane opowieściami drzewa sandałowego i 1001 nocy :)21
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."

Awatar użytkownika
Placek^

Post autor: Placek^ » pt sie 22, 2014 11:17 pm

Sygma pisze: A poważnie...
nie szukaj zmotanego.
Szukaj tylko i wyłącznie zmotanego, bo jakbyś chciał sam zmotać to zapłacisz x razy więcej. Kasa wsadzona w przeróbki jest nie do odzyskania przy sprzedaży.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe

Sygma

Post autor: Sygma » sob sie 23, 2014 8:24 am

Niepotrzebnie wychodzisz z założenia, że motający zrobił to solidnie.... a nie "na drucie" i po taniości. Teraz to gówniano działa więc chce to pogonić po "okazyjnej" cenie.

Awatar użytkownika
Placek^

Post autor: Placek^ » sob sie 23, 2014 8:56 am

Często sam koszt zastosowanych części i przydasiek jest większy niż końcowa cena zakupu, więc opłaca się kupić podłubany samochód chociażby po to. A potem samemu lub u swoich mechaników rozebrać i złożyć do kupy po swojemu.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe

Sygma

Post autor: Sygma » sob sie 23, 2014 10:57 am

Myślisz, że jak ktoś kupuje dobrej klasy, za nie małe pieniądze, dedykowany zestaw.. to źle go zakłada... a potem sprzedaje za bezcen ?
Jak takie auto znajdziesz to czemu nie :)2

Sam bym chętnie takie kupił :)21

Awatar użytkownika
Placek^

Post autor: Placek^ » sob sie 23, 2014 1:11 pm

A gdzie ja pisałem, że ktoś źle składa i sprzedaje za bezcen? Czytaj ze zrozumieniem i nie wkładaj w cudze usta swoich słów.
Nie każdy sprzedawany poprzerabiany samochód jest sprzedawany dlatego, że nie jeździ. Masa osób sprzedaje samochód bo urodziło się dziecko i nie ma czasu, bo sie znudziło, bo ma pomysł na inny, bo ma taką fanaberię.
Można kupić dobrze zrobiony samochód i będzie on tańszy niż jakbyś sam go tak zrobił od początku.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » sob sie 23, 2014 11:48 pm

ZbychoS pisze: .......Nie wspomnę o korodujących wkrętach i śrubach. Na miłość boską, czy nie mógł dać nierdzewek ??
Broń Cię Boże Zbychu przed nierdzewnymi śrubami :roll:
Tedy dopiero korozja szaleje....obok tych śrub-robi się ogniwo.
Wrong to w ogóle dla szczawia jest i starszemu panu nie przystoi,chyba ze własnie "zapoznał"hehe :wink:
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

Awatar użytkownika
ZbychoS

Post autor: ZbychoS » pn sie 25, 2014 1:49 pm

Dalej, krótko bo do roboty gonią ... :)21
Nie będę już pisał o progach dających się palcami rozbierać, czy o zepsutych ... Pan właściciel oznajmia że wystarczy 300-500zł zainwestować i będzie jak nówka ... :)21
Jednakoż, można trafić prawie perełkę ... Prawie, bo sprzęt szalenie mi spodobał, ale był za bardzo ... !! .
Nazbyt ekstremalny. Opony, wyciągarka, fotele sportowe ... dostosowany do terenu i kompletnie nie nadający się do codziennego użytku. Właściciel na tyle zdesperowany że jak zobaczył moje wahanie wyciągnął hilifta, znalazł oryginalne fabryczne opony i zaczął szukać łożysk do przednich kół Navary. Nota bene szalenie potrzebnych bo w drodze się jedno rozsypało :evil: :)11 .
Jak ktoś szuka zmotanego to;
http://olx.pl/oferta/jeep-wrangler-tj-4 ... 01d6565c58
Cena była ustalona na 23700zł.
Trochę zaniedbany. Nie działa prędkościomierz, obrotomierz i być może coś jeszcze. Brak tapicerki.
Może nawet bym wziął, ale ... fotel kierowcy jest tak zamontowany że sprzęgła wciskać nie bardzo mogłem. Dół deski rozdzielczej nie pozwalał i tylko czubkiem buta się dało. Jak pomyślałem że ma tym wracać 700km to mi się słabo zrobiło :)21
Jak ktoś się wybierze z daleka, sugeruję lawetę. Bo jak wyżej, sprzęt przygotowany do upalania. Nie nadaje się do codziennego użytkowania.
Z pewnością wart uzgodnionej ceny.
Ja potrzebuję tak 70% lans, 30% teren. Czyli bulwarówka z dobrymi oponami.

Aaaa ... Wrong nie jest dla młodych. Chyba że posiadają zamożnego tatusia ... :)21
Wrong jest dla pierdzieli chcących przypomnieć sobie smak młodości.

Szukam dalej, obniżam jednak poprzeczkę. Jak trafi się 2,5L to też uwzględnię
Ostatnio zmieniony pn sie 25, 2014 1:59 pm przez ZbychoS, łącznie zmieniany 1 raz.
***** USA

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pn sie 25, 2014 1:56 pm

vandall1 pisze: Wrong to w ogóle dla szczawia jest i starszemu panu nie przystoi,chyba ze własnie "zapoznał"hehe :wink:
nie przystoi to ślinić się za koleżankami córki ;D

wrangler czy czerwone porsche przystoi jak najbardziej - bo najważniejsza jest radość z życia i spełnianie zachcianek
a zwykle stać na nie w sile wieku :)

Zbyszku, nawet nie myśl o 4cyl - smak nie będzie pełen i będzie niedosyt
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pn sie 25, 2014 2:53 pm

Zbychu...
Jezdziles tym kiedyś?
Tak seria się za miastem przekulac...
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
ZbychoS

Post autor: ZbychoS » pn sie 25, 2014 3:58 pm

Wojtek_W pisze:Zbychu...
Jezdziles tym kiedyś?
Tyle co na jazdach próbnych :)21 Wystarczy by wiedzieć ...
Ale ... jestem wychowany na Syrenkach, Żukach, Tarpanach. Więc brak komfortu i ergonomii nie jest dla mnie niczym nowym, ani niespodziewanym.
Więcej, źle się czuję w podusiach. Nieswojo i nie na miejscu :)21 :)16 .
***** USA

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pn sie 25, 2014 4:15 pm

poduszeczka na hemoroidy i nawet w YJ dasz radę :)21
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pn sie 25, 2014 6:17 pm

ZbychoS pisze:
Wojtek_W pisze:Zbychu...
Jezdziles tym kiedyś?
Tyle co na jazdach próbnych :)21 Wystarczy by wiedzieć ...
Ale ... jestem wychowany na Syrenkach, Żukach, Tarpanach. Więc brak komfortu i ergonomii nie jest dla mnie niczym nowym, ani niespodziewanym.
Więcej, źle się czuję w podusiach. Nieswojo i nie na miejscu :)21 :)16 .

Uja nie wystarczy. :P

Ja co prawda wychowany nie jestem na syrenkach i tym podobnych automobilach, ale jezdzilem nimi i UAZa tez mialem. Wrong komfortem to wlasnie cos kolo uaza. Pisalem tu juz jak dostalem go w robocie w stanach, bo nikt inny nie umial nim jezdzic (manual) i stal i sie kurzyl. Totalna seria. Skonczylo sie na tym,ze wolalem chodzic do roboty a na dalsze wyjazdy (25km+) to juz slabo.

Ja wiem,ze sie zaraz odezwa twardziele co to zuja pszczoly, takim wrongiem to by pojechali i do bulgarii z 3 dzieci, a wogole za ich czasow to byl hardkor a nie to co teraz... :)21

Powaznie Ci mowie, przejedz sie w trase ~100km . Zdejmij dach w b.slkoneczny dzien , dzieciaka (albo Zone :)21 ) wsadz na tylne siedzenie i wtedy zbierz opinie. I mowie to z doswiadczenia.. Moj stosunek do wronga przed przygoda z nim mozna bylo okreslic jako "goracy, prawie euforyczny" , a po tygodniu co najwyzej "meh.... :roll: "
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
kulkagsx1200

Post autor: kulkagsx1200 » pn sie 25, 2014 6:51 pm

nie jem pszczół :)21
wronga na resorach mialem prawie 5lat , trasa 450km bez zadnego problemu
na codzien super
zadnego problemu, takie moje odczucia :)2

dodam ze w tym samym czasie mialem tez granda , wiadomo , wygodniejszy :)2 jednak wrong ....ma to cos :)2
jeepniety ;)
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos ;)

Awatar użytkownika
ZbychoS

Post autor: ZbychoS » pn sie 25, 2014 8:10 pm

Wojtek_W pisze: Uja nie wystarczy. :P

Ja co prawda wychowany nie jestem na syrenkach i tym podobnych automobilach, ale jezdzilem nimi i UAZa tez mialem. Wrong komfortem to wlasnie cos kolo uaza. Pisalem tu juz jak dostalem go w robocie w stanach, bo nikt inny nie umial nim jezdzic (manual) i stal i sie kurzyl. Totalna seria. Skonczylo sie na tym,ze wolalem chodzic do roboty a na dalsze wyjazdy (25km+) to juz slabo.

Ja wiem,ze sie zaraz odezwa twardziele co to zuja pszczoly, takim wrongiem to by pojechali i do bulgarii z 3 dzieci, a wogole za ich czasow to byl hardkor a nie to co teraz... :)21

Powaznie Ci mowie, przejedz sie w trase ~100km . Zdejmij dach w b.slkoneczny dzien , dzieciaka (albo Zone :)21 ) wsadz na tylne siedzenie i wtedy zbierz opinie. I mowie to z doswiadczenia.. Moj stosunek do wronga przed przygoda z nim mozna bylo okreslic jako "goracy, prawie euforyczny" , a po tygodniu co najwyzej "meh.... :roll: "
Żonę ?? No co Ty ... :)21
Kocham ją jak najbardziej i nigdy, ale to nigdy nie naraziłbym na takie niewygody :)21 :)11
Dziecko moje ma dziecko i dziadziuś przed wnusiem chce zaszpanowac. Co prawda wnuk ma zaledwie roczek ale trza się przygotowac :wink:
Przyznam że szukam zmiany bo motocykl mnie lekko znudził i zmęczył. Wielodniowe trasy po kilkaset kilo dziennie męczą. Wypady wokól komina nudzą. Poza tym jest coraz trudniej łamac prawo. A i prawko jest coraz cenniejsze. Zwłaszcza wobec niepewności czy "badanie techniczne" przejdę ponownie.
***** USA

Sygma

Post autor: Sygma » pn sie 25, 2014 9:36 pm

ZbychoS pisze: Szukam dalej, obniżam jednak poprzeczkę. Jak trafi się 2,5L to też uwzględnię
nie idź tą drogą...
zaprawdę powiadam Ci :)21

Awatar użytkownika
Aśka&Kuba

Post autor: Aśka&Kuba » pn sie 25, 2014 10:43 pm

Dobrze zrobione 2,5 objedzie nie jedną 4.0 tak samo jak suzukowe 1.3 objeżdża graty hahahahah

Taki śmieszny filmik https://m.youtube.com/watch?v=NFsz2KkA9ns
NO I JEST RZOPA

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » wt sie 26, 2014 6:23 am

Aśka&Kuba pisze:Dobrze zrobione 2,5 objedzie nie jedną 4.0 tak samo jak suzukowe 1.3 objeżdża graty hahahahah

Absolutnie nie masz racji. Jesli mowimy o tym samym kierowcy to te pojazy dzieli przepasc.

Mowie to jako uzytkownik jednego i drugiego.

Awatar użytkownika
misman

Post autor: misman » wt sie 26, 2014 8:32 am

Aśka&Kuba pisze:Dobrze zrobione 2,5 objedzie nie jedną 4.0 tak samo jak suzukowe 1.3 objeżdża graty hahahahah

Dobrze zrobione 2,5 nie ma żadnych szans do dobrze zrobionego 4.0.
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."

Awatar użytkownika
Aśka&Kuba

Post autor: Aśka&Kuba » wt sie 26, 2014 9:24 am

Ok :lol:
NO I JEST RZOPA

Awatar użytkownika
ZbychoS

Post autor: ZbychoS » pn wrz 01, 2014 8:06 am

Już byłem w ogródku, witałem się z gąską ... :) :) Wszystko mi pasiło, stan, wygląd, cena ...
Po obejrzeniu dokumentów ... oh kvvvrwa ... zastaw bankowy ...
Pan zapomniał :evil: :)11 :)16 .
Mówi że w tygodniu uzupełni braki, opuści 500zł ... tyle że dojazd mnie kosztuje/kosztował około 900zł plus 2 punkty :)21 :evil: .
Co gorsza ... Ile razy można prosić kumpla by wstawał o trzeciej w nocy i jechał na drugi koniec Polski ??

Mam też trochę gratów ... już były na pace Navary i tam zostały. Za wiedzą i wolą sprzedającego oczywiście. Duperele, lampy, kocówki przednich zderzaków, przeguby, krzyżaki ...
Ostatnio zmieniony pn wrz 01, 2014 8:13 am przez ZbychoS, łącznie zmieniany 1 raz.
***** USA

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pn wrz 01, 2014 8:08 am

Poka fote/ogloszenie.

Szpanerski jest ? :)21

Awatar użytkownika
ZbychoS

Post autor: ZbychoS » pn wrz 01, 2014 8:18 am

Eeee ... nie :oops: :)21 ... seria w zasadzie. Dobre opony MTeki. Poza tym urzekło mnie że wszystko działa. Działa, tylko nie robi. Bo zasrane papiery są.
Nie pokażę :wink: bo zapeszę :)21 .
Dla ułatwienia jedynie że na Pomorzu i zakresie cen od 20 do 30tys.

Aaaa ... jeszcze odjechałem z jedynymi kluczkami w kieszeni :)21 :lol: . Przypomniałem sobie o nich po ruszeniu. Jakbym przejechał z pięć kilo to już chyba bym nie wracał. W końcu ma być MÓJ.
***** USA

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”