WItajcie,
Mam pytanko odnośnie skrzyni w moim Y60 , 2,8 TD. Po je dłuższej jeździe na 4L pod górę po przełączeniu na 4H lub 2H bardzo ciężko wchodzi mi 1 i potem 2. po jakimś czasie wszystko ustaję i jest ok. Ostatnio auto używane było do wyciągania łódek z jeziora i w sumie przez cały dzień jeździło w przód i tył na 4 L. po przełączeniu na 2H jedynka weszła z bólem. gdzie na 4H wchodziła bez większego kłopotu. Innym razem jazda na 2H ok 80 km potem podjazd w górach na 4L troche manwerów i sytuacja podobna po powrocie na 2H . Dodam auta na 2 `` lift a skrzynia obiżona na podkładkach . CO to za zjawisko ? Zaczne od zmiany oleju bo jakieś 20 Tkm wcześniej był wymieniany ale czy to wystarczy ?
pozdr R
Zachownie się skrzyni w na 1 i 2 w Y60
Moderator: Kosiarz
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Re: Zachownie się skrzyni w na 1 i 2 w Y60
Skrzynia manualna? Może problem jest ze sprzęgłem.
Skrzynia manualna, i sprzęgło ładnie bierze nisko.
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Może za nisko? Przy intensywnej pracy po zagrzaniu zaczyna lekko ciągnąć.
Sprzęgło ma brać u samej góry, masz układ zapowietrzony albo pompa do wymiany/ regeneracji. Układ sprzęgłowy ciężko odpowietrzyć zawsze zostaje jakiś bąbelek powietrza u mnie dopiero po wywaleniu przewodów z trójnikiem i wstawieniu zwykłego prostego przewodu od pompy do wysprzeglika sprzęgło zaczęło działać jak należy
pozdrawiam
Denior
GR Y60 1,9 TDI
Denior
GR Y60 1,9 TDI