Przewodyt paliwowe baki=rozdzielacz=odstojnik
Moderator: Student
Przewodyt paliwowe baki=rozdzielacz=odstojnik
Chodzi mi wlasnie o owe przewody.
Swoj uklad paliwowy rozebralem bo byl w stanie katastrofalnym ( przewody mi w rêkach pêk³y !).
Mam problem bo nie moge dostac tych nakretek od przewodu do trojnika ( rozdzielacz na 2 baki ). Nigdzie nie maja takiego gwintu i tak duzej koncowki przewodu.
Od baku prawego mialem miedziany przewod a w pozostale 2 wejscia byl gumowe. 2 koncowki od rozdzielacza do odstojnika uratowalem. Zostaly mi jeszcze do baków.
Od czego mo¿e pasowaæ ? Bylem nie k³ami±c w 10 ró¿nych sklepach, zak³adach i nigdzie takich nie maj±.
Mam p³akaæ czy reanimowaæ szrot który rozebra³em ?
Swoj uklad paliwowy rozebralem bo byl w stanie katastrofalnym ( przewody mi w rêkach pêk³y !).
Mam problem bo nie moge dostac tych nakretek od przewodu do trojnika ( rozdzielacz na 2 baki ). Nigdzie nie maja takiego gwintu i tak duzej koncowki przewodu.
Od baku prawego mialem miedziany przewod a w pozostale 2 wejscia byl gumowe. 2 koncowki od rozdzielacza do odstojnika uratowalem. Zostaly mi jeszcze do baków.
Od czego mo¿e pasowaæ ? Bylem nie k³ami±c w 10 ró¿nych sklepach, zak³adach i nigdzie takich nie maj±.
Mam p³akaæ czy reanimowaæ szrot który rozebra³em ?
UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

Re: Przewodyt paliwowe baki=rozdzielacz=odstojnik
KleryK pisze:
Mam płakać czy reanimować szrot który rozebrałem ?
Szrota nie reanimuj, bo i tak się znów rozsypie. Sam nie wiem co Ci poradzić, ale jeśli zapytasz np. Kasprola to on Ci chętnie poradzi i zapewne podpowie Ci jakieś rozwiązanie. Kasprol to jest taki wielki facet ale całkiem przyjazny.

Władek - Kraków
Moje paliwowe są właściwie hamulcowymi, tyle że o odpowiedniej średnicy, i działają bez zarzutu. Tylko niestety trzeba mieć w pobliżu zakład który sie produkcją przewodów hamulcowych zajmuje 

Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
A o 11-tym to zapomniałemKleryK pisze:
Od czego może pasować ? Bylem nie kłamiąc w 10 różnych sklepach, zakładach i nigdzie takich nie mają.
Mam płakać czy reanimować szrot który rozebrałem ?

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
Móg³by¶ sprecyzowaæ mniej wiêcej gdzie ?Cywil pisze:Ja zanabylem w sklepie na Grunwaldzkiej (Oliwa) z czesciami do zuka - jakies takie przewody od stara-ilestam - caly stalowy z takimi koncowkami z obu stron - upierniczylem pila i na opaski zaciskowe z rurkami gumowymi - dziala bez pudla

Ja w³a¶nie kupi³em 2 metry przewodu paliwowego i 6 zaci¶ków tylko te koñcówki

Pozdrawiam, jutro po zajêciach na UG skocze i zobacze

To w ostateczno¶ci bo bardzo nie po drodzevandall1 pisze:A o 11-tym to zapomnia³em

UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

mam pytanie odnosnie przewodow paliwowych. Chce zastosowac miedziane ale znajomy cos mi zalewa ze miedzi do benzyny nie mozna stosowac
i tu sie zdziwilem stad wolalem sie zapytac - mnie sie wydzje ze spokojnie mozna zastosowac miedz- co wy na to 

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
Odgrzeję trochę temat.
Czy są w sprzedaży w jakichkolwiek sklepach zestawy przewodów paliwowych do GRa w rozsądnych cenach?
Czy i jak bardzo trzeba przedłużać owe przewody przy lifcie zawiechy 2" i byćmoże lifcie budy także o ok. 2" ?
Czy do diesla są możliwe do zastosowania jakieś inne przewody niż oryginalne ? (Guma zbrojona, miedź, zaadoptowane przewody hamulcowe ?) Co warto do wyprawówki wsadzić ?
Czy są w sprzedaży w jakichkolwiek sklepach zestawy przewodów paliwowych do GRa w rozsądnych cenach?
Czy i jak bardzo trzeba przedłużać owe przewody przy lifcie zawiechy 2" i byćmoże lifcie budy także o ok. 2" ?
Czy do diesla są możliwe do zastosowania jakieś inne przewody niż oryginalne ? (Guma zbrojona, miedź, zaadoptowane przewody hamulcowe ?) Co warto do wyprawówki wsadzić ?
Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Short BRU(td)US 4,2
Patrol Comfort TB42
Patrol y61 3,0TD mercedes
Patrol Comfort TB42
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
ok.
przynaję się ,że myślałem ,że ten temat jest w ogolnym, a nie na UAZie hehehe, no ale może ktoś będzie wiedział coś o GR-rze 

Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Comfort TB42
Patrol Comfort TB42
- maciejmlynarz
Co do tej instalacji paliwowej do uaza polecam http://www.tarmot.ig.pl/index_.html nie zaszkodzi zapytać. Może mają.
Ostatnio zmieniony sob sty 17, 2009 7:34 am przez maciejmlynarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Szumią jodły gdzieś na dole Tam gdzie stoją dwa Patrole Stoją tam już od godziny Uaz zrobił koleiny