Elektryka prad nie tyka... i inne...
Moderator: Student
Elektryka prad nie tyka... i inne...
Witam. Chcialbym zeby bylo jak w temacie, mam schemat inst. z GAZa , a silniorek z zukersa, wiec (jesli byly juz taki posty to prosze o info bede nadal szukal) pytania:
1 - jakie przekroje przewodow w poszczegolnych fragmentach instalacji (do swiatel, cewki, rozrusznika, z akumulatora...),
2 - jak potraktowac fakt obecnosci alternatora zamiast pradnicy(jak w oryginale) w ukladzie, chodzi mi o ewentualne zmiany czy tez roznice, np w regulatorze napiecia czy czyms tam takim,
3 - inne uwagi jesli je macie w tym temacie
Teraz z innej beczki:
- swiatla STOP - jesli dobrze rozumiem idac tropem np zuka dobrze byloby wpiac w uklad hamulcowy np w trojnik przy pompie tzw."wlacznik cisnieniowy", coby uklad swiatel zamykal, czy moze jakies inne rozw?
- ma ktorys z szanownych kolegow posiadajacych S-21 z weberem dwugardzielowym pod maska zdjecia komory silnika takie z bliska najlepiej, nie mam choinka pewnosci czy przy gazniku i ukladzie chlodzenia jest ok polaczone:(, a kazdy napotkany zuk jakiemu pod maske patrze ma jikova i kicha <lol>.
Jesli mozna prosze o odp, dzieki.
1 - jakie przekroje przewodow w poszczegolnych fragmentach instalacji (do swiatel, cewki, rozrusznika, z akumulatora...),
2 - jak potraktowac fakt obecnosci alternatora zamiast pradnicy(jak w oryginale) w ukladzie, chodzi mi o ewentualne zmiany czy tez roznice, np w regulatorze napiecia czy czyms tam takim,
Teraz z innej beczki:
- swiatla STOP - jesli dobrze rozumiem idac tropem np zuka dobrze byloby wpiac w uklad hamulcowy np w trojnik przy pompie tzw."wlacznik cisnieniowy", coby uklad swiatel zamykal, czy moze jakies inne rozw?
- ma ktorys z szanownych kolegow posiadajacych S-21 z weberem dwugardzielowym pod maska zdjecia komory silnika takie z bliska najlepiej, nie mam choinka pewnosci czy przy gazniku i ukladzie chlodzenia jest ok polaczone:(, a kazdy napotkany zuk jakiemu pod maske patrze ma jikova i kicha <lol>.
Jesli mozna prosze o odp, dzieki.
AdamJ-no "Tobie Ojczyzno" =832=
Re: Elektryka prad nie tyka... i inne...
ad. 1 min 1,5mm kwadrat a rozruch i aku odpowiednio grubszeadamj-no pisze: 1 - jakie przekroje przewodow w poszczegolnych fragmentach instalacji (do swiatel, cewki, rozrusznika, z akumulatora...),
Teraz z innej beczki:
- swiatla STOP - jesli dobrze rozumiem idac tropem np zuka dobrze byloby wpiac w uklad hamulcowy np w trojnik przy pompie tzw."wlacznik cisnieniowy"
.
ad.2 traktować pozytywnie
ad.3 innych uwag brak
-światła stop-oryginalny uaza lub z kaszloka nie ciśnieniowy (ciśnienie zostaw na teren)

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
www.kuchar.desk.pl/lukasz
tu masz schemat który sam zrobiłem, jak narazie działa bez zarzutu
Jak Cie to imtrersuje to może mam gdzieś długości wszytkich kabli w tabeli w exelu. poszukam może znajde......
tu masz schemat który sam zrobiłem, jak narazie działa bez zarzutu

Jak Cie to imtrersuje to może mam gdzieś długości wszytkich kabli w tabeli w exelu. poszukam może znajde......
Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
nooo, czyli mam sie nie przejmowac bytem alternatora tylko wpiac go tak samo w uklad jak pradnice?
co do kabelkow, to te od aku i do cewki, to tak bardzo grubsze w kwadracie od tego 1,5mm?
wlasnie probuje odpalic ten plik ze schematem inst.elek. ze strony http://kuchar.desk.pl/lukasz/,ale za chiny nie wiem jaki program to obsluguje, jakies wskazowki?
jesli odnajda sie opisy dlugosci kablio to bardzo poprosze
A wracajac do hamulcow i patentu z UAZa to mozna jakies blizsze szczegoly na temat rozwiazania?
Dzieki.
co do kabelkow, to te od aku i do cewki, to tak bardzo grubsze w kwadracie od tego 1,5mm?
wlasnie probuje odpalic ten plik ze schematem inst.elek. ze strony http://kuchar.desk.pl/lukasz/,ale za chiny nie wiem jaki program to obsluguje, jakies wskazowki?
jesli odnajda sie opisy dlugosci kablio to bardzo poprosze

A wracajac do hamulcow i patentu z UAZa to mozna jakies blizsze szczegoly na temat rozwiazania?
Dzieki.
AdamJ-no "Tobie Ojczyzno" =832=
No niestety jest to w corel draw 9
Ale za to można sobie dowolnie przerysowywać.

Choroba Gaz69.
jak ci wystarczy takie zdjecie to OK ale jak potrzebujesz cos wiecej to powiedz co dokładnie i sie pofotografujeadamj-no pisze: - ma ktorys z szanownych kolegow posiadajacych S-21 z weberem dwugardzielowym pod maska zdjecia komory silnika takie z bliska najlepiej, nie mam choinka pewnosci czy przy gazniku i ukladzie chlodzenia jest ok polaczone:(, a kazdy napotkany zuk jakiemu pod maske patrze ma jikova i kicha <lol>...

co to za magnes podłączony do węza natej fotcemaksz pisze:jak ci wystarczy takie zdjecie to OK ale jak potrzebujesz cos wiecej to powiedz co dokładnie i sie pofotografujeadamj-no pisze: - ma ktorys z szanownych kolegow posiadajacych S-21 z weberem dwugardzielowym pod maska zdjecia komory silnika takie z bliska najlepiej, nie mam choinka pewnosci czy przy gazniku i ukladzie chlodzenia jest ok polaczone:(, a kazdy napotkany zuk jakiemu pod maske patrze ma jikova i kicha <lol>...

to ja
67,69, m-72, bmw r35,willys
67,69, m-72, bmw r35,willys