Ile to pali
Moderator: Marcin-Kraków
Ile to pali
Takie pytanie. Czy ktoś wie ile tak naprawde pali w honkerze silnik Iveco 2,5TD, a ile Andoria? Na asfalcie. Chciałbym porównać ile kosztuje przejechanie 100KM w stosunku do mojego gazowca.
-
- jestem tu nowy...
psuje sie ,ale wiekszosc napraw przyszlo mi robic po 100 tys.wczesniej
przeglady,sprawy eksploatacyjne, kilka razy spawanie baków,przewody od pompy wspomagania kierownicy,akumulator,drobna elektryka/szczegolnie czujnik swiatel stopu - 3 razy/. po 100 tys byl problem bo: regeneracja walow, krzyzaki,
uszczelnienia mostow, lozyska w piastach, w kazdym razie lista czesci
wymienianych byla dluga. A wczoraj linka od predkosciomierza padla
przeglady,sprawy eksploatacyjne, kilka razy spawanie baków,przewody od pompy wspomagania kierownicy,akumulator,drobna elektryka/szczegolnie czujnik swiatel stopu - 3 razy/. po 100 tys byl problem bo: regeneracja walow, krzyzaki,
uszczelnienia mostow, lozyska w piastach, w kazdym razie lista czesci
wymienianych byla dluga. A wczoraj linka od predkosciomierza padla

-
-
-
- jestem tu nowy...
to jest 99 r ,mosty oryginalne, nie przerabiane,ale konkretnie to nie wiem jakie tam sa przelozenia.faktem jest , ze szybciej jak 100/h nie chce
jechac.inna sprawa, ze najprzyjemniej jedzie sie nim 80-90.potem
ilosc decybeli jest jak dla mnie za duza.
.ale pamietam, ze czytajac
kiedys jakis opis techniczny honka natknalem sie na predkosc max 105/h
przy tym silniku.
jechac.inna sprawa, ze najprzyjemniej jedzie sie nim 80-90.potem
ilosc decybeli jest jak dla mnie za duza.

kiedys jakis opis techniczny honka natknalem sie na predkosc max 105/h
przy tym silniku.
- Michał...G
-
Musiał byś dokładnie sprawdzić jakie jest spalanie ..to znaczy skład spalin (stosunek powietrza do paliwa) w zakresie 1300 o/min do 3500 o/min Zorientować się jaki jest regulator na przewodzie gazowym prowadzącym od parownika do miksera ( reg. Pojedyncza czy podwójna ) Ja już próbowałem wszystkiego i wychodzi na to ze i tak pali za dużo
Ostatnio regulowaliśmy jeepa cztery coś tam i z 30li/100 zeszliśmy do 19 li/100 ale przy napędzie na tył . Jedno jest pewne HONKER to dobry wóz

Ostatnio regulowaliśmy jeepa cztery coś tam i z 30li/100 zeszliśmy do 19 li/100 ale przy napędzie na tył . Jedno jest pewne HONKER to dobry wóz

Dalej o spalaniu- zima , w lesie śnieg , na przyczepie 2 metry drewna w honkim z 1,5 metra - całą drogę na reduktorze wyszło jakieś 35 l gazu

Polonez Quattro GG 1715477
http://www.4x4.szczecin.pl
http://www.4x4.szczecin.pl