pajero układ kierowniczy
Moderator: Kosiarz
pajero układ kierowniczy
Witam mam pytanie ponieważ mam do kupienia pajero rocznik 89 krótki z 2.5 tdi i jest sprawa takiego rodzaju ze podczas gdy włączy się napęd na 4 koła układ kierowniczy chodzi ciężej. Czy jest to normalne??
-
@ernil -błagam cieernil pisze:No na asfalcie i innej twardej nawierzchni niewatpliwie bedzie roznica... W tym roczniku wlaczenie napedu przedniej osi pociaga za soba blokade centralnego mechanizmu roznicowego. Co to powoduje to juz wiele razy bylo opisywane

nie wypowiadaj sie gdy nie jestes czegos pewien

W tym roczniku wlaczenie napedu przedniej osi pociaga za soba blokade centralnego mechanizmu roznicowego. -jak moze właczac sie blokada centralnego mech róznic.

ma go II generacja ale tylko pod warunkiem posiadania skrzyni superselect bo jak ktos bedzie miał w II generacji easyselect (wiec to samo co I genecacja) to nie bedzie posiadac centralnego mechanizmu róznicowego
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...
Sportage - dupowoz
gps 21.3... -51.5...
jak na piasku, glinie , -nie ma róznicy .
- na asfalcie (suchym -dobra przyczepnosc )
na postoju -nie ma róznicy w kreceniu kierow.
podczas bardzo wolnej jazdy - jest delikatnie cieżej skrecac (bardzo mała róznica ) - doswiadczyłem tego podczas wyciagania auta z rowu do czego zapiołem reduktor i oczywiscie mimo woli 4x4
@york96 - w tym aucie które chcesz kupic jezdzi sie 4x4 wyłacznie po luznych nawierzchniach (piasek ,szutr ,trawa itd ) ,natomiast po asfaltach ,betonach wyłacznie 4x2
- na asfalcie (suchym -dobra przyczepnosc )
na postoju -nie ma róznicy w kreceniu kierow.
podczas bardzo wolnej jazdy - jest delikatnie cieżej skrecac (bardzo mała róznica ) - doswiadczyłem tego podczas wyciagania auta z rowu do czego zapiołem reduktor i oczywiscie mimo woli 4x4
@york96 - w tym aucie które chcesz kupic jezdzi sie 4x4 wyłacznie po luznych nawierzchniach (piasek ,szutr ,trawa itd ) ,natomiast po asfaltach ,betonach wyłacznie 4x2
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
gps 21.3... -51.5...
Sportage - dupowoz
gps 21.3... -51.5...

+AND'A+ nie przeprosze bo na mnie nakrzyczal na czerwono

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT