wyciagarka do k 160
Moderator: Kosiarz
wyciagarka do k 160
Witam powiedzcie mi Panowie co wiece natemat tej wyciagarki
czy da rade w k160??
http://allegro.pl/item198188832_wyciaga ... odowa.html
czy da rade w k160??
http://allegro.pl/item198188832_wyciaga ... odowa.html
(Pa)Trol 3,3 D 

Importowałem wyciągarki tego producenta lat temu 4 z kawałkiem a moja co lekko u mnie nie miała umarła rok temu
Tak wiec na pewno nie jest to sprzęt do wygrywania rajdów ale do weekendowych zabaw da radę. Parametry podawane przez producenta nie są zgodne z rzeczywistością. 4 tonowy SUPER WINCH EP 9.0 jest cichszy sprawniejszy. Natomiast duży Chińczyk rzęzi, chrobocze ale ciągnie za tą zawrotną sumę to bierz bo jak kupisz Montane czy Tmax to zapłacisz za markę, sprawną siec dystrybucji i serwisów ale na pewno nie za zawansowaną myśl techniczną
Ponadto lina hoojowa sztywna źle sie nawija pod obciążeniem, przekaźnik lubi sie zawiesić pilot też - ale potraktowanie jednego czy drugiego narzędziem ciężkim powoduje przywrócenie funkcji żywicowych

Tak wiec na pewno nie jest to sprzęt do wygrywania rajdów ale do weekendowych zabaw da radę. Parametry podawane przez producenta nie są zgodne z rzeczywistością. 4 tonowy SUPER WINCH EP 9.0 jest cichszy sprawniejszy. Natomiast duży Chińczyk rzęzi, chrobocze ale ciągnie za tą zawrotną sumę to bierz bo jak kupisz Montane czy Tmax to zapłacisz za markę, sprawną siec dystrybucji i serwisów ale na pewno nie za zawansowaną myśl techniczną

Ponadto lina hoojowa sztywna źle sie nawija pod obciążeniem, przekaźnik lubi sie zawiesić pilot też - ale potraktowanie jednego czy drugiego narzędziem ciężkim powoduje przywrócenie funkcji żywicowych

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
cos wydaje mi sie ze lepiej bedzie jak doloze pare zlotych i kupie 24 bo marny zemnie elektryk a strasznie denerwuja mnie sytuacje gdy cos mi nie dziala tak jak powinnoMroczny pisze:podłączyć to zawsze możeszlysy pisze:tyle ze w parchu mam instalacje 24 a wyciagarka jest 12 czy bede mogl podlaczyc pod jeden akumulatorale jak ma działać to albo kup 24v albo zrób drugą instalację. Temat szeroko opisywany w nissanie i elektryce.

(Pa)Trol 3,3 D 

Nawt jak jest to koszt załozenia mechanika będzie tak około 6-7 razy wyższy niż tej wyciągarki co znalazłeślysy pisze:a powiedzcie mi drodzy koledzy czy jest w okolicach poznania jakis warsztat ktory moglby mi zamontowa mechanika od stara
bo niestety mam bardzo ograniczony czas jaki moge poswiecic na motanie ,wiadomo praca

- whisky_snake
-
nie kombinuj z 12V tylko 24 V do patrola jak elektryczna zawsze to mniejszy prad i mniejsze straty
a mechaniczna wcale nie wychodzi tak kosmicznie drogo jak kolega podaje
juz za ok 700 idzie zanabyc jak sie dobrze poszuka wyciagarke przystawka ok 1000 walek napedowy jakies 150 od ciagnika
jak masz dobrego mechanika co cie nie oskubie i dobrze to zrobi to nie zbankrutujesz a roznic elektryk / mechanik nie ma co opisywac
a mechaniczna wcale nie wychodzi tak kosmicznie drogo jak kolega podaje
juz za ok 700 idzie zanabyc jak sie dobrze poszuka wyciagarke przystawka ok 1000 walek napedowy jakies 150 od ciagnika
jak masz dobrego mechanika co cie nie oskubie i dobrze to zrobi to nie zbankrutujesz a roznic elektryk / mechanik nie ma co opisywac
taaaa....., a masz może mechanika w K160 czy tak sobie dewagujeszwhisky_snake pisze:a mechaniczna wcale nie wychodzi tak kosmicznie drogo jak kolega podaje

- whisky_snake
-
- whisky_snake
-
- artmel
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
na 24V zobacz tą i spytaj http://allegro.pl/item200774867_wyciaga ... diowy.html może ktoś na forum coś o niej wie?
- k160 3,3D
- GV 2,7