Regulator napiecia pomocy
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
Regulator napiecia pomocy
Witam. Moj pierwszy post, chociaz na forum jestem dluzej, czytam i czytam, wiele rzeczy mozna sie od was dowiedziec, ale czas sie wreszcie odezwac, szkodaa ze w momencie jak jest problem:) Problem pojawil sie juz na poczatku jak go kupilem:) jakies 4 miesiace temu, samochod jest z 88 roku wykupiony z milicji, z tego co wiem jestem 3 wlascicielem i bylo to tak: elektryka do poprawy, mechanicznie wszystko ok tylko hamulce do wymiany i pojawil sie problem ze zbierznoscia, ale to tez nie klopot bo da sie zrobic. Fura jest na gaz jezdzilem sobie na gazie, az sie skonczyl przy wyjezdzie z garazu:) przelaczam na benzyne i okazalo sie ze nie dziala pompa paliwa, kupilem nowa, zamontowalem, znow zonk, jakas pompka za pompa przed odstojnikiem nie dzialala, to ja rozebralem zrobilem przeplyw, ale znow, paliwo podaje do gaznika, ale... nie ma iskry na swiece, jak robilem elektryke odpialem regulator napiecia, chcialem przyczyscic styki na tym sprzecie zrobilem zdjecie (tu: http://jun15c.imghost.us/0EoB.jpg i tu: http://jun15c.imghost.us/2ZPT.jpg ) nie mialem czasu zeby sie tym zajac zapomnialem a na zdjeciu wszystko jest polakierowane bo jakiemus leniowi nie chcialo sie zdjac do lakierowania:) i nie pamietam jak wszystko bylo i stoje:( i tu pojawia sie moja prosba, bo mimo ze mam 4 rozne schematy elektryki na kazdym jest cos innego, inne podlacznia, wiekszosc idzie tak samo od alternatora na regulator napiecia i dalej, ale zadne zestawienie nie dziala, moglibyscie mi napisac jak mniewiecej u was to idzie?? bo szczerze mowiac pierwszy raz od 4 miechow sie zawiesilem i stracilem wiare:( chyba ze to wina cewki...
GG: 2572202
Wygląda na oryginał ,gdzieś na forum wisi schemat i tak łącz a z przewodów zeskrob farbę i będziez widział kolor .Po cholerę grzebać w reglerze jak robi
jak chcesz zobaczyć czy silnik robi daj prąd na krótko na cewkę

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii