Doświadczenia z gazem LPG

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
marcin-gaz
Kontaktowanie:

Doświadczenia z gazem LPG

Post autor: marcin-gaz » ndz lut 08, 2004 11:37 am

Czy ktos ma gza mercedes benz 2,3 zagazowanego, jak to sie sprawuje jaka instalacja, jak z papierkami do tego, gdzie butla. :)5 :)5 :)5
Czy sa mądży ludzie którzy powiedzą jak jest z przekładaniem używanej instalacji bo byłem na giełdzie dopiero co i 4 gości zapytałem i każdy co innego gadał :)
widze światełko w tunelu........ koniec remontu blisko :-)))))
www.bracia-gaz.neostrada.pl

Awatar użytkownika
keler

Post autor: keler » ndz lut 08, 2004 1:10 pm

Ja mam w gazie silnik MB 2.3 wraz z gazem, więc tak, instalacja wyciągnięta ze starego UAZ-a dokupiłem tylko palinik pod gażnik - 50zł, butle mam zamontowaną na pace chyba ma 80l wzdłóż tylnych foteli, cała instalacja LOVATO. Jak będziesz sobie kupował sam części, albo będziesz oddawał do zamontowania do warsztatu to kupuj najprostrzą instalacje jaka jest tylko możliwa, instalacje z jakimiś komputerami nie zdają egzaminu, poza tym przy instalacji z komputerem, która samoczynnie się przełącza, można przejechać i 10km aby komputer pozwolił na przełączenie - temp w kolektorze ssącym musi być min 20st/C, a wskaźnik ilości gazu i tak zawsze nie pokazuje stanu faktycznego.
XJ 4.0 91r, lift 4" - już nie, HONDA TRX 650 RINCON
Zawsze gotów do pomocy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”