Puchar Polski OFF-ROAD PL Trophy 4x4 2008

Puchar magazynu Off-road.pl

Moderator: Student

Awatar użytkownika
off-road
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Puchar Polski OFF-ROAD PL Trophy 4x4 2008

Post autor: off-road » czw lis 22, 2007 3:56 pm

Witam off-roaderów!

Przekazuje Wam nieoficjalne (ale pewne :wink: ) terminy przyszłorocznego Pucharu:

15-18/05 - I runda Pucharu Polski - Bojanów
24-27/07 - II runda Pucharu Polski - Ostróda
4-7/09 - III runda Pucharu Polski - Dynów

Może się przyda gdy w długie zimowe wieczory będziecie planować nowy sezon :)

Pozdrawiam!
Tomisz
(Tomisław Szeliga)
<EEEeeeoooo!><EEEeeeooo!>

Awatar użytkownika
rtrwoga

Re: Puchar Polski OFF-ROAD PL Trophy 4x4 2008

Post autor: rtrwoga » czw lis 22, 2007 4:17 pm

off-road pisze:
ten termin trochę" ni w pic ni w cyc " za krótko przed Magamem - przemyślcie to sobie , myslę że sporo zalóg odpuści sobie żeby nie zakatować sprzętu bo czasu na reaktywację zero :roll:
bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...

AdAm

Post autor: AdAm » czw lis 22, 2007 7:03 pm

rtrwoga pisze:
off-road pisze:
ten termin trochę" ni w pic ni w cyc " za krótko przed Magamem - przemyślcie to sobie , myslę że sporo zalóg odpuści sobie żeby nie zakatować sprzętu bo czasu na reaktywację zero :roll:
Pojadą Ci co się na MAGAM nie dostaną :D

Awatar użytkownika
BĄKU

Post autor: BĄKU » czw lis 22, 2007 7:17 pm

off-road pisze:Witam off-roaderów!

Przekazuje Wam nieoficjalne (ale pewne :wink: ) terminy przyszłorocznego Pucharu:

24-27/07 - II runda Pucharu Polski - Ostróda
4-7/09 - III runda Pucharu Polski - Dynów

Może się przyda gdy w długie zimowe wieczory będziecie planować nowy sezon :)

Pozdrawiam!
Podaj wyniki przydadzą się kiedy będziemy omawiać w zimowe wieczory co będzie się działo w 2008r. 8)
TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.

Awatar użytkownika
rtrwoga

Post autor: rtrwoga » czw lis 22, 2007 9:15 pm

AdAm pisze:
rtrwoga pisze:
off-road pisze:
Pojadą Ci co się na MAGAM nie dostaną :D
KLONY BERTELSENA :)21
bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...

seba l200

Post autor: seba l200 » czw lis 22, 2007 9:42 pm

jak dobrze pujdzie to i Puchar zaliczymy bo Magam to musimy zaliczyc pierwszy raz w życiu ale chyba damy radeeee :D :D :D :D
L 200 2008r. bulwar :)
GR Y 60 :)
BMW X5

Maniek

Post autor: Maniek » pt lis 23, 2007 12:42 am

mam tylko nadzieję, że tym razem podział na adventure i extrem będzie na podstawie zaposiadanego wyposażenia wyciągarkowego (mechanik=extrem - inne windy=adventure) a nie wielkości opon - chodzi oczywiście o odventure, w którym trasa i regulamin faworyzuje maluchy (wystarczy popatrzeć na klasyfikację)...wiem, wiem - kup se suzę i przestań marudzić...a co jak ja nie chce jeździć - cytat chyba Bąka: "transporterem wyciągarki do miejsca próby" - tylko prawie pełnowymiarowym autem ?? i jakie mam szanse na oponach 33" i masie ok 2t przy pociętym samuraju o wadzo 800 kg na 31" ?? wg mnie klasa adventure to zabawa w miarę zmotanymi autami ale autami a nie proto-typami..ale może organizatorzy mają inną wizję...nie znam się...aha żeby nie było że się tylko czepiam - trasy wporzo...szczególnie Dynów :)2 ...ale żeby nie było że tak słodko - organizacja trasy, roadbook i totalna niewiedza sędziów w kwestii przebiegu trasy - porażka. Poland Trophy depcze po piętach i trzeba się dostosować. Lepszy podnosi poprzeczkę i zbiera "klientów" - czyli nas.
coś będzie....

AdAm

Post autor: AdAm » pt lis 23, 2007 9:36 am

Popieram :)2
Jestem za wykluczeniem suzuk o wadze poniżej 1,5 tony z udziału w rajdach samochodowych. Niech jeżdżą z quadami :D :D :D

Awatar użytkownika
rtrwoga

Post autor: rtrwoga » pt lis 23, 2007 10:58 am

AdAm pisze:Popieram :)2
Jestem za wykluczeniem suzuk o wadze poniżej 1,5 tony z udziału w rajdach samochodowych. Niech jeżdżą z quadami :D :D :D
pitolisz Adam :wink:

suzuki oprócz niewatpliwej zalety jaka jest masa ma milion wad z tą masa zwiazanych własnie , ale można to poprawić i odchudzić :D , poniżej tony :wink: , ..... :)21

Awatar użytkownika
off-road
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: off-road » pt lis 23, 2007 11:28 am

Heya!

Nie wiem czy wiele da się zrobić z terminem, weźcie proszę pod uwagę, że to nie jest tak, że wybieramy sobie termin ot tak, trzeba wszystko zgrać z gminą, właścicielami terenów itd.
Co do wyników są na naszej stronie pucharowej. Z poszczególnych rund i klasyfikacji generalnej.
Co do sędziów... :roll: oni nie mają być podpowiadaczami - od trasy macie roadbooki. :)
Co do aut - wydaje mi się - że taki właśnie jest off-road, nie przewidywalność trasy, aut, jedno na tym odcinku poradzi sobie świetnie w innym utonie. To nie jest rajd po asfalcie seryjnymi autami tylko zmaganie się z własnymi umiejętnościami, z terenem - przyrodą, sprzętem.
Może się mylę, ale chyba to są smaki off-road'u? Może i można by zrobić rajd Suzuk, rajd Land Roverów itp. - ale to chyba nie o to chodzi?
:roll:
Tomisz
(Tomisław Szeliga)
<EEEeeeoooo!><EEEeeeooo!>

Maniek

Post autor: Maniek » pt lis 23, 2007 11:58 am

pitolisz Adam :wink:
nie jestem pewien czy do końca zrozumiałeś sens mojego posta - ja baaardzo chętnie się pościgam z suzuką czy innym ćwierćuazem i nie mam zamiaru tego typu aut w jakiś sposób dyskryminować bo wiem, że w niektórych sytuacjach terenowych mały zdziała więcej a w niektórych duży - pod warunkiem nie ograniczania ani małego ani dużego a np taki limit wielkości opon powiedzmy do 33" dotyczy tylko dużego bo mały i tak aż takich dużych opon nie założy (wiem, że może ząłożyć ale nie pojedzie, no :wink: ) a duży żeby jechać potrzebuje conajmniej 35" na dzisiejsze czasy. Już coraz więcej organizatorów odchodzi od limitu wielkości opon, wiedząc że i tak nikt nie założy 45" bo się wtedy nigdzie nie zmieści albo będzie ważył tyle co ził i utknie na pierwszym dołku...tyle w tej kwestii 8)
coś będzie....

Maniek

Post autor: Maniek » pt lis 23, 2007 12:00 pm

aha...a co by było jakby w extremie zrobić limit wielkości opon 33" - ha !!
byłoby jakby niesprawiedliwie, co ??
coś będzie....

Awatar użytkownika
margod

Kontaktowanie:

Post autor: margod » pt lis 23, 2007 2:05 pm

No no Adam narażasz się !! Uważaj, bo Cię moderator zbanuje za takie herezje :)21, a ja go poprę. :wink:

Awatar użytkownika
margod

Kontaktowanie:

Post autor: margod » pt lis 23, 2007 2:20 pm

Co do sędziów... oni nie mają być podpowiadaczami - od trasy macie roadbooki.
Zgadza się, ale zdarza się, że załoga nie wjeżdża na odcinek specjalny i pyta sędziego gdzie ma jechać, aby wrócić na trasę. Sędziowie zazwyczaj rozkładają ręce i nawet pojęcia nie mają gdzie są. Myślę, że dobrym rozwiązaniem byłoby wyznaczenie w roadbooku objazdu OSów. W Dynowie to była paranoja ludzie jeździli w tą i z powrotem i nikt nie wiedział jak na trasę wrócić.

Maniek

Post autor: Maniek » pt lis 23, 2007 3:59 pm

margod pisze:
Co do sędziów... oni nie mają być podpowiadaczami - od trasy macie roadbooki.
Zgadza się, ale zdarza się, że załoga nie wjeżdża na odcinek specjalny i pyta sędziego gdzie ma jechać, aby wrócić na trasę. Sędziowie zazwyczaj rozkładają ręce i nawet pojęcia nie mają gdzie są. Myślę, że dobrym rozwiązaniem byłoby wyznaczenie w roadbooku objazdu OSów. W Dynowie to była paranoja ludzie jeździli w tą i z powrotem i nikt nie wiedział jak na trasę wrócić.
dokładnie...tym bardziej, że regulamin dopuszcza opuszczanie prób nakładając odpowiednie kary za to...więc trasa objazdowa prób powinna być wyznaczona i w roadbooku opisana albo sędzia, który jest na próbie niech daje mini roadbook objazdowy i notuje kto odpuścił żeby nie było niedomówień...mieliśny kilka razy sutuację spotkania aut, które jechały pod prąd (a to chyba nie jest dozwolone) bo szukały trasy-objazdu...my zreszta też kilka razy błądziliśmy a zapytany sędzia nie wiedział jak przebiega trasa :-? ...takie sytuacje mogą stwarzać ryzyko, że "poszukujący" trasy(szczególnie w nocy) wjadą komuś w pole, którego właściciel nie zamawiał orania...
coś będzie....

AdAm

Post autor: AdAm » sob lis 24, 2007 2:12 am

A ja nadal jestem za wykluczeniem suzukoquadow oraz za tym aby organizator nie robił prób wodnych o głębokości powyżej 50 cm oraz trawersów o kącie nachylenia nie większym niż 20 stopni oraz drzew nie bliżej niż 2,20 m od siebie (na traasie przejazdu) oraz nie dalej niż 25 m w miejscach gdzie trzeba się ciągnąć (coby liny za wiele nie taszczyć) :D

A co... Mikołaj niedługo więc mogę życzenia sobie powoli układać... :D ;-)

aaa i budki z piwem na trasie powinny być :D

Maniek

Post autor: Maniek » sob lis 24, 2007 2:16 pm

tożto perwersja...budki z piwem na trasie a tu regulamin zabrania spożycia :)21
coś będzie....

Awatar użytkownika
suziobrzyn
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: suziobrzyn » sob lis 24, 2007 2:30 pm

urzekła mnie ta historia :P
był taki program "spełniamy marzenia"
:lol:

Awatar użytkownika
pirate
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: pirate » sob lis 24, 2007 9:43 pm

[quote="AdAm"]A ja nadal jestem za wykluczeniem suzukoquadow oraz za tym aby organizator nie robił prób wodnych o głębokości powyżej 50 cm oraz trawersów o kącie nachylenia nie większym niż 20 stopni oraz drzew nie bliżej niż 2,20 m od siebie (na traasie przejazdu) oraz nie dalej niż 25 m w miejscach gdzie trzeba się ciągnąć (coby liny za wiele nie taszczyć) :D

tak to jest jak się za każdym razem od suzuk łupnia dostaje

ZłEJ TANCERCE TO NAWET MAJTKI PRZESZKADZAJą

Awatar użytkownika
Klamer

Post autor: Klamer » sob lis 24, 2007 10:31 pm

pirate pisze: ZłEJ TANCERCE TO NAWET MAJTKI PRZESZKADZAJą
Nie dość, że "wpada nowy na imprezę" to jeszcze z krzykiem i bez uśmiechu
Coś mi się wydaje, że następny do "szlifowania"
Nadal ześwirowany...

AdAm

Post autor: AdAm » sob lis 24, 2007 11:32 pm

pirate pisze: tak to jest jak się za każdym razem od suzuk łupnia dostaje
Za każdym to może nie ale zdarza się ;-)
A znasz może jakąś złą tancerkę ? :D

Awatar użytkownika
suzus

Post autor: suzus » ndz lis 25, 2007 12:13 am

a ja moge nawet w klasie z czołgami startować
sie już przyzwyczaiłem do obijania 8)

Awatar użytkownika
pirate
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: pirate » ndz lis 25, 2007 6:57 pm

Klamer pisze:
szlifuj siebie
a nowy nie jestem
suzus i tak tancerce zleje dupe jak zawsze :D :D :D

AdAm

Post autor: AdAm » ndz lis 25, 2007 9:12 pm

pirate pisze:
Klamer pisze:
szlifuj siebie
a nowy nie jestem
suzus i tak tancerce zleje dupe jak zawsze :D :D :D
Wiesz jak to mówią o ślepiej kurze :D

Awatar użytkownika
lisisko

Kontaktowanie:

Post autor: lisisko » wt gru 11, 2007 6:22 pm

off-road pisze:Heya!

Nie wiem czy wiele da się zrobić z terminem, weźcie proszę pod uwagę, że to nie jest tak, że wybieramy sobie termin ot tak, trzeba wszystko zgrać z gminą, właścicielami terenów itd.
Co do wyników są na naszej stronie pucharowej. Z poszczególnych rund i klasyfikacji generalnej.
Co do sędziów... :roll: oni nie mają być podpowiadaczami - od trasy macie roadbooki. :)
Co do aut - wydaje mi się - że taki właśnie jest off-road, nie przewidywalność trasy, aut, jedno na tym odcinku poradzi sobie świetnie w innym utonie. To nie jest rajd po asfalcie seryjnymi autami tylko zmaganie się z własnymi umiejętnościami, z terenem - przyrodą, sprzętem.
Może się mylę, ale chyba to są smaki off-road'u? Może i można by zrobić rajd Suzuk, rajd Land Roverów itp. - ale to chyba nie o to chodzi?
:roll:
:)2 dobrze gada

ODPOWIEDZ

Wróć do „Off-Road PL Trophy 4x4”